Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla jsme od soboty to samé, tvrdlo mi břicho i v klidu a několikrát za hodinu. V pondělí jsem byla u lékaře, čípek se neotvírá, ale nasadil mi Utrogestan a mám užívat Magnesium a hlavně, klidový režim. Hrozí prý předčasný porod a sám doufá, že malou donosim do 37+4(17.7),kdy mám naplánovaného císaře. Šla bych být tebou k lékaři.
Neznam to, ale pokud by se mi neco nezdalo, sla bych hned k dr. Sama to nevyresis a kazda jsme jina
i kdyby ti tu plno lidi napsalo nejakou zkusenost, ty to muzes mit uplne jinak. Dr te a miminko alespon zkontroluje a budes klidna, popripade to bude nejak resit.
A s tím čůráním jsem to měla taky, ještě jsem k tomu cítila takový nepříjemný tlak na spodek.
Taky jsem měla jeden týden velké poslicky, okolo 32 tt, ale zjistila jsem, že se akorát miminko otacelo a bylo to spojené s tím asi, trvalo to tak tři čtyři dny, teď jsem 34 a relativně klid… Jestli si nejsi jistá, návštěvou lékaře nic nezkazís a určitě ti nikdo hlavu neutrhne…
Mě doktorka říkala že poslicky ve 32 týdnu jsem relativně brzo
Šmankote, doufám, že už jsi mazala k doktorovi a držím pěsti… ale panebože, já čekám, kdy tu bude diskuze „asi se mi topí dítě, mám ho z té vany vyndat nebo to u někoho dopadlo dobře?“ Internet dobrý sluha, ale fakt zlý pán…
@Klarina88jak radí většina, zajít k lékaři, buď tě uklidní, že se nic neděje nebo dá léky a doporučí klidový režim - na porod je ještě moc brzy
No nechtěla jsem být za hysterku, navíc můj doktor není zrovna příjemný pán, ale je zkušený. Každopádně mám přijít zítra ráno na kontrolu. Tak snad bude všechno v pořádku…
U ségry to bylo způsobené tím, že měla nějaký zánět. Časté nucení na malou, kde vyčůrala dohromady tři kapky, bolesti podbřišku s tvrdnutím břicha, ale měla teda k tomu ještě zvýšenou teplotu. Raději běž určitě za dr, ať víš, že jsi Ty i mimi v pořádku ![]()
Nech se zkontrolovat. Znama takhkle porodila, ve 32tt na dovolene. Nastesti vsechno dobre dopadlo, ale dorazila do nemocnice otevrena na 8cm, protoze neverila tomu, ze by mohla rodit.
Takhle mi začal porod. Sice až po termínu ale řekla bych že to bylo přesně tohle. Na kontrole už otevřená na 2 a na monitoru pravidelne kontrakce. Pro mě to bylo jako běžné tvrdnuti břicha ![]()
Pokud se ti něco nezdá tak k dr.. já měla skoro nonstop tvrdnutí břicha od 3 měsíce..poslíčky od 30tt… ![]()
zkus víc klidového režimu víc ležet na levé straně a zobat magnesko do 35tt