Jak naučit usínat 3 lete dítě

895
15.7.22 08:58

Jak naučit usínat 3 lete dítě

Četla jsem diskuzi na téma jak naučit spát 3 lete dítě, ale já mám ten problém, který trvá už 4 měsíce (od ukončení kojení, kdy usínala u kojení) ona neumí usnout, i když je sebevíc unavená. Bude skákat po posteli, v postýlce a nic, přitom je strašně unavená. Když ji chytnu, přítulim k sobě a držím minutku i přes její protest, řvaní, tak během minuty (málokdy dýl) usne a spí krásně a spokojeně. Když ji dám spát dřív, tak neusne, když dýl, je přeřazena a už také nemuze usnout. Přes den mi nespí už víc jak rok. V pohodě usne v autě, ale pak jde spát až kdoví v kolik, kdy mi s manželem už padáme na pusu (manžel vstává ve 3 ráno a já vlivem těhotenství jsem unavená permanentně). Pohybu má fakt hodně a večer se snažím už mít klidnější režim, ale nepomáhá to… Co vám s takovým prckem pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
15.7.22 09:27

A co je tedy za problém ji každý večer přitulit a nenechat skákat po posteli? :think: Proč neobětuješ tu jednu minutu šprajcu, aby pak klidně spala? Moc nechápu. Já takhle imobilizovala děti mnohem déle, než do 3 let, taky se neuměly samy zklidnit, potulení a pomazlení před spaním je to nejlepší co platí i na školáky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
15.7.22 09:35

A co si večer lehnout s ní, přitulit a třeba si i číst si?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14705
15.7.22 11:17

Tak co resis, prosim te? Vzdyt mas super zpusob uspani. U nas kolikrat nezabere ani pulhodinove tuleni a holky usnou klidne v pul dvanacte. Ale tak mne to nijak extra nevadi, tak z toho nesilim. Proste ji tu minutu objimej a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
15.7.22 12:01

Jenže ona se hrozně vzpírá. Aha ji tak podržim tu minutu, dvě, ale manžel ji pak nedokáže uspat, pro něj je to drastické…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.7.22 12:05
@sluníčk0 píše:
Jenže ona se hrozně vzpírá. Aha ji tak podržim tu minutu, dvě, ale manžel ji pak nedokáže uspat, pro něj je to drastické…

A to mu přijde méně drastické jí nechat dvě hodiny kravit v posteli? Nebo jak jí uspává teď?
Hele, garantuju ti, že pokud jí takhle párkrát uspíš, tak si zvykne na to, že prostě poté, co se vleze do postele, má ležet a usínat a nebude potřeba žádné „drastické“ držení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velo
15.7.22 12:23

Normalně jí uspi. Úplně stejně jako každej, kdo neuspává kojením. Zavést spánkové asociace, dodržovat režim, vykoupat se, vyčistit zuby, přečíst pohadku, pohladit a usne ti… nechápu, co je za problém věnovat jí těch pár minut času.

• Citovat
  • Upravit
7673
15.7.22 13:47

Ve třech už by tě mohla poslechnout.. prostě zavel lehnout, pritul ji k sobě, uspi a hotové. Neprala bych se násilím. Já umím přísně říct lehnout a hotové. Nebo i plesknu po dupe jak neposlechne po X upozornění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
15.7.22 13:49
@Velo píše:
Normalně jí uspi. Úplně stejně jako každej, kdo neuspává kojením. Zavést spánkové asociace, dodržovat režim, vykoupat se, vyčistit zuby, přečíst pohadku, pohladit a usne ti… nechápu, co je za problém věnovat jí těch pár minut času.

