Postcovidové problémy u dítěte - máte někdo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
82
23.3.21 08:56

Postcovidové problémy máte někdo?

Ahoj, moje dcera 7 let prodělala před 3 měsíci coronavirus.
Teď už asi 20 dní má pořád bolesti v krku a bolí jí klouby celého těla. MUDr prohlásila, že krk je v pořádku výtěr negativní. Může to být následek prodělaného coronaviru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25897
23.3.21 09:09

Může. Následky Coronaviru jsou různé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
23.3.21 09:28

Ajoj, ja mam 5mesicu po a doted mam tak jednou za 14dni pocit, ze to mam znova. extremni unava, bolest kliubu, svalove krece.. je to hnus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
23.3.21 10:28

Prodělala jsem necelé 4 měsíce zpět a jsem unavená. Stačí běžná fyzická zátěž a jsem jak mrtvola. Slabosti, chvění svalů. Taky mám pořád vodovou rýmu, častější migrény. Zhoršil se mi zrak. Citlivějším žaludek. Já měla celkem hnusnej průběh.10 dní horečky, nevolnost po jídle, hrozné migrény kdy nezabíraly prášky. Ztráta čichu, chuti. Byla jsem jak lemra. Uvařit si čaj bylo vyčerpávající jako uběhnout maraton.

• Citovat
  • Upravit
7
23.3.21 10:31

Ano je to možné, já jsem měla Covid v září, a od té doby na sobě pozoruji častější bolesti hlavy a nemůžu se často soustředit, a nejhorší je, že se mi pozměnila chuť, u spousty věcí mám pocit jako bych jedla vůni potu😖 :,(, fuj… tak držím palce aby se to vaši dcerce zlepšilo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.21 10:46

Ahoj, já měla covid na konci října a od té doby nemám čich ani chuť, spím jak lata cca 10 hodin a to mi vždy stačilo k plné svěžesti sedm hodin a taky mě pobolívaji klouby, zvláště kyčel a to taky nikdy nebývalo. Nikdo z nás neví čím vším se to může, z dlouhodobého hlediska, ještě projevit. A únava je také častější než bývala a to nemluvím o tom, že se mi chce spát i přes den. Vždy jsem byla akční, teď se mi nechce vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.21 16:08

Syn (17) prodelal covid na konci prosince. Od kvetna se citi nemocny - nejprve teploty do 38, posledni tydny se drzi na 37.2, velmi unaveny, obcas dusny, mota se mu hlava, nema prilis chut k jidlu, obcas trpi nespavosti. Od toho kvetna neni schopen chodit do skoly, i tabor jsme zrusili. Odbery a bezne vysetreni ma v poradku Lekarka usuzuje na postcovidovy unavovy syndrom.
Mate zkusenost, co zabiralo, ke komu jeste jit na vysetreni? Ceka ho maturitni rocnik, potrebuje byt fit. Diky za tipy.

• Citovat
  • Upravit
824
12.7.21 17:07
@Anonymní píše:
Syn (17) prodelal covid na konci prosince. Od kvetna se citi nemocny - nejprve teploty do 38, posledni tydny se drzi na 37.2, velmi unaveny, obcas dusny, mota se mu hlava, nema prilis chut k jidlu, obcas trpi nespavosti. Od toho kvetna neni schopen chodit do skoly, i tabor jsme zrusili. Odbery a bezne vysetreni ma v poradku Lekarka usuzuje na postcovidovy unavovy syndrom.
Mate zkusenost, co zabiralo, ke komu jeste jit na vysetreni? Ceka ho maturitni rocnik, potrebuje byt fit. Diky za tipy.

Dobry den, bohužel nemám. Já mám postcovidovy syndrom půl roku. Lékaře to nezajímá, pokud máte výsledky v pořádku. Divím se, že nemají vnitrni touhu zkoumat co ten syndrom vlastně znamená a jak lidem pomoct. Nemají.
Moc se omlouvam, že tohle píšu, ale mně nepomohlo nic. Pomohl mi jedině čas (po půl roce je to o dost lepší), milující rodina, modlení a brečení.
Byla jsem na neurologii, ORL a psychiatrii. Ještě se chystám na imunologii, tak jsem zvědavá, co tam. Ale do pořádného imunologického centra, ne k doktorovi, který řeší sezonní alergie!
Držím palce vasemu synovi
Můžete zkoušet různé vitaminy. Já beru:
Vitamin C, Hořcik, Omega 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.21 17:21

@Karolína13210 Dekuju moc za reakci!
Muzu se zeptat, po jake dobe od prodelani covidu se u Vas objevily potize? Nebo se tahnou uz od covidu nepretrzite? Me trichu mate, ze u postcovidoveho syndromu se pise vetsinou bud o nastupu potizi do 2 mesicu po covidu, nebo o pokracovani pretrvavajicich potizi. Ze by mezi covidem a poscov. syndromem bylo takhle skoro 5 mesic jako u syna,, jsem se nikde nedocetla.

