Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, před týdnem jsem užila Postinor. Dneska jsem dostala menstruaci, i když ji mám mít až za 9 dní. Znamená to, že nejsem těhotná? Předem díky za odpovědi ![]()
@ Anonymní
Tak na 99% bych řekla, že těhotá nebudeš, pokud jsi prášek užila tak jak se má, a pokud budeš mít průběh MS jako obvykle. I když by to třeba probíhalo nějak jinak, tak to pořád nemusí nic znamenat. Můžeš si pro jistotu udělat těhotenský test, případně si skočit nechat nabrat krev pro jistotu.
@Anonymní píše: @ AnonymníTak na 99% bych řekla, že těhotá nebudeš, pokud jsi prášek užila tak jak se má, a pokud budeš mít průběh MS jako obvykle. I když by to třeba probíhalo nějak jinak, tak to pořád nemusí nic znamenat. Můžeš si pro jistotu udělat těhotenský test, případně si skočit nechat nabrat krev pro jistotu.
Děkuji ❤️️ radši si udělám ten test po skončení MS
Ahoj holky, ozivuji diskuzi. Zajima me jedna vec. Kdyz byl nechraneny sex pred ovulaci (12DC) a do 48 hodin vzaty postinor, tento lek zabrani ovulaci uplne do konce cyklu, nebo jen na par dni? Jsem z toho jelen
dekuju
Ahoj, postinor funguje na více principech. Pokud si vezmeš postinor chrání tě před stykem který proběhl 48h před. Později pokud je zase nechráněný styk, tak tě nechrání. Jinak nevím proč by ses ptala na ovulaci.
@Anonymní píše:
Ahoj, postinor funguje na více principech. Pokud si vezmeš postinor chrání tě před stykem který proběhl 48h před. Později pokud je zase nechráněný styk, tak tě nechrání. Jinak nevím proč by ses ptala na ovulaci.
Protože postinor pouze odsouvá ovulaci. Nic jiného nedělá.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ozivuji diskuzi. Zajima me jedna vec. Kdyz byl nechraneny sex pred ovulaci (12DC) a do 48 hodin vzaty postinor, tento lek zabrani ovulaci uplne do konce cyklu, nebo jen na par dni? Jsem z toho jelendekuju
Jenom ji odsouvá na několik dní. Ženám pravidelně rozhodí cyklus s tím, že MS přichází později a ony jsou pak nervní, že jsou těhotné ![]()
Prosim Vás, pokud nevíte jak dané léčivo působí, přečtěte si SPC POSTINORU. ![]()
Přesný mechanismus účinku přípravku Postinor není znám.
Předpokládá se, že levonorgestrel při doporučeném dávkování zabraňuje především ovulaci a oplodnění, jestliže styk nastal v preovulační fázi, kdy je pravděpodobnost fertilizace nejvyšší. Přípravek Postinor je neúčinný, jestliže proces implantace již začal.
@Anonymní píše:
Prosim Vás, pokud nevíte jak dané léčivo působí, přečtěte si SPC POSTINORU.![]()
Přesný mechanismus účinku přípravku Postinor není znám.
Předpokládá se, že levonorgestrel při doporučeném dávkování zabraňuje především ovulaci a oplodnění, jestliže styk nastal v preovulační fázi, kdy je pravděpodobnost fertilizace nejvyšší. Přípravek Postinor je neúčinný, jestliže proces implantace již začal.
Ano, tomu sice rozumim, ale ptam se na dny do konce cyklu po uziti postinoru (potazmo Nulsory) ![]()
Ja postinor vzala jednou, cikkus mi to nerozhodilo, jen jsem po tom byla dost unavena a bez energie…je to porad lepsi nez nechteny harant
Já to měla po pilulce po totálně rozhozené ještě čtyři měsíce. Tak používej ochranu, než se ti to zase srovná
Ahoj holky, to jsem zase já zakladatelka
vzala jsem si teda prášek Nulsora a je to cca týden a dostavila se ms a mám ji mít až za dva týdny.. ano vim, ze po užití tohoto léku ms přijde, ale chci se zeptat zda ji dostanu zase tak jak mám za ty dva týdny nebo doteď zase za měsíc