Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@CokeLady píše:
my máme tu kritter s nízkou zábranou a nespadl nikdy, taky jsou ty dětské postele nižší než klasická dospělácká je výš, takže pád je bolavější.
Ja mela v planu zabranu poridit, pokud by padal nejak casteji, ale fakt spadnul jenom prvni noc dvakrat a ted uz vubec nic, takze se asi obejdeme bez zabrany. Nehlede na to, ze pripadny pad byl fakt do mekkouckyho, takze krome leknuti vcelku nic nehrozilo ![]()
@Ali-Ali píše:
@neddo @avm3
muzu se zeptat, jak to delate?![]()
ja kdybych maleho nesoupla „za mriz“, tak mi tu lita jeste o pulnoci. o dennim spanku nemluve
Nám taky malej ještě v devět lítá z postýlky za náma do obyváku, ale když ho 4× jdeme uložit tak už po páté nepřijde. Každý den je to samozřejmě jinaj, nebo uděláme čaj do postele a jde s čajem většinou než ho dopije usne.
Chce to trpělivost a přijít na to co ho zaručeně uspí.
@Ali-Ali píše:
@neddo @avm3
muzu se zeptat, jak to delate?![]()
ja kdybych maleho nesoupla „za mriz“, tak mi tu lita jeste o pulnoci. o dennim spanku nemluve
Já jsem si ji naučila na samostatné spaní někdy kolem roku. To ještě měla mříž. Teď je ještě v postýlce, ale má vyndané ty dvě šprušle. V tom roce jsem ji nechala vyřvat, stejně usínala se mnou hodinu a vztekala se u toho, tak velký rozdíl nebyl.
Ale co máme druhou, tak večer ležím s nima, takže si stejně zase zvykla, že tam jsem s ní. Denní spaní je poslední dobou taky na nic. Někdy ráno spí dlouho a pak mi neusne.