Nasla jsem info, ze v Nemocnici Na Plesi je postcovidova ambulance (to je pro nas ale dost daleko, navic je nemocnice soukroma, tak nevim, zda to jde na pojistovnu).
Pry taky plicni lekari maji nejaky manual ke sledovani techto pacientu, zrejme provazany i s kardiology. Jak se ale uplatnuje v praxi, nevim, predpokladam, ze se tyka tech, kdo byli s covidem hospitalizovani nebo prodelali zapal plic. Syn mel bezny domaci prubeh.

Ta imunologie je dobry napad!
Drzim palce!

• Citovat
  • Upravit
824
12.7.21 17:36
@Anonymní píše:
@Karolína13210 Dekuju moc za reakci!
Muzu se zeptat, po jake dobe od prodelani covidu se u Vas objevily potize? Nebo se tahnou uz od covidu nepretrzite? Me trichu mate, ze u postcovidoveho syndromu se pise vetsinou bud o nastupu potizi do 2 mesicu po covidu, nebo o pokracovani pretrvavajicich potizi. Ze by mezi covidem a poscov. syndromem bylo takhle skoro 5 mesic jako u syna,, jsem se nikde nedocetla.

Nasla jsem info, ze v Nemocnici Na Plesi je postcovidova ambulance (to je pro nas ale dost daleko, navic je nemocnice soukroma, tak nevim, zda to jde na pojistovnu).
Pry taky plicni lekari maji nejaky manual ke sledovani techto pacientu, zrejme provazany i s kardiology. Jak se ale uplatnuje v praxi, nevim, predpokladam, ze se tyka tech, kdo byli s covidem hospitalizovani nebo prodelali zapal plic. Syn mel bezny domaci prubeh.

Ta imunologie je dobry napad!
Drzim palce!

Já jsem měla covid asi 4 dny. Pak týden nic. Pak vypukly problémy - motani hlavy, nevolnosti, úzkostna porucha. Je to opravdu hrozně individuálnpalecí. Četla jsem na skupinách na Facebooku několik příspěvku o tom, že lidé začali mít potíže až měsíce po. Takže určitě je to u vašeho syna možné.
Já jsem z Prahy. Vím, že je postcovidove centrum v lékařském domě na Národní třídě (Spálená)
Já se po všech trápení rozhodla zajít do Centra klinické imunologie (Martin Nouza). Oni se zabývají stavem lidí po borelioze, mononukleoze. Dělají všechna podrobná krevní vyšetření. Myslím, že pro mě by to mohlo být vhodné. Mám asi nějakou autoimunitní poruchu (přehnaná reakce imunity na vir) a v krvi bych měla mít zvýšené nějaké zánětlivé markery.
Určitě si myslím, že tento doktor stojí za vyzkoušení.
Jinak čas vyléčí VŠE (téměř), ale chápu, že v dnešní dobe si člověk prostě nemůže dovolit půl roku ležet, koukat do stropu a doufat.
Snad jsem vám trochu pomohla
Hodně štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.21 19:59

@Karolína13210 a to postcovidové centrum na Národní jste zkoušela?

• Citovat
  • Upravit
886
12.7.21 20:09

My měli covid v březnu a manžel má neurologické potíže jako následek. Objednal se k neuroložce, ale termíny hrozně trvají tak nevíme zda se něco vyřeší. Pořád čekáme na výsledky CT, termíny kontroly a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
12.7.21 20:48
@Anonymní píše:
@Karolína13210 a to postcovidové centrum na Národní jste zkoušela?

Nene, prý taky nevědí, ale posílají k různým doktorům, u kterých už jsem byla. Ale už jim tam prošlo dost lidí, tak by mohli vědět co komu pomohlo. Čekací doba byla asi 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
13.7.21 08:24
@Anonymní píše:
Mate zkusenost, co zabiralo, ke komu jeste jit na vysetreni? Ceka ho maturitni rocnik, potrebuje byt fit. Diky za tipy.

Dobry den, snad trochu potesim- mela jsem covid v rijnu,5tydnu doma se schvacujuici unavou. Pak jeste cca trikrat-v lednu, breznu a kvetnu opet ataky hlavne te unavy a bolesti zad. Od kvetna uz neprisla a pretrvava mi „jen“ takova krecovita bolet za krkem. Snazim se idpocivat, byt na slunci, oit, otuzivat a vitaminy. Ale jsem fyzioterapeutka s ditetem v peci, takze nemuzu jen lezet a i tak se mi to zda jiz lepsi. A prijde mi, ze to, samozrejme, zhorsuje unava a stres. Tak drzim palce, at je Vasemu synovi lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.21 08:33

@K82 Dekuju zy reakci, syn si mj. stezuje prave na bolest zad. Ma na tom asi podil i to, ze od toho kvetna hodne polehava.

@stankaSR píše:
My měli covid v březnu a manžel má neurologické potíže jako následek. Objednal se k neuroložce, ale termíny hrozně trvají tak nevíme zda se něco vyřeší. Pořád čekáme na výsledky CT, termíny kontroly a podobně.

Shanela jsem termun j neurologa pred dvema lety a byl to nadlidsky ukol. Drzim vam palce!

@Karolína13210 píše:
Nene, prý taky nevědí, ale posílají k různým doktorům, u kterých už jsem byla. Ale už jim tam prošlo dost lidí, tak by mohli vědět co komu pomohlo. Čekací doba byla asi 2 měsíce.

Dekuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí