Pošta v USA

Qwentin
30.6.13 15:18

pošta v usa

Ahoj maminky, prosím Vás, můžete mi poradit, která jste v usa, jak z tama mohu poslat dopis do čr, aby sem stoprocentně dorazil? Já už moc poště nevěřím, obzvlášť té české natož zahraniční. Bude ho posílat kamarádka, ale nechce, aby se uváděla její zpáteční adresa.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4170
30.6.13 17:26

No s tou zpáteční adresou nevím, jestli jí to pošlou. Po mě ji vždycky vyžadují. Jedině, že by si třeba nějakou vymyslela, oni ji stejně k ničemu nepotřebují, ale když se něco stane, tak jí ten dopis zpátky nedojde… A poslala bych ho doporučeně. Já teda posílám klasicky a vždycky dojdou. I balíky. Manželovi se to stalo jenom jednou kdysi dávno, že balík nedošel. Ale to si asi pošťačky u nás na vesnici nechaly. Když viděly balík z USA :roll: Z dopisu by nic neměly… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
30.6.13 18:15
@Brukita píše:
No s tou zpáteční adresou nevím, jestli jí to pošlou. Po mě ji vždycky vyžadují. Jedině, že by si třeba nějakou vymyslela, oni ji stejně k ničemu nepotřebují, ale když se něco stane, tak jí ten dopis zpátky nedojde… A poslala bych ho doporučeně. Já teda posílám klasicky a vždycky dojdou. I balíky. Manželovi se to stalo jenom jednou kdysi dávno, že balík nedošel. Ale to si asi pošťačky u nás na vesnici nechaly. Když viděly balík z USA :roll: Z dopisu by nic neměly… :nevim:

A kdyby se tam dalo nějaké dražší poštovné? Já jsem kdysi posílala dopisy z usa, většinou to vždycky došlo. Tohle je důležitý dopis, já doufám, že když by se tam daly dražší známky, tak snad se k tomu bude přihlížet a dojde to…,ale když to nepůjde jinak, tak se tak tam kamarádka adresu bude muset napsat.Jen mi jde o to, aby se to neztratilo. S tím balíkem to teda muselo být nepříjemné…

• Citovat
  • Upravit
4170
30.6.13 20:20

@Andrejka81 no však když se to pošle doporučeně, tak tam bude dražší poštovné. Když tam dá jenom dražší známky a nebude tam razítko z pošty „doporučeně“, tak na nic přihlížet nebudou. Však na poště jí řeknou co a jak. A taky se to dá pojistit, jestli tam bude něco cenného. Jak říkám, mě taky zatím všechny dopisy a balíky došly. Až na ten jeden balík :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
30.6.13 20:21

Vsechno, co jsem posilala do cech vzdycky doslo a obvykle za necely tyden. Kdyz jsem posilala superdulezite dokumenty, tak to slo jako „certified“ - obdoba doporucene posty. Stalo to decela dost, myslim ze 15 dolaru. Zpatecni adresa se vyzaduje vzdy, ale je pravda, ze se tam da napsat klidne nekoho jineho, slouzi to jen pro pripadne vraceni pri nedoruceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
20.9.13 23:50

Nevíte jak se posílají peníze z usa do Čr, když člověk nemá zřízen devizový účet? jak se to prosím dělá? díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4170
21.9.13 16:15

Tak to ti asi moc neporadím. My peníze posíláme přes pay pal, je to bez poplatků. Běžný účet ti asi měnu automaticky nepřevede, co? U nás má tyhle věci na starost manžel, akorát vím, že když zadá částku v dolarech, hned mu to ukáže kolik to bude v korunách :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
21.9.13 21:40

A co to je ten pay pal, to si musí zřídit nějaký účet ségra v usa? / ségra je v usa, a chtěla by poslat peníze do čr, ale nemá tam účet, potřebovala by vložit hotovost na nějaký účet nebo jak se to dělá nebo přes platební kartu, nevíš? prosím radu, díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4170
22.9.13 15:43

Aha, ona nemá vůbec žádný účet?? No tak to podle mě poslat jinak než poštou (což bych nedělala) nepůjde :nevim: Má aspoň český účet/platební kartu? Pokud má s sebou platební kartu, tak si myslím, že by měla fungovat po celém světě. Kdyby zašla do banky, tak by jí určitě poradili :nevim: :nevim: :nevim: Možná by i šlo, kdyby přišla do banky s cashem a zadala jenom č. účtu příjemce, že by to poslali. Zkusím se dnes zeptat kamarádky, ona pracuje tady (v americe) v bance, jak to přesně funguje, jestli je tu nějaká možnost a během dne ti dám vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4170
22.9.13 15:44

@medela jo a paypal je tohle http://cs.wikipedia.org/wiki/PayPal
Takže v podstatě forma účtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4170
22.9.13 15:46

Bez toho paypalu počítejte, že pokud peníze nějak odeslat půjdou, tak si banka naúčtuje pěkně tučný poplatek. Nevím přesně kolik, závisí to asi od toho, jakou částku chce poslat :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
22.9.13 19:13

Je to bys byla moc hodná, kdyby ses jí zeptala.ona má účet pouze v česku v ge money a v americe si vydělají hotovost a tu by chtěla poslat třeba na ten svůj účet, kvůli platbám co má v česku, at jí to mají z čeho strhávat. tak zkus se poptat. platební kartu s sebou mají bankomatní myslím visu nebo tak něco jako je v česku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4170
23.9.13 02:39

Jj zeptám se až zítra, dnes nebyla příležitost :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
23.9.13 10:45

Jo jasně, až budeš mít čas :-) předem díky za optání :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
23.9.13 10:46

A kdyby náhodou přes ten paypal tak jak se to zakládá a všechno:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová