Postinor - až takový dryák?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.5.18 13:16

Postinor - až takový dryák ?

Ahoj holky! Prosím vás o vaše zkušenosti.. vaše či z doslechu. Před cca 3mi týdny jsem si vzala Postinor ( na předpis mé gyneloložky ) tři dní po mi nebylo naprosto nic, ač jsem čekala hrůzu, o které jsem se dočetla v manuálu. Ale.. po třech dnech jsem postupně začala cítit stále větší únavu, to vrcholilo asi za týden pocitem naprostého vycerpani. Ani chodit jsem pomalu nemohla. Dále se přidaly bolesti hlavy, nechutenství, žaludek na vodě. Přišla menstruace, která byla slabší a obvyklé délky, a 5ty její den se stav začal zlepšovat. Tak jsem si myslela, že šlo o dlouhý vyhrocený PMS. No ale dnes jsem 12. Den cyklu, od postinoru už taková doba, a stále mám stavy desne únavy, ospalosti, malátnosti, bolesti hlavy, jeden den cítím kosti, druhý svaly, třetí den mě ' pálí ' nervy.. gynekoložka mi říkala že to není z Postinoru že po něm je špatně jen bezprostředně a doporučila mě k obvodní s odkazem na psychiatra což mě trochu teda uráží, protože mi je opravdu fyzicky špatně. No a obvodní mi rekla, že se nemám svému stavu divit, že ještě kojim, že mi krev brát nebude, že byla před 3mi měsíci v pořádku ( krevní obraz aj ) že si mám koupit B forte dělat si vitamínové koktejly a že tomu dává tři měsíce. Tak teď nevím čemu věřit a jak se zařídit. Přijde mi zvláštní, že jedna říká, že příznaky přijdou bezprostředně po a druhá říká opak. A navíc jsem zde našla diskuzi, kde pár žen psalo, že jim bylo zle i měsíc třebas po Postinoru ( ale pravda, našla jsem jen pár takových svědectví )..tak bych vás prosila o zkušenosti s tímto práškem, zda jste to tak taky některá neměla. Nejhorší je nevědět, co se to děje… Děkuji.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.5.18 13:37

Já neměla Postinor, ale EllaOne. Bezprostředně po se nedělo nic, jen jsem byla ten první den unavená - ale spíš že jsem v noci málo a blbě spala. Zato cca po týdnu… Doteď nevím, jestli to bylo po pilulce, nebo nějaká náhoda. Žaludek na vodě, průjmy, bolesti břicha, únava… až jsem musela jeden den zůstat doma místo práce (a ten den jsem prakticky prospala). Zpoždění MS minimálně o dva týdny (už jsem měla fakt obavy, když se to dalo dohromady s těmi dalšími problémy). MS slabší (a trochu se obávám, jaká bude ta další, protože běžně to bývá spíš síla, i bolesti a tak - tak abych si to pak nevybrala za dva cykly najednou). Jinak věřim, že rozházený hormony umí udělat pěknou paseku a že to klidně všechno může být ještě „dojezd“, než se tělo zase srovná.

• Citovat
  • Upravit
101537
15.5.18 13:54

A to kojíš a bereš si u toho postinor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
15.5.18 14:08

Já měla po Postinoru 2 měsíce rozhozený tělo.. A taky jsem měla ty stavy, kdy mi bylo horko, nevolnost, na zvracení, bolela hlava a jediný co jsem zvládla bylo dojít k doktorce, kde mě skoro poslala do háje a připadala jsem si jak když ji otravuji.. Hned co jsem to dostala ( asi po 14 dnech než normálně) už bylo vše v poho :/ tak nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.18 14:23
@j.a.n.i1 píše:
A to kojíš a bereš si u toho postinor?

No.. stala se nehoda, nekojim tedy už plně jen párkrát za den a noc. No předepsala mi ho doktorka, že gestagenní antikoncepce kojení nevadí. Jinak si samozřejmě mlatim hlavou o zeď, antikoncepci jsem nikdy nejedla a nejim s tím že jsem vždycky měla názor že to dost ovlivňuje přirozenost. Ale teď to prostě byla nutnost…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.5.18 14:30
@Anonymní píše:
Já neměla Postinor, ale EllaOne. Bezprostředně po se nedělo nic, jen jsem byla ten první den unavená - ale spíš že jsem v noci málo a blbě spala. Zato cca po týdnu… Doteď nevím, jestli to bylo po pilulce, nebo nějaká náhoda. Žaludek na vodě, průjmy, bolesti břicha, únava… až jsem musela jeden den zůstat doma místo práce (a ten den jsem prakticky prospala). Zpoždění MS minimálně o dva týdny (už jsem měla fakt obavy, když se to dalo dohromady s těmi dalšími problémy). MS slabší (a trochu se obávám, jaká bude ta další, protože běžně to bývá spíš síla, i bolesti a tak - tak abych si to pak nevybrala za dva cykly najednou). Jinak věřim, že rozházený hormony umí udělat pěknou paseku a že to klidně všechno může být ještě „dojezd“, než se tělo zase srovná.

Jojo, tak to vypadá že to fakt je z té pilulky no, já taky právě první dny nic už jsem se chtěla radovat ale pak… Zimnice, malátnost, celkové prostě divné stavy..i jakoby psychicky. Já právě nechci ale nic podcenit pokud je to z té pilule tak prostě musím zatnout zuby a vydržet to než se to srovná ale právě mě vyděsila ta gynekoložka že říkala že je to jen bezprostředně po pilulce. No jako přišlo by mi to logické.. přece nemůže jen tak ' projít ' to že někdo do sebe najednou nacpe celé ' plato ' antikoncepce. No četla jsem právě že nějaký Dr psal že se ten hormon odbourá do pár dnů ale to asi neznamená že nezůstanou pak v těle rozbouřené ty vlastní hormony ktere tam pak dělají paseku.. :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1