Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, jdu pro rady. Máme dcerku a čekáme druhé miminko na Vánoce. To dceři bude 20m.
A přemýšlíme co s postýlkou. Přijde mi už zbytečné pořizovat druhou postýlku na chvilku..Radči bych přenechala postýlku pro miminko a dcerce pořídila už jinou i větší, ale jakou? jaké postýlky jste svým zlatíčkům pořizovali vy?
bude mít svůj pokojíček tak bych chtěla nějakou se zábranou aby nespadla..
@Gabulka 91 my kupovali ve scontu klasickou 90×200 a zabranu jsme dokupovali zvlast
My máme obě holky v postýlkách - už na první jsme kupovali dvě (bazarové za pár korun), druhou jakože do obýváku. Máme je taky 20 měsíců od sebe. Nám to vyhovuje, zatím nemáme podkoroví a do ložnice by jsme to rvali horkožežko. Starší je teď 2,5, je celkem veliká, ale do postýlky se určitě ještě na čas vejde.
Jinak já bych koupila klasiku 90*200 nebo jak to je a dělají se takové ty dětské se zábranou.
Jinak mám taky děti 18m od sebe a koupili jsme ikea kritter. Jinak bychom se nevešli. Pokud by byl prostor koupila bych klasický rozměr jednolůžka.
Já mám děti po dvou letech a oba byli v postýlce. Nebo byli… starší se s příchodem mimina nastěhoval k nám do ložnice a je tam dodnes. A tak v jedné postýlce spí mimino v ložnici a ve druhé v pokojíčku odkládám krámy.
Do pokoje půjde znova až s mladším bráchou. Nicméně už před tím rokem jsme měli v plánu koupit klasickou velkou postel, k tomu dát zábranu. Do těch dětských postelí se mi investovat nechce, přijde mi to na chvilku a velká postel bude muset být tak či tak.
@CokeLady píše:
U nás aktuální téma, nakonec jsme koupili ikea kritter a jsme moc spokojení, dobrá zábrana, nosnost i na dospělého člověka, malý tam šel ve 23 měsících
taky máme. Já na ní dokonce spala a v pohodě. Jediné co mě štve je, že už mají jen bílou a nemůžu dokoupit tu břízovou co máme doma pro toho druhého.
Malemu je 20 mesicu a od nedele spi ve svem pokojicku ve sve velke posteli
Ma postel 90*200 - moje byvala postel, nez jsme si do loznice poridili letiste. Nema tam zadnou zabranu, v pokoji je mekky koberec, na uroven hlavy jsme vedle postele naskladali jeste nejaky velky plysaky. Prvni noc spadnul asi dvakrat, od te doby ani jednou
Spi tam v pohode pres noc i po obede, takze pohoda.
Mame tuhle :http://www.ikea.com/…s/S59851606/, je super
Dcerka je v ni od 20 mesicu.
@neddo @avm3
muzu se zeptat, jak to delate?
![]()
ja kdybych maleho nesoupla „za mriz“, tak mi tu lita jeste o pulnoci. o dennim spanku nemluve ![]()
My jsme malé (18m.) pořídili tuhle a taky jsem maximálně spokojená
@CokeLady
tak jsem zvedava, jestli to u nas pujde taky tak relativne hladce. on je ale zatim v te svoji postylce celkem spokojeny, stoupa si tam na hlavu a dela podobne cirkusove vykony a pak padne. nastesti mi nikdy v postylce nerval. akorat je proste jak urvany z retezu a za celych 20m si napriklad nikdy nelehnul ani k nam do postele. protoze proste „musi bezet“.
ja mam k nemu prave taky mimino jak tady dalsi, takze mi zatim hodne vyhovuje, ze kdyz ho do postylky odnesu, tak vim, ze tam proste bude a muzu jit treba v klidu krmit.
Ještě před narozením druhého dítěte (malý měl 3 roky )jsme nechali udělat dvojpatrovou postel se zábranou na horním posteli až do stropu, dole kde spí druhorozená( už od 2 let)stačila ta látková z lídlu, malý se na to spaní tehdy strašně těšil, bral to jako dobrodružství a malá tam ve dvou letech přešla úplně v pohodě, ale je taky pravda, že postýlku nesnášela ![]()
@CokeLady píše:
na webu mají jen bílou, přímo v ikea měla dřevěnou i modrou (černý most), já na ní spím téměř denně, unese i dospělého chlapa.
No jo, ale do Prahy to mám daleko
normálně zvažuju, že bych to přelakovala na bílo, ale nevím jestli bych to zvládla.
Jinak, můj to už taky zkoušel, ale pro něj je krátká už moc (má 180cm).
Tyy jo, našemu je 2,5 a pořád je v postýlce. Usíná sám, s dvdčkem a pohádkama. Vůbec si neumím představit jak ho přeučit na velkou postel. Máme ji i koupenou, ale pořád váhám. Navíc s velkou postelí určitě skončí odpočívání po obědě… Jak jste to zvládli? ![]()