Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj vsem, chtela bych se zeptat jestli nechavate nekdo podvozek kocarku venku? My sundavame korbu a podvozek nechavame na zaprazi, kde na nej pada mlha, kdyz hodne prsi tak je mokry a bude urcite i trochu zasnezeny. Nemuze zreznout nebo mu to nejak uskodit? Nikde jsem to nenasla.Mame malou chodbu a bydlime na vesnici kde jeste nejsou vsechny silnice tak kolecka jsou pokazde od bahna. Diky za zkusenosti
Uškodí to, normálně ti zrezne. Má to dost kočárku třeba po více dětech i když byly většinou schované. Takže tímhle si ho hodně rychle odrovnáte
Ano, když už musí zůstat venku, hoď na něj aspoň pláštěnku nebo pod plachtu jako u motorek.
@kotyk píše:
Ano, když už musí zůstat venku, hoď na něj aspoň pláštěnku nebo pod plachtu jako u motorek.
Presne. Aspon zakryt
Nebo pořídit igelitový kryt jako prodávají třeba v OBI na zakrytí zahradního nábytku. To by mohlo být rozměrově docela podobné a drželo by to.
Nám zreznul a to byl v přístřešku, ani na něj nemuselo vyloženě pršet, stačila jen vlhkost. U nás naštěstí žádná škoda, byl to polskej šmejd, ale kočár, co mám nachystaný teď, už bych tam nenechala.
edit- a co mít venku nataženou hadici, že bys po procházce podvozek ostříkla a po relativním oschnutí dala složený někam na stranu dovnitř?
Nejspíš zrezne, já bych ho tam nenechávala ![]()
Taky jsem ho mohla nechávat venku, abych se s nim nemusala tahat do patra, ale to jsem fakt nechtěla riskovat, že to ten kočár odnese ![]()
@kacikhanz Samozřejmě platí přírodní a fyzikální zákony. Takže pokud je na kočárku něco z korodujícího kovu, tak ano, při vystavení vlhku a zimě to zrezivý. To samé plasty - těm zase nedělají dobře prudké změny teplot, mazeriál pak ztrácí své vlastnosti.
Venku bych nenechávala, podle toho, co jsem se dočetla před pěti lety v návodu od výrobce, se o kočárek má starat skoro jako o dítě- nebo aspoň tak mi to přišlo ![]()
Ted jsem asi za blbce co,
no me to je jasny ze mu to nedela dobre, ze zrezne. Ale s pritelem sme se pohadali, on tvrdi ze se mu nic nestane. Nechce ho davat dovnitr protoze tu z toho bude bordel a neni tu na nej misto. Ale nastetsi si to uz rozmyslel a ustoupil. Diky ![]()
@kacikhanz Uplne nahodou jsem nedavno natrefila na navleky na kolecka , funguji jako navleky na boty u doktora. Urcite to mas uz vymyslene, jen me to napadlo jako nouzovka, treba to pomuze.