Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Podzimní msta píše: Více
Podle mě na onom světě nepotřebuješ žádnou podobu, takže nebudeš vypadat jako v době smrti. A duše je nesmrtelná. Takové to, že odejde pouze 5 % a potom zbytek. Za mě ne. Odejde jako celek. A to, že je někdo feťák, alkoholik. Hmmm…myslim si, že to je jen taková „nabalená špína“ života. Po smrti si myslim, že se toho zbavíš a zůstane jen „čistá duše“. Ale za to, že si trýznil svoje tělo a sebe bude následovat nějaké „ponaučení“, karma zafunguje. V dalším životě se ti to nějak vrátí. Záleží, proč to ten člověk dělal. Ale já bych pro ně měla taky pochopení, protože si myslim, že ve většině případů za to může nedostatek lásky a pozornosti. A nebo taky rozmazlenost a chybějící jakékoliv nastavené mantinely.
@Podzimní msta píše: Více
Hele a ty jsi nějaká místní celebrita?…
Měla bych tě snad znát? Takže nějaký prudič? ![]()
@Psylocke píše: Více
Co je ta „čistá duše“, když se nepřekrývá s osobností člověka? to pak z člověka přežije co? To je jakobych řekl, že po tobě zůstanou atomy… ty se taky už nepřekrývají s tvou osobností… prach… popel…
Na jedné stránce je teď tvé dospělé „já“ (jiné o dost než to dětské, byť geny stejné, epigenetika jiná, znalosti o dost větší), pak bude tvé staré já, možná i „já“ s Alzheimerem… postupně si přestaneš vzpomínat na věci, pak na lidi okolo sebe,…
Ta tvá „čistá duše“ se tedy nepřekrývá s osobností, to atomy a prach taky ne… možná mluvíme o tom samém, ale já u toho nevidím nic nadpřirozeného, prostě po tobě zůstane hmota, nevědomá hmota ![]()
Příspěvek upraven 10.09.24 v 01:20
Mozek a osobnost spočívá v těch seskupeních atomů a molekul a synapsí, v tom, co se rozpadne… ![]()
@Podzimní msta píše: VíceČistá duše? Nevím, esence tvojí osobnosti?
A děda měl rázem o deset let starší bábu nebo se v tom posmrtném životě taky stárne?🤦♂️
Jasně, že by bylo fajn setkat se s těma co už odešli. Jo, já bych ale chtěl babičky a dědy jak jsem je znal, staré, ale oni by chtěli být určitě mladí
A když někdo umřel jako 5leté dítě, byl by na onom světě taky 5ti letý? Věčně?