Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak holky co tu ctu, tak pro Vas byl cisar docela tezky. Ja teda za sebe musim rict, ze pohoda, a to nerikam s odstupem casu, ale rikala jsem si to hned. Kdybych mela rodit znova a vedela bych, ze pujdu cisarem, tak bych se snad ani nebala. Malou jsem mela u sebe uplne od zacatku, celou dobu, takze v tomhle taky spokojenost. A hned druhy den rano jsem sla na kojici kurs co byl v nemocnici. Ale zase normalne jsem nerodila tak srovnat nemuzu
Ahoj holky, já jsem rodila 13hodin normálně, už jsme byli ve finále, ale malá se přestala rotovat dobře, tak mě museli brát na sál. Můžu říct, že když už si člověk dojde skoro do finále a oni mu řeknou, že sorry, ale jdeme pod kudlu - strašny!! Na druhou stranu jsem moc vděčná, že malá byla krásné miminko a všechno bylo v pořádku. Ale ten strach - to bych nikomu nepřála. Mé probuzení z narkózy byl příšernej zážitek a ta bolest potom - no hrůza. Já osobně jsem pro normální porod, i když jsem zatím nezažila vytlačení miminka, ale otevírání a tlačení u mě proběhlo
Myslím, že porod není úžasnej zížitek, ale pokud jde všechno spontánně, bez vyvolávačky (jak jsem to měla já), s příjemným personálem (což se mi vyhlo), tak se to nějak zvládnout dá. Hlavně potom, jak já jsme záviděla maminkám, že chovají mimča bez problémů. Já jsem se mátořila skoro 14dní. Takže za mě - normální porod je lepší ![]()
Ahoj holky, rodila jsem před 10dny. Malý se narodil po 12 h. Nechal si ručičku u hlavy a tak mě nepříjemně trhnul až na střevo. Ale pokud můžu porovnávat maminy po císaři a mě na chodbách, tak se budu operaci vyhýbat jak čert kříži:-)).