Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
prosím o radu, mám zájemce, který chce kočárek poslat poštou. V dnešní době se tedy bojím, ale i ona. Můžu se zeptat na zkušenosti? Za jakých podmínek jste poslaly, jakou službou apod.? Paní chce poslat na dobírku. Děkuji
Já bych se toho nebála, nechávala jsem si Českou poštou posílat i drahé bonsaje a v pohodě
Jen jim bylo řečeno, že se k tomu musí chovat extrémně opatrně ![]()
No, zrovna nedavno si mi stezovala znama, ze i kdyz oznacen za krehke, prisel kupujici v dezolatnim stavu a posta od toho dala ruce pryc, ze tak uz byl odeslan ![]()
Posílala jsem, je to opruz(hlavně jsem se teda bála, všichni víme, jak ČP s balíky zachází), ale šlo to. S dobírkou mám neblahé zkušenosti a paní to navíc nevadilo, poslat peníze předem.
Já posílala poštou na dobírku, ale nechala jsem si předem zaplatit poštovné. Sama bych naslepo už kočárek nekoupila, jednou jsem se spálila, přišel s rozvrzanou konstrukcí ![]()
Posílala jsem kočárky poštou, řádně nafocené, uvedeny všechny vady- na serveru, kde mám hodně kladných hodnocení. Při dobírce bych rozhodně chtěla předem poštovné, stačí, že kočárek je třeba zabalit a dopravit na poštu
Posílala jsem už více kočárků poštou a když na dobírku, tak chci poštovné poslat předem na účet, nikdy se mi nestalo, že by něco pošta zničila ![]()
@radik
Také bych si u takto velké věci nechala předem poslat peníze na poštovné. Aby se nestalo, že se balík vrátí zpět a budeš tratná. Kolikrát se mi stane, že chtějí na dobírku, slibují hory doly a ve finále se mi to vrátí zpět nevyzvednuté. ![]()
O postu bych se nebala. Ale spis osobni odber kvuli tomu ze dostatecne nemusi byt obeznamena se stavem a nemusi se ji pak libit
Neposlala… resp. nebála bych se české pošty nebo jiného dopravce, ale toho, že si to kupující nepřevezme nebo nebude spokojený… tyhle dražší a větší věci prodávám na regionálním bazaru s osobním převzetím ![]()
Posílala jsem kočárek poštou, ale fakt hodně dobře jsem to ze všech stran vycpala, protože se k tomu chovají, s prominutím, jako prasata. Přišel v pořádku. Jen malá rada, nech si poslat peníze za dobírku předem (já platila cca 180,–) ať o ně nepříjdeš, kdyby si to paní nevyzvedla. ![]()
Posílala jsem už asi 3×. Poprvé starý prodávala, nechala si peníze poslat předem. Musíš to pořádně zabalit, nejlépe bublinama, pokud nemáš krabici. Jestli v krabici, tak utěsnit, aby tam nelítal… Došel v pořádku.
A potom 2× reklamaci a opravu prodejci a taky to vždycky došlo v pořádku a žádný problém nebyl. Ani když mi to oni posílali zpět.
Vždyclky jsem si to nechala pojistit i o dost víc než byla cena, radši ![]()
Poslala, ale pojistit a nech si poslat penize za postovne predem, kdyz je to na doirku ![]()
Nechala jsem si poslat poštou golfky. Byly jen omotané smršťovací folií a přišly v pohodě. Pošťák mi při předání říkal, že tyhle neforemné dochází většinou v pohodě, protože se vždy dají stranou, nahážou balíky a pak teprve se navrch dá neforemný.
Při dobírce bych nechala předem poslat aspoň poštovné.
Ahoj. Já teď kočárek zrovna kupovala, paní chtěla jak jinak kočár zaplatit vč. poštovného předem. Riskla jsem to, jednalo se o celkovou částku 2500,–. Posílala to PPL. Dorazil v pořádku a paní i po poslání peněz stále reagovala a informovala mě ze platbu dostala a jak kočár posílá.
Sama bych tedy pokud by chtěl zájemce dobírkou chtěla alespoň předem poštovné, přece jen je to částka vyšší s ohledem na výšku dobírečného a kočár je nějakou dobu na cestě. Pokud zájemce nepřevezme a nezaplatí, dostaneš kočár po nějaké době zpátky, ale přicházíš o poštovné.