Každý fakt neee. Já neuspavala ani kojením, ani hustanim ani ničím jiným. Od miminka lehnout do postýlky a spát…ale dítě které je naučené na uspavani kojením, bych uspavala proste přitulenim, hlazením… ale nedovolila bych skákání po posteli atd…prostě zavelel háji a hotove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.7.22 13:51

@Veru1987 To máš kliku, mě moje „miminka“ začaly v postýlce kolem 8. měsíce řádit, nějaké hají jim bylo úplně fuk a mlátit je kvůli tomu mi přijde fakt zvrhlé. Tak jsem holt sedala u nich a uklidňovala, pokládala zpátky když se točili na bříško nebo zvedaly. Druhorozenou už jsem raději vzala do náruče a uspala tak, než trávit tímhle stylem hodiny u dětské postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
15.7.22 13:56
@unuděná píše:
@Veru1987 To máš kliku, mě moje „miminka“ začaly v postýlce kolem 8. měsíce řádit, nějaké hají jim bylo úplně fuk a mlátit je kvůli tomu mi přijde fakt zvrhlé. Tak jsem holt sedala u nich a uklidňovala, pokládala zpátky když se točili na bříško nebo zvedaly. Druhorozenou už jsem raději vzala do náruče a uspala tak, než trávit tímhle stylem hodiny u dětské postýlky.

Nemluvím o mlácení!!! A už vůbec ne 8mi měsíční mimino. Ale o tříleté která už snad může poslechnout že si má lehnout a ne zmlatit ale lehce dat pres dupu!!! A mi to nějak vždy šlo. Prostě šla dělat háji a ležela. Na rukách bych osobně neuspavala vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.7.22 13:58
@Veru1987 píše:
Nemluvím o mlácení!!! A už vůbec ne 8mi měsíční mimino. Ale o tříleté která už snad může poslechnout že si má lehnout a ne zmlatit ale lehce dat pres dupu!!! A mi to nějak vždy šlo. Prostě šla dělat háji a ležela. Na rukách bych osobně neuspavala vůbec.

Já vím, ale jak docílíš toho, že tě to mimino poslechne? ;) Psala jsi, žes to dělala od narození - nikdy nepřišla doba, kdy dítě prostě nechtělo? Začalo si v postýlce sedat, zvedat se, hrát si atd.? Pokud ne, máš kliku na dítě. Pokud ano, zajímá mě, co jsi s tím dělala? ;) Mě uspávání na klíně nevadilo, naopak na to vzpomínám jako na moc krásné období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14705
15.7.22 13:58
@unuděná píše:

Presne. @Veru1987 ma stesti, verim, ze moje deti by neuspala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.7.22 14:00
@Janča6 píše:
Presne. @Veru1987 ma stesti, verim, ze moje deti by neuspala :mrgreen:

No přesně, taky znám pár takových dětí, co je položíš, odejdeš a oni chrní. A maminky si rády myslí, že je to jejich zásluha, že prostě za to může jejich režim od porodnice. Ale realita je někde kapku jinde :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
15.7.22 14:04
@unuděná píše:
Já vím, ale jak docílíš toho, že tě to mimino poslechne? ;) Psala jsi, žes to dělala od narození - nikdy nepřišla doba, kdy dítě prostě nechtělo? Začalo si v postýlce sedat, zvedat se, hrát si atd.? Pokud ne, máš kliku na dítě. Pokud ano, zajímá mě, co jsi s tím dělala? ;) Mě uspávání na klíně nevadilo, naopak na to vzpomínám jako na moc krásné období.

Já už ani nevím. Nevzpomínám si že by byl nějaký problém. Já ji nechávala samotnou usínat už v porodnici. Pak kolem 4m trošku pár dní brečela… a ano nechali jsme poplakat ale vždy tak minutu. Neee metoda že řve mimi 15-20 minut…chodila jsem tam a podávala dudlík… a do deseti minut spala. Pak už bez pláče vždy. Alevzdy jsem ji uložila, pár minut seděla pohladila, a pak odcházela. I jak byla větší. Vždy bez problémů, asi jsem měla štěstí. Ale je rozdíl 8m a tři létě zakladatelka. Jak říkám, tu tříletou bych prostě už přísně donutila že si má vedle mě lehnout, nedovolila aby mi skákala po hlavě v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí