Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Pears206 Ano, SPC napsalo nanejvýš 4h 2× týdne.Bohužel moje rodina se odmítá na péči podílet. Je to moje dítě, ne jejich. To, že by někdo syna přivedl k příbuzným je tedy vyloučeno.
„..A pak bych si sehnala někoho na hlídání (vyzvedávání, cesta domů a čekání na příchod z práce+ případné nemoci).“
Bohužel mi zatím každý slušně poslal někam.
No rodina opravdu pomáhat nemusí, to je fakt. Ale pak mají držet pysk.
Na hlídání se dá pecovatelka najít, můžeš zkusit třeba hlídačky, ale bude to patřičně stát. Musela bys mít nadprůměrný plat. Nebo si můžeš přivydělavat z domu, účetnictví nebo něco vyrábět.
@Anonymní píše:
@Pears206 Ano, SPC napsalo nanejvýš 4h 2× týdne.Bohužel moje rodina se odmítá na péči podílet. Je to moje dítě, ne jejich. To, že by někdo syna přivedl k příbuzným je tedy vyloučeno.
„..A pak bych si sehnala někoho na hlídání (vyzvedávání, cesta domů a čekání na příchod z práce+ případné nemoci).“
Bohužel mi zatím každý slušně poslal někam.
Prosím Tě, pokud zvládáš finančně, pošli je někam, kde slunce nesvítí.
Pro své dítě děláš maximum. Takovému dítěti je nejlépe v péči matky, případně rodiny.
Rodiče našich dětí někteří pracují. Mám zkušenosti s dětmi, které dlouhý pobyt ve škole plus družina nezvládají. Nezlepší se to ani časem. Družina je kratší než ta běžná. Dítě je nezabavitelné, unavené, vzteklé, agresivní. I přesto, že máme relaxační hodinu, ve které dítě může spát.
SPC je poradenská služba a v tomto případě nepůjde proti potřebám rodičů. I já chápu, že potřebují pracovat, protože by se z celodenní péče o takové dítě zbláznili. Některé děti mají ještě odpoledne osobní asistenci.
Ale z hlediska potřeb dítěte pro něj děláš nejvíc Ty.
@Fiveone píše:
Zůstala bych doma a postupně navyšovala synovi školu. Je tam teď 2×3hodiny, tak bych to dala na 2×4 hodiny a postupně přidávala zbylé tři dny, třeba během jednoho měsíce jeden. Až by to bylo 5×4,tak bych si hledala práci od osmi cca, prostě dát do školy a hned do práce.A prvně bych se zkusila domluvit s rodinou na vyzvedávání (nevím, jestli mají ve škole i obědy nebo by si ho dal třeba u příbuzných) a odpoledne vyzvednout u příbuzných. Pokud by se jim to nelíbilo, řekla bych jim, že oni měli řeči o práci atd..A pak bych si sehnala někoho na hlídání (vyzvedávání, cesta domů a čekání na příchod z práce+ případné nemoci).
Velmi vtipné ![]()
Mohu se zeptat u kolika postižených dětí se Ti podařilo zapojit širší rodinu a sehnat NĚKOHO
na hlídání, vyzvedávání a to další?
Zadarmo, nebo za nějakou symbolickou cenu to nikdo dělat nebude a myslím si, že zakladatelka už teď musí zvažovat každý výdej, což je standartní u matek v její situaci.
Svého času jsem sháněla někoho, kdo by mi zdravé a bezproblémové dítě staršího školkového věku 1× týdně ve školce vyzvedával a vodil na kroužek a hlídal v případě nemoci / nemocné bylo dítě tak 2-3× ročně na pár dní/.
Pokud jde o odměnu v poptávce jsem uváděla, že se určitě dohodneme.
Hádej kolik lidí se mi přihlásilo? Nikdo ![]()
Sestra má tři děti a čtvrté dítě postižené, 3. stupeň, do práce chodí, ale bez manžela by to NEZVLÁDLA a musela by být doma. Prosím Tě i se zdravým malým dítětem, když nemáš ani jedno jediné hlídání, tak máš dost malou šanci na to pracovat a nebýt pořád na OCR.
Je to úplně na prd. Jedině si někoho zaplatit, ale otázka jestli se ti vyplatí.
@Pears206 píše:
Družina není ve speciální škole nárokovatelná(ani jinde). Pokud dítě pobyt v ní nezvládá narušuje režim a ohrožuje ostatní, nemusí být přijato.
Výuka je naroková, pokud dítě nemá domácí vzdělávání nebo jinou formu vzdělávání.Dále má dítě nárok na tolik času ve škole, kolik napíše SPC. Pokud má zkrácenou formu a IVP, nemá na víc nárok.
Příspěvek upraven 25.09.22 v 19:14
Ty zas plácáš nesmysly. Tohle všecko je se souhlasem rodičů. Pokud rodiče se zkrácením výuky nesouhlasí, může se škola i SPC stavit na hlavu a nic s tím neudělají.
Družina není nároková, ale musí být zachovány rovné podmínky, ředitel může vyloučit jen na základě závažných pochybení, což je ve speciální škole těžko obhajitelné. Dg neznáme, ale 99% dětí má na družinu nárok má nehledě na hloubku a míru postižení. Od toho je to speciální škola. Pokud by se do toho rodiče obuli, tak si s vyloučením těžce postiženého dítěte z družiny speciální školy žádný ředitel moc vyskakovat nebude.
Vím, že děláš nějakou asistentku ve specce, jestli si tě dobře zařazuju, ale už víckrát jsem si všimla, že píšeš nesmysly.
@prokr píše:
Velmi vtipné
Mohu se zeptat u kolika postižených dětí se Ti podařilo zapojit širší rodinu a sehnat NĚKOHOna hlídání, vyzvedávání a to další?
Zadarmo, nebo za nějakou symbolickou cenu to nikdo dělat nebude a myslím si, že zakladatelka už teď musí zvažovat každý výdej, což je standartní u matek v její situaci.
Svého času jsem sháněla někoho, kdo by mi zdravé a bezproblémové dítě staršího školkového věku 1× týdně ve školce vyzvedával a vodil na kroužek a hlídal v případě nemoci / nemocné bylo dítě tak 2-3× ročně na pár dní/.
Pokud jde o odměnu v poptávce jsem uváděla, že se určitě dohodneme.
Hádej kolik lidí se mi přihlásilo? Nikdo
Tak já znám rodiny s postiženými dětmi, kde mají ostatní problém pomoci.Ano nejvíc toho je na rodičích, ale funguje to. Nějak znám hodné lidi, kteří si pomáhají a nevyčítají jeden druhému nic(například, že někdo nechodí do práce).U jednoho těžkého autisty má sice maminka štěstí, že může být déle ve škole, než 3 hodiny a zároveň má štěstí na svou práci, která není na 3 směny apod..
Rodina (tím myslíš koho, prarodiče, prip.jine příbuzné?) je vtipná, a jak to máš udělat abys do té práce mohla chodit ti už neporadí co? Natož aby pomohli. Tudíž jediná odpoved je, pokud se s nimi o tom vůbec bavit: ano je to moje dítě takže já vím a rozhoduju co je pro něj dobré, takhle to máme dané od odborníků, a pokud mi nechcete pomoct, pohlídat, abych do té práce mohla chodit, není to váš problém a nic vám do toho není. Máš nějaký příspěvek na péči?
@bigl píše:
Ty zas plácáš nesmysly. Tohle všecko je se souhlasem rodičů. Pokud rodiče se zkrácením výuky nesouhlasí, může se škola i SPC stavit na hlavu a nic s tím neudělají.
Družina není nároková, ale musí být zachovány rovné podmínky, ředitel může vyloučit jen na základě závažných pochybení, což je ve speciální škole těžko obhajitelné. Dg neznáme, ale 99% dětí má na družinu nárok má nehledě na hloubku a míru postižení. Od toho je to speciální škola. Pokud by se do toho rodiče obuli, tak si s vyloučením těžce postiženého dítěte z družiny speciální školy žádný ředitel moc vyskakovat nebude.
Vím, že děláš nějakou asistentku ve specce, jestli si tě dobře zařazuju, ale už víckrát jsem si všimla, že píšeš nesmysly.
Obuli? A bude to v zájmu toho dítěte? Moje ADHD dítě mělo s družinou taky problém, párkrát mi i volali, že je tam jak na trní, jestli bych nemohla přijít dřív. Když to šlo, přišla jsem. Přece ji tam nechám trápit…..
@brisco píše:
Obuli? A bude to v zájmu toho dítěte? Moje ADHD dítě mělo s družinou taky problém, párkrát mi i volali, že je tam jak na trní, jestli bych nemohla přijít dřív. Když to šlo, přišla jsem. Přece ji tam nechám trápit…..
Předpokládám, že na běžné ZŠ.
Já neznám diagnózu toho dítěte, ale u nás ve speccee mají v družině i děti s dost těžkým postižením. Normálně do 16 hod. Když matka pracuje, tak to prostě nemá jak udělat.
Já neposílám zakladatelku do práce, to ani náhodou. Jen píšu, že kdyby chtěla, tak nárok na školu a družinu má, pokud není dítě ve stavu, že je nebezpečné sobě nebo okolí.
@bigl píše:
Já neznám diagnózu toho dítěte, ale u nás ve speccee mají v družině i děti s dost těžkým postižením. Normálně do 16 hod. Když matka pracuje, tak to prostě nemá jak udělat.
Já neposílám zakladatelku do práce, to ani náhodou. Jen píšu, že kdyby chtěla, tak nárok na školu a družinu má, pokud není dítě ve stavu, že je nebezpečné sobě nebo okolí.
Teď jsi ji napověděla, za pár příspěvků určitě bude
@bigl
Družina není opravdu nárokovat. Jsou kritéria a mezi ně dávno nepatří, že rodiče pracují. Na speckách mají možná víc oddělení a větší věkové rozmezí. Pokud je na běžné škole. Tam se končí určitou třídou. Nemohla jsem teď do družiny přijmout dítě, které je trošku jiné. Už je ve čtvrté. Nárok na družinu prostě nemá. Kritérium bylo i mladší sourozenec v jiném oddělení. Což nemá. Takže nemůže být přijato do družiny.
Druhá věc je, že i pro zdravé dítě je únavné, když je celý den někde v družině, škole a odpoledne opět družině. Pro postižené děti je to úplně masakr.
Příspěvek upraven 25.09.22 v 20:14
@bigl píše:
Ano, na běžné ZŠ.
Já si právě taky myslím, že v zájmu takhle postiženého dítěte je být s matkou. A ne aby se matka někde honila v práci, jen aby o ní někdo neřekl, že je líná.
@bigl
A nemysli si, že každé dítě do družiny dostane AP. Ani omylem. Měla jsem loni ve skupině dítě, které bylo medikované. Dopoledne mělo asistentku. A do družiny leda houby. Od oběda údajně AP třeba nebylo.
@Kelsey píše:
@bigl
Družina není opravdu nárokovat. Jsou kritéria a mezi ně dávno nepatří, že rodiče pracují. Na speckách mají možná víc oddělení a větší věkové rozmezí. Pokud je na běžné škole. Tam se končí určitou třídou. Nemohla jsem teď do družiny přijmout dítě, které je trošku jiné. Už je ve čtvrté. Nárok na družinu prostě nemá. Kritérium bylo i mladší sourozenec v jiném oddělení. Což nemá. Takže nemůže být přijato do druziny.
Druhá věc je, že i pro zdravé dítě je únavné, když je celý den někde v družině, škole a odpoledne opět družině. Pro postižené děti je to úplně masakr.
Ale tomu rozumím, na ZŠ je to jiné. Prostě čtvrťáci ne a platí pro všechny.
Na specce jsou všechny děti postižené a tam nemůžeš někoho nepřijat na základě toho, že je postižené víc než jiné. Pokud je schopné chodit do školy, může chodit i do družiny. Nemůžeš si nastavit podmínky, že tebe jo a tebe ne. Leda že by to byly podmínky pro všecky stejné, tak jak u vás - např. družina do tolikáté třídy atd. Určitě ne, že děti s takovým postižením do družiny bereme a s takovým už ne.