Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, s manzelem jsem mela 3.7. nechtaneny styk, neberu antinu. Neudelal se do me, ale pojim se kapek touhy.. vzala jsem si do 30 hodin postinor. Menstruace mi skoncila 30.6. a dneska mam slabe krvaceni. Muzu uz byt v pohode, ze nejsem tehotna?
Příspěvek upraven 07.07.18 v 12:27
na to, že je teprve začátek prázdnin je to děs
jestli chceš sexuálně žít, tak se máš chránit, ptže otěhotnět lze už z těch kapek touhy, když jsou v nich přítomny spermie .. jelikož jsi měla styk až po menstruaci, tak těhotná můžeš být, ale to Ti tady nikdo nepoví a testovat můžeš až poté, co neodrazí ta další MS, ale tohle jsou základy!! ![]()
Ročník 98 a už manžel
no nic. V manželství jsem antikoncepci neměla jen s pouze v době kdy jsme se snažili o děti a v těhotenství. Takže vám asi těhotenství nevadí, jinak byste se chránili kondomem nebo tělískem, nebo hormonama.
@landa98 98 je rok tvého narození? Ni tak když je to manžel a nemáte ochranu ani jeden tak dítě až tak nevadí ne? Pokud by vadilo určitě by ses chránila.
Co ten Postinor v nazvu? No, jestli spinis v cca pulce cyklu, tak tezko rict, nekdy to je hnizdeni…ale jestli jsi vzala Postinor, tak to muze byt hormonalni bordel. V kazdem pripade, jistotu budes mit az nekolik tydnu po predpokladane ovulaci.
@truelly 98 neni rocnik narozeni, holky
…zapomnela jsem zminit, ze jsem si vzala postinor do 30 hodin
@truelly kondom jsme pote meli, ale pred tim byla chvilka, kdy kondom nebyl
@landa98 píše:
@truelly 98 neni rocnik narozeni, holky![]()
…zapomnela jsem zminit, ze jsem si vzala postinor do 30 hodin
Pokud jsi užila postinor správně, případnému těhotenství by měl udělat konec. Na další styk fakt jen s kondomem. Postinor je jen na vyjímečné případy.
@landa98 píše:
Ahoj holky, s manzelem jsem mela 3.7. nechtaneny styk, neberu antinu. Neudelal se do me, ale pojim se kapek touhy.. vzala jsem si do 30 hodin postinor. Menstruace mi skoncila 30.6. a dneska mam slabe krvaceni. Muzu uz byt v pohode, ze nejsem tehotna?Příspěvek upraven 07.07.18 v 12:27
To jsi tři dny po ms stihnout odovulovat, aby těhotenství opravdu hrozilo. Ale pokud si děti nepřejete, tak používejte ochranu. Jiná možnost není.
@Russet ano, pouzila jsem ho do 30ti hodin, max. se uvadi, ze do 72 hodin. Je uz nove davkovani, uzivaji se najednou dve tabletky, takze v tom by problem nemel byt. Jen ted nevim, kdyz ted krvacim, tak mam normalne ocekavat menstruaci v terminu? tohle krvaceni je jen nasledek tabletky?
@Russet ovulace mela byt az 6 dni po styku, mam aplikaci v telefonu ![]()
@landa98 píše:
@Russet ovulace mela byt az 6 dni po styku, mam aplikaci v telefonu
Tak když to říká aplikace
Tím se neřiď. Spíš jestli máš přiznaky ovulace jako hlen třeba.
@landa98 píše:Čekala bych nejprve krvácení postinorové a pak někdy to vlastní. Rozhodné ne v termínu. Je to driák.
@Russet ano, pouzila jsem ho do 30ti hodin, max. se uvadi, ze do 72 hodin. Je uz nove davkovani, uzivaji se najednou dve tabletky, takze v tom by problem nemel byt. Jen ted nevim, kdyz ted krvacim, tak mam normalne ocekavat menstruaci v terminu? tohle krvaceni je jen nasledek tabletky?
No hele ja v dubnu mela taky nechraneny styk. Ha sem vysadila z duvodu neustaleho krvaceni z kazde ha co beru. Jednou to ujelo vzala sem si prášek ,,po'' do 12 hodin a ejhle za dva týdny stejne pozitivní test. A to sem 5 dnu po spolknutí tabletky zacala spinit. Myslela sem si ze to je z toho prasku a ono to bylo nejspis uhnizdovani.
@Luss.r.m. Taky jsem zde četla, že i když byl braný, ale v době ovulace, tak stejně nezabral. Takže mohlas mít ovulaci a plodné dny V době, kdy sis ho brala?