Postel pro dítě, občasné spaní spolu

216
21.8.22 21:41

Postel pro dite, obcasne spani spolu

Ahoj vsem, prosim o tipy/zkusenosti s postelemi pro male deti….budeme prechazet z postylky na normalni velikost postele, ale vubec nevim jakou vybrat…pocitam ze obcas budeme s ni spat v posteli, minimalne ji tam uspavat, takze potrebuji nejak vymyslet, abychom se tam vesli - premyslim zda sirka 90 cm je dostatecna, nebo spis nejakou rozkladaci? Potrebuji taky aby byla vyssi (mame od zeme chladno, takze ne takove ty domeckove)….jinak male je nyni cca dva roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1046
21.8.22 21:46
@andreabak píše:
Ahoj vsem, prosim o tipy/zkusenosti s postelemi pro male deti….budeme prechazet z postylky na normalni velikost postele, ale vubec nevim jakou vybrat…pocitam ze obcas budeme s ni spat v posteli, minimalne ji tam uspavat, takze potrebuji nejak vymyslet, abychom se tam vesli - premyslim zda sirka 90 cm je dostatecna, nebo spis nejakou rozkladaci? Potrebuji taky aby byla vyssi (mame od zeme chladno, takze ne takove ty domeckove)….jinak male je nyni cca dva roky

Nas prcek dostal ke 2.narozeninam postel-auto. Je to 160×80 a zvladneme ho tam uspat ja i pritel. Obcas se v noci stane, ze tam s nim usnu. Jo, neni to buhvijak pohodlny, ale vejdu se tam s nim. Merim 164cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
21.8.22 21:48

120,140?obyč postel. pripadne se třemi boky :nevim: :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
21.8.22 21:50

Máme postel 180×80, to je rozměr vrchního lůžka, spodní vysouvaci luzko má 170×80 a pod tím jsou ještě supliky. Je i taková vyšší kvůli tomu ta postel. Spali na tom kolikrát i dospělí a vyspali se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
21.8.22 22:07

Pro dvouletou dceru jsme nedávno kupovali postel, chtěli jsme, abychom tam mohli spat s ni, takže jsme chtěli i pristylku. Hodně jsem promyslela domeckovou postel (dělají se i se šuplíkem s pristylkou). Ale dcera je docela akrobat a ničeho se nebojí, tak jsem už viděla, jak se houpe na horni konstrukci. Nakonec jsme zvolili postel se zabránou a pristylkou Praktik 200×90 cm značky Ourbaby a jsme spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
21.8.22 22:08

Já mám vybranou sice domečkovou, ale má dole výsuvné druhé lůžko, takže je i vyšší. Dceři jsou už sice tři, ale budeme jí dělat extra pokojík. S bráchou se navzájem budí. Syn (5) má z Ikea dole jsou dva šuplíky,?nad tím výsuvné lůžko, ale je strašně vysoká(cca 50 cm) a musíme ji vysouvat každý den, protože chce spát dole. Jednou seshora spadl a od té doby se rám bojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
21.8.22 22:30

Dítě od tří let spí na klasické posteli 90×200cm a za mě v pohodě. Ale nemá tam žádnou zábranu, se zábranou na uspání asi dobrý, ale celou noc bych asi nedala. Pokud máte dost místa a uvažujete o pravidelnějším spaní s dítětem, tak bych volila šířku 120cm nebo 140cm. U těch přistýlkových postelí nevím, zvažovala jsem a moc se mi líbila z IKEA HEMNES, ale jak tam jsou ty dvě matrace na sobě, tak se na tom nedalo vůbec spát… Jinak u nás by přistýlková postel prošla jedině tehdy, kdy by byly obě postele ve výsledku ve stejné výšce neb mám tulivé děti.
Ale taky to záleží od dítěte, protože starší spí docela v pohodě a moc necestuje, ale s mladším se lze pohodlně vyspat jen na klasickém dvoulůžku - to je neskutečný cestovatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85336
21.8.22 22:37

Nase skoro 8-leta spi stale v posteli 160×70, ona se ve spani vubec nehybe a vlezli jsme se tam driv i obe v pohode :) druhe dite je cestovatel a je mu mala i postel 160× 200 :mrgreen: takze zalezi dost na diteti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.8.22 22:49

Pokud mate misto navic, tak klasicka postel 200×140. Kvalitni masiv vydrzi desitky let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14706
21.8.22 23:05

Na posteli 200×90 cm spim v pohode s nejmladsi (ted 18 mesicu). Asi rok tam s nami spala jeste aktualne 6leta (mela svoji postel, ale chtela byt u nas, od kvetna spi samostatne), ale nohama naproti nam. Taky v pohode. Manzel by tak asi spat nemohl, ale ja nemam sebemensi problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
21.8.22 23:22

Pokud bude mít malá celou dobu vlastní pokoj, šla bych do 120 šířky. Vejde se tam rodič a později i kámoška na přespání. Větší postel pro dítě i dospívajíci mi přijde zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
21.8.22 23:32

Máme 120×200, to mi přijde ideální velikost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.8.22 23:40

Mame 110×200 a vejdeme se tam pohodlne já i syn. Nechala jsem ji udělat ve výšce horního patra palandy, takže pod lůžkem ma prostor na hraní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5083
22.8.22 05:17

My mame v pokojicku postel 120×200 z masivu, a je super…vejdeme se jak na spani, tak cteni atd uplne pohodlne. Je nizka, ale daji se prikoupit a nasroubovat pod kazdou nohu zvysovaci kusy tech nohou. Nasi maly jsou tri, takze pak casem prikoupime a zvedneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
22.8.22 08:41

@andreabak máme tuhle klasiku a za mě super
 https://www.ikea.com/…la-00228705/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...