Posmrtný život?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.1.19 17:29

@cecetka prijmi mou uprimnou soustrast :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.19 17:45

Anonymní 21.12.18 09:54 @Anonymní píše:
Ahoj,
Doufam, ze nevadi anonym.
Dnes se mi zdalo o tatinkovi (jiz zemrel)
Ve snu jsem ho nesla/drzela v naruci. Vypadal presne jako pred svou smrti. Byl strasne hubeny, nereagoval, usta otevrena… ve snu jsem ho nesla k autu, ale pred autem mi v naruci zemrel. Vzbudila jsem se hystericky placici.
Co to znamena? Predem dekuju za pomoc :srdce:
Ahoj, pokusím je jak nejlépe umím ;)

Nehledala bych v tom nic zvláštního, veskrze pozitivní sen, kladná vazba na otce, v tomto předvánočním období poměrně logické zjitření bolesti z jeho úmrtí, stesk, touha, aby tu byl s tebou

hlavní pozitivní věci ze sna …nejvíc asi to, že jsi ho nesla, že u tebe byl pokojný, zemřel pokojně, nesla jsi ho k autu symbol další cesty, kam jste spolu nenasedli, protože zemřel, takže se musíte dál vydat každý sám

obecně sny o rodiči opačného pohlaví = o potřebě podvědomí srovnat se se vzory které v rodičích máme (nebo je i překonat), jejich smrt pak značí, že už nepotřebuješ jejich „vedení“ že zvládáš další kroky v životě bez nich, bez ohledu na potřebu vazby/podpory a v podstatě si vytváříš/hledáš další vzory Nést něco/někoho v náručí = blízko srdci, silný vztah, důležitý prvek otevřená ústa = snaha něco sdělit, ale protože beze slov, tak něco, co nechceš slyšet, co je těžké slyšet, viz komentář potřeby jít dál každý sám, že to zvládneš i běz něj

Jen jsem zkopirovala z jine diskuze ten muj sen

• Citovat
  • Upravit
461
26.1.19 17:47
@cecetka píše:
V utery mi umrela maminka :,( Prosla tezkou nemoci. V pondeli jsem se s ni stacila rozloucit, uz sama vedela, ze umira :,(
Mozna ty sama nedokazes prijmout to, ze babicka uz tady s tebou neni. Rozluc se s ni a nech ji odejit. Podvedomne ji mozna stale volas zpet. Ale ona se jiz vratit nemuze. Dej ji svobodu :kytka:

Je mi to moc líto. :hug: Posílám vám odkaz na jinou diskuzi, kde popisuji mimo jiné některé věci z Bible, které nám dávají naději, že smrtí život nekončí. :kytka:
 https://www.emimino.cz/…rankovani/4/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
26.1.19 17:53

Loni v březnu i mě umřela milovaná babička, měla pohřeb v den narozenin me dcery, nyní čekáme druhé dítko a termín mám přesně na den jejího úmrtí, divnr :roll: :nevim: Do pohřbu jsem ji denně viděla ve snu, kolikrát i záblesk když jsem šla v noci na záchod. Po 3 měsících jsem šla na hřbitov ji zapálit svíčku a měla jsem pocit jak kdyby celou dobu za mnou stala. Říkala jsem si, že jsem fakt už magor, řekla jsem to doma chlapovi. Kupodivu na mě nekoukal jak na debila, ale řekl mi, že je to možný :nevim: :think:. Od té doby nic :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
26.1.19 18:53

Stalo se mi něco dost podobného tomu, co popisuješ, když mi umřel děda, moje spřízněná duše. Zdál se mi sen, ve kterém jsem seděla sním u jeho postele, přinesla jsem mu něco sladkého a pak tam zničehonic nebyl. Měl to být asi způsob,jak se se mnou rozloučil, cítila jsem se pak už nějak smířeně. Zdály se mi pak o dědovi ještě semtam nějaké sny, promítaly se v nich naše společné zážitky a po nějaké době to přestalo. Už se mi o něm nezdá. To ale neznamená, že bych zapomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.19 18:55
@Anonymní píše:
Jaky knizky zakladatelko?
Ja prozivam to same. Zemrel mi tatinek. Zemrel mi v naruci. Neni minuta, kdy na nej nemyslim. Necely mesic po jeho smrti jsem mela pocit, ze tu je. (Tatka zanechal po sobe nejakou “rozdelanou praci” nejspis to chte dokoncit) necely mesic po jeho smrti jsem lezela v posteli (teprve jsem si lehla, takze to nebyl sen) a zhasnute svetlo zablikalo. Pod perinou jsem citila jakoby me pohladil studeny vzduch. Ja vedela, ze to byl tata, prisel se rozloucit. Citila jsem, ze ted uz opravdu odchazi. A od te doby ho opravdu “necitim” chybi mi, strasne moc. :srdce:

Taky nám doma bliká zhasnuta žárovka. Dlouho mi to nikdo nevěřil. Pak jsem se dozvěděla, že se to občas stává. Bylo to jen v ložnici. Teď je to i na chodbě. Bliká to opravdu často. U nás to nic neznamená. Je to něco s elektrikou. Zažila jsem něco, co mi teda nebylo příjemné, ale vysvětlilo se to později a nebylo to tak, jak to vypadalo. Každopádně občas slyším jako když někdo jde po chodbě a nikdo tam není a všichni spí. Nejednou jsem se zeptala, proč nespi. A pak koukám, že tam nikdo neni. Je to zvlastni. To jsem ještě pořád nedokázala racionálně vysvětlit. Třeba na to časem přijdu. Studený vzduch - v baráku taky citim. Asi od oken. Jdu po schodech a cítím, jak vzduch cirkuluje.

