Dítě chodí spát k rodičům do ložnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
JanaPom
18.8.22 10:42

Dítě chodí spát k rodičům do ložnice

5leta dcera po covidu začala chodit k nám do ložnice, dřív spala v pokojíku od 1 roku se starším bratrem a vždy se těšila až půjdou spát a pustí si pohádku, teď tam nechce nebo o půl noci dojde s plysakem k mojí posteli a brečí ze chce za náma, neumí nám říct co jí tam vadí, nebo jestli se bojí, neví, já ji vracím ale dojde hned zpět, manžel poleví a pustí ji do postele a já odejdu do obýváku, chci zamknout ložnici a obývák, až vstane v noci zjistí že se k nám nedostane vrátí se zpět? nezpůsobim ji tím neco?4roky ukázkove spala a teď po prodělaném covidu dělá takové věci, díky za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21992
18.8.22 10:46
@JanaPom píše:
5leta dcera po covidu začala chodit k nám do ložnice, dřív spala v pokojíku od 1 roku se starším bratrem a vždy se těšila až půjdou spát a pustí si pohádku, teď tam nechce nebo o půl noci dojde s plysakem k mojí posteli abrečí ze chce za náma, neumí nám říct co jí tam vadí, nebo jestli se bojí, neví, já ji vracím ale dojde hned zpět, manžel poleví a pustí ji do postele a já odejdu do obýváku, chci zamknout ložnici a obývák, až vstane v noci zjistí že se k nám nedostane vrátí se zpět? nezpůsobim ji tím neco?4roky ukázkove spala a teď po prodělaném covidu dělá takové věci, díky za rady

Jako že by se dítě v noci probudilo a plakalo - s pláčem potmě šlo za maminkou a tátou - a zjistilo, že dveře k nim jsou zamčené? 8o 8o 8o

Jsi troll nebo padlá na hlavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8441
18.8.22 10:49

To, jako myslíš vážně? To jí teda trauma způsobí :zed: Proč jí prostě nepomazlíš a nespíte spolu? Obě moje děti, tak taky spali. Mladší pětiletej, taky občas příjde. A dokonce i dcera v teen věku občas přijde, že má noční můru. Od toho rodiče jsou, aby děti uklidnili, když mají problém - ikdyž ho neumí popsat.
Asi jsem nepochopila tvůj dotaz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JanaPom
18.8.22 10:51

Nejsem žádný troll, chci radu, nepláče jen dojde a chce k nám, nedělala to dřív, ničeho se prý nebojí jen chce k nám, já ji ale na tohle učit nechci, každý má svoji postel a tam má spát, pokud neporadite tak mě nepište

• Citovat
  • Upravit
56505
@BohunkaP píše:
Jako že by se dítě v noci probudilo a plakalo - s pláčem potmě šlo za maminkou a tátou - a zjistilo, že dveře k nim jsou zamčené? 8o 8o 8oJsi troll nebo padlá na hlavu?

Asi bude úplně blbá. Co kdyby se jednomu sourozenci například udělalo zle a druhý sourozenec by šel pro rodiče a nedostal by se k nim. Dítě by pak mohlo i zpanikařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32867

A víš o tom, že věci nejsou vždy trvalé, ale mění se. U dětí to platí snad 100%. Není sama kdo má po covidu změny a potíže. Nechat ji v noci samotnou a zamknout, může napadnout jen tupce, sorry.Jste jediná jistota, kterou má. Potřebuje vás. Ne abyste ji odháněli, chodili spát jinam a zamykali se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1

To myslíš vážně, že se budeš zamykat před svým malým dítětem? Být manželem, tak tě pošlu spát na gauč a holku vezmu do postele.

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
18.8.22 10:52

Moje dcera obcas prisla jeste ve skole, urcite ve treti tride. Rovnou s perinou. S laskou na to vzpominam. V peti chodila celkem pravidelne. Vzdycky ve tri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41785
18.8.22 10:52

Děláš si legraci, že ano. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32867
18.8.22 10:53
@JanaPom píše:
Nejsem žádný troll, chci radu, nepláče jen dojde a chce k nám, nedělala to dřív, ničeho se prý nebojí jen chce k nám, já ji ale na tohle učit nechci, každý má svoji postel a tam má spát, pokud neporadite tak mě nepište

Radím oprostit se od toho. Ano, každý by měl mít svůj prostor na spaní, ale ne vždy je k tomu vhodná situace. Když chce k vám, má k tomu důvod, i když ho neumí říct, sdělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
18.8.22 10:53
@JanaPom píše:

Tvoji dceru něco trápí ale ty se radši zamkneš. :zed:
Mohla mít ošklivé sny a bojí se být v pokojíku. Děti v jejím věku mívají noční můry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41785
18.8.22 10:54

Radu? Vstaň, jdi s ní do pokojíčku, chyť ji za ruku, hlaď jí a zkus, jestli usne. Když ne do cca půl hodiny, doveď ji k tatínkovi a jdi k ní do postele.

Příspěvek upraven 18.08.22 v 10:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8441
18.8.22 10:55

@JanaPom Tak místo zamykání spíš vymysli motivační plán. Za každej den, kdy zvládne spát sama v pokojíku si může nalepit nálepku a jednou týdně malou odměnu. Když tak vydrží spát měsíc může si vybrat velkou hračku (hračku předem vyberete, aby měla velkou motivaci a nalepíš ji třeba obrázek na vyrobený mesíční kalendář). To na naše děti aplikuji u různých věcí a funguje to vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
18.8.22 10:59
@mag píše:
Moje dcera obcas prisla jeste ve skole, urcite ve treti tride. Rovnou s perinou. S laskou na to vzpominam. V peti chodila celkem pravidelne. Vzdycky ve tri.

V pěti chodili každou noc a v devíti chodí skoro čtvrťák občas.
Nevím, čemu to vadí, věčně tam není a nebude.
Dítě prostě potřebuje jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
18.8.22 11:00
@Svistice píše:
V pěti chodili každou noc a v devíti chodí skoro čtvrťák občas.
Nevím, čemu to vadí, věčně tam není a nebude.
Dítě prostě potřebuje jistotu.

A skonci to ze dne na den. Chybi mi to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí