Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@CokeLady
tak jsem zvedava, jestli to u nas pujde taky tak relativne hladce. on je ale zatim v te svoji postylce celkem spokojeny, stoupa si tam na hlavu a dela podobne cirkusove vykony a pak padne. nastesti mi nikdy v postylce nerval. akorat je proste jak urvany z retezu a za celych 20m si napriklad nikdy nelehnul ani k nam do postele. protoze proste „musi bezet“.
ja mam k nemu prave taky mimino jak tady dalsi, takze mi zatim hodne vyhovuje, ze kdyz ho do postylky odnesu, tak vim, ze tam proste bude a muzu jit treba v klidu krmit.
Ještě před narozením druhého dítěte (malý měl 3 roky )jsme nechali udělat dvojpatrovou postel se zábranou na horním posteli až do stropu, dole kde spí druhorozená( už od 2 let)stačila ta látková z lídlu, malý se na to spaní tehdy strašně těšil, bral to jako dobrodružství a malá tam ve dvou letech přešla úplně v pohodě, ale je taky pravda, že postýlku nesnášela ![]()
@CokeLady píše:
na webu mají jen bílou, přímo v ikea měla dřevěnou i modrou (černý most), já na ní spím téměř denně, unese i dospělého chlapa.
No jo, ale do Prahy to mám daleko
normálně zvažuju, že bych to přelakovala na bílo, ale nevím jestli bych to zvládla.
Jinak, můj to už taky zkoušel, ale pro něj je krátká už moc (má 180cm).
Tyy jo, našemu je 2,5 a pořád je v postýlce. Usíná sám, s dvdčkem a pohádkama. Vůbec si neumím představit jak ho přeučit na velkou postel. Máme ji i koupenou, ale pořád váhám. Navíc s velkou postelí určitě skončí odpočívání po obědě… Jak jste to zvládli? ![]()
My jdeme do této http://zevyt-nabytek.cz/…l-julia.html ,malý má 27 mesíců a plánujeme ještě jedno mimčo-dá se využít i jako jednolůžko-máme divočáka a upřednostňuju vyšší zábranu-pro nás jasná volba ![]()
Syn spí od 14 měsíců v dětské posteli se zábranou. Spánek se mu v ní hodně zlepšil, se druhý to plánuji stejne, cca kolem 16 měsíců. Postel koupíme zase v Ikea. Myslím, že jim než půjdou do školy vydrží a pak stejně budou muset předělat i pokojíčky.
Z postýlky jsme ho stěhovali tak brzo jednak kvůli brášlovi (rozdíl 16 měsíců), aby si měl čas zvyknout. Za druhé postýlku přelézal a padal z ní. Z dětské postele taky pátkrát spadnul, ale ony jsou nízké. Oba, kluci potřebují k usnutí asistenci a je mně vyhovuje, že si k synovi lehnu, on se přitulí a usne.
Přesně toto řeším. Akorát synovi bude 22 měsíců, až se narodí dcerka
Ona dostane synovu postýlku a syn toto:
http://www.postylky-vybaveni.cz/…let/d-72006/
On by mi z velké ještě vylézal, moc rád spí ve své postýlce a chci mu jí co nejvíc připodobnit, dokud to půjde. Tato je do 6 let, jakmile dcerka bude potřebovat větší, tak syn už půjde do velké a ona zase podědí tuto
No a nakonec dostane svojí velkou i ona ![]()
@Ali-Ali píše:
@neddo @avm3
muzu se zeptat, jak to delate?![]()
ja kdybych maleho nesoupla „za mriz“, tak mi tu lita jeste o pulnoci. o dennim spanku nemluve
Asi tak nějak. Proto koupíme tu rostoucí 140*70
Ahoj, my jsme pořídili něco na tento způsob. Není to přesně ona a určitě se dá najít levnější. Dávám tady první nejpodobnější, co jsem našla.
http://www.babynabytek.cz/…aktik-p3056/
Přijde nám to praktické. Malý v ní je od dvou a když jde spát, tak má tu přistýlku samozřejmě rozloženou a kdyžtak by spadl na tu, ale musím říct, že spadl jen první noc, pak už si zvykl a nepadá vůbec. Když je nemocný a často se budí, tak si do pokojíčku lehnu s ním. A když bude starší a bude tady mít třeba nějakého kamaráda přes noc, tak taky nemusíme řešit, kam ho uložíme. Za mě prostě super. ![]()
Tak maly sel do velke postele v unoru to mu bylo necelych 20mesicu. Kupovali jsem ji z toho dovudu ze v cervnu cekame druhe tak aby se uvolnilo misto. Syn teda od malicka usinal sam v postylce, nikdy nemel tendence se snazit ze „zamrizovane postylky“ vylezat…
Myseleli jsem ze az ho prestehujeme do velke bude problem ze bude vylezat atd.. ale nic takoveho se nekonalo..
Koupili jsem klasickou postel 90×200cm od domestavu+ zabranu 150cm. A dokupovali jsem mu k tomu i ten stan, takze tam ma takovy svuj bunkr. Miluje svou postel. spi na ni 4mesice a jeste ani jednou z ni sam nevylezl. (uz mi to docela I stve
). Takze vecer proste ulozime, dame pusinku pustime CD s pohadkama nebo pisnickama a on si treba jeste hraje, nebo sedi a vola dule dule ale vetsinou do 5-10min spi..a stejne je to i odpoledne po obede..
Po spani se vzbudi a zacna vriskat mamiiii… tatiiii duleeeeeeeeee… ale sam si nevyleze
coz me ted uz docela leze na nervy. Musi nekdo vstat, otevrit dvere, prijit k nemu a rict no tak bez dule
a to jsou jeste nekdy dny kdy chce z te postele vytahnout v naruci
Pritom si v ni nornalne pres den hraje a umi do ni vlizt i z ni vylizt be zproblemu…
![]()
Tak ale zase mi pri uspavani z postylky nevyleza a nehonim ho po byte
![]()
@deeni nad je od dvou let ve velky, vecer usinal v pohode, po obede prvnich par dni chtel jeste do postylky, pak najednou ze do velky, taky jsem se bala jak bude odpo spat, v postylce spaval cca 3hod., a uplne v pohode, spi porad stejne dlouho, kolem tech 3hod ![]()
Zlatíčkům jem pořídila velkou, dřevěnou, se zábranou. starší zlatíčko do ní šlo ve 2 letech, mladší v roce.
Příspěvek upraven 13.05.14 v 10:37
Synovi je 20 měsíců, ale nečekáme druhé mimi. Jen už je na dětskou postýlku velikej a už z ni nemůže ani vylízt protože se nevejde.
Tak jsme se rozhodli koupit i z prostorových důvodů postýlku 160×80cm Happy Babies. Za cca 2 týdny má dorazit tak jsem zvědavá na kvalitu, ale už se na ni moc těšime. ![]()