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
26.1.19 19:38
@arinecka píše:
Věřím že smrtí to nekončí, každopádně, odpověď na to jestli je to pravda, dostanem všichni až tam budeme :kytka:

Nedostaneme, protože na to hned zapomeneme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.19 06:45

Dekuji za kazde odpovedi…knihy co jsem cetla “zivot po zivote” a “navrat z onoho sveta” (koho by zajimalo)…jak jsem psala verim, ze neco je, ale jak uz tu nekdo ptal, dozvime se to jednou vsichni. Ale kdyz cloveku odejde nekdo blizky, hleda odpovedi na otazky, hleda informace. Jsem rada za diskuze…jakykoliv nazor je pravda, pravda danneho cloveka. Ja chci zit v pravde, ze druhy svet je, ze se tam vsichni sejdeme :srdce: zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.19 07:38
@Klopotkova píše:
Nedostaneme, protože na to hned zapomeneme.

Jak to víš? Když na to vsichni hned zapomenou?

• Citovat
  • Upravit
7221
28.1.19 14:58

Před šesti lety nám též zemřela babička. Měla jsem pokoj v patře hned vedle jejího bytu. Několikrát jsem v noci slyšela jak po byte někdo /něco chodí. Slyšela jsem jak se otevírají zašupovací dveře, padalo nádobí… Několikrát jsem běžela pro tátu, že v byte někdo je. Společně jsme prolezli byt a nic. Prázdno. O chuzi po schodech i když na nich neboli nic vidět se ani rozepisovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
28.1.19 15:04
@arinecka píše:
Věřím že smrtí to nekončí, každopádně, odpověď na to jestli je to pravda, dostanem všichni až tam budeme :kytka:

Já bych radši aby to smrtí skončilo,ať pak už máme klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Podzimní msta
9.9.24 23:48
@Anonymní píše: Více

Nevěřím:

1 ) Osobnost člověka i zvířete často odchází postupně, úrazy hlavy, nemoce mozku, demence,… to jako odejde na onen svět třeba 5% duše a pak 10% a pak 30% duše ročně? :nevim: Osobnost se mění s nádory na mozku a s jejich odstraněním atd.

2 ) Osobnost se mění po drogách, při narkóze o sobě nevíš,… na „duši“ působí chemické látky. Takže je chemická = mozek a mozek se se smrtí rozpadá.

3 ) Peklo - hlavně věčné, je výmysl úchylů, protože věčně si nezaslouží trpět nikdo, ani Hitler ani Stalin

4 ) Nebe je věčná nuda

5 ) Převtělování: na světě bylo původně asi 10 000 lidí nebo tak a dneska je jich 8 miliard pomalu. Dále lidi dědí vlastnosti fyzické i psychické po předcích co ještě žijí většinou (rodiče a prarodiče), jak geny, tak memy…

6 ) Nejsou důkazy, leda naprosto neprůkazné indície jako vidění při zážitcích klinické smrti, nemají je všichni, dle statistik asi 20% lidí pouze. Ale věci jako tunel a světlo zažívají i piloti při přetížení, je to věcí chemie v mozku a vyvolává to podobné jevy.

7 ) Odejde na onen svět taky opice? Homo habilis? Homo erectus? Retardovaný člověk zůstane retardovaný i na onom světě? Jde kůň do nebe (Švejk)?

Atd. atd. - asi založím vlákno o tom

• Citovat
  • Upravit
Psylocke
10.9.24 00:04
@Podzimní msta píše: Více

Ty seš, ale vtipná/vtipný. :) Chápu na jednu stranu všechny tvé otázky a na druhou stranu se mi zdají úplně zbytečné. Nemáš v sobě takový vnitřní hlásek, který ti říká, tak jak to ve skutečnosti je? Vnitřní vědomí a to, že si na to všechno vlastně dokážeš odpovědět sama. Já ano.

• Citovat
  • Upravit
Podzimní msta
10.9.24 00:16
@Psylocke píše: Více

Já jsem přece TEN PÍRKO. Nadsamec :mavam: :*

• Citovat
  • Upravit
Podzimní msta
10.9.24 00:17
@Psylocke píše: Více

Já bych byl rád, kdyby něco bylo (ovšem ne utrpení nebo věčná nuda, což je taky utrpení)

Ale zatím mi vše říká opak.

Naučil jsem se nemyslet podle „přání otcem myšlenky“.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová