Postižené dítě a práce

Anonymní
25.9.22 18:25

Postižené dítě a práce

Ahoj, je tu někdo komu rodina vyčítá, že nechodí do práce a přitom se celodenně věnuje péči dítěti s těžkými postižením?

Podle mojí rodiny se valím jenom doma a měla bych makat. To, že syn nezvládne být ve škole více jak tři hodiny 2× týdne je nezajímá.

Otec se o syna nezajímá víc než posláním soudně stanovených alimentů. Má svůj život úplně jinde.

Do stacionáře se nepodařilo z důvodu nedostatku míst ho umístit.

Nevíte, jestli můžu chtít po nějaké té sociální službě, aby mi syna hlídala v době nemoci, v noci, když prostě není ve škole?

Já vážně nevím, jak zvládat péči o syna a zároveň chodit naplno do práce. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65087
25.9.22 18:27
@Anonymní píše:
Ahoj, je tu někdo komu rodina vyčítá, že nechodí do práce a přitom se celodenně věnuje péči dítěti s těžkými postižením?

Podle mojí rodiny se valím jenom doma a měla bych makat. To, že syn nezvládne být ve škole více jak tři hodiny 2× týdne je nezajímá.

Otec se o syna nezajímá víc než posláním soudně stanovených alimentů. Má svůj život úplně jinde.

Do stacionáře se nepodařilo z důvodu nedostatku míst ho umístit.

Nevíte, jestli můžu chtít po nějaké té sociální službě, aby mi syna hlídala v době nemoci, v noci, když prostě není ve škole?

Já vážně nevím, jak zvládat péči o syna a zároveň chodit naplno do práce. :oops:

za peníze si někoho můžeš najít. Zdarma ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28731
25.9.22 18:52

Tak by se mohla rodina zapojit do péče a hlídat dítě, abys mohla do práce. Jinak ti do toho nemají co mluvit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
25.9.22 18:54

Z prispevku na peci zaplatit nejake zarizeni a jit do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35680
25.9.22 18:56

Tak ať se s ním „válí doma“ ti co to tvrdí a ty můžeš do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.9.22 19:01

Promin, ale snad jsi dospela a tak by jsi mela zit zivot podle sebe a ne svoji rodiny.

Nikoho o nicem nepresvedcuj, pokud maji takovehle nazory, tak to svedci o jejich inteligenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18118
25.9.22 19:03

A chodí do jaké školy? Do speciální? Proč tam nemůže být častěji? Na vzdělávání má nárok, tak jako zdravé děti, pokud půjdeš do práce, tak ve škole může být každý den a využívat i družinu. I pokud má těžší postižení. Ve speciálních školách tak jsou děti i s těžkým postižením, využívají ranní a odpolední družinu, když rodiče pracují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
25.9.22 19:03

Zůstala bych doma a postupně navyšovala synovi školu. Je tam teď 2×3hodiny, tak bych to dala na 2×4 hodiny a postupně přidávala zbylé tři dny, třeba během jednoho měsíce jeden. Až by to bylo 5×4,tak bych si hledala práci od osmi cca, prostě dát do školy a hned do práce. A prvně bych se zkusila domluvit s rodinou na vyzvedávání (nevím, jestli mají ve škole i obědy nebo by si ho dal třeba u příbuzných) a odpoledne vyzvednout u příbuzných. Pokud by se jim to nelíbilo, řekla bych jim, že oni měli řeči o práci atd..A pak bych si sehnala někoho na hlídání (vyzvedávání, cesta domů a čekání na příchod z práce+ případné nemoci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
25.9.22 19:08
@bigl píše:
A chodí do jaké školy? Do speciální? Proč tam nemůže být častěji? Na vzdělávání má nárok, tak jako zdravé děti, pokud půjdeš do práce, tak ve škole může být každý den a využívat i družinu. I pokud má těžší postižení. Ve speciálních školách tak jsou děti i s těžkým postižením, využívají ranní a odpolední družinu, když rodiče pracují.

Družina není ve speciální škole nárokovatelná(ani jinde). Pokud dítě pobyt v ní nezvládá narušuje režim a ohrožuje ostatní, nemusí být přijato.
Výuka je naroková, pokud dítě nemá domácí vzdělávání nebo jinou formu vzdělávání.

Dále má dítě nárok na tolik času ve škole, kolik napíše SPC. Pokud má zkrácenou formu a IVP, nemá na víc nárok.

Příspěvek upraven 25.09.22 v 19:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
25.9.22 19:12

Ohledně té výuky. Pokud má dítě z SPC napsáno, že zvládá pobyt ve škole třikrát týdně dvě hodiny, na víc také nárok nemá. Škola se řídí tím, co píše SPC, podle toho se sestavuje UVP. Rozhodně tam nemůže být každý den celé dopoledne v tomto případě.
Tyto rodiny pobírají příspěvek na péči v nejvyšším stupni a smyslem této dávky je zajistit si péči o dítě třeba formou osobní asistence. Zaměstnanost rodičů není žádné kritérium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
25.9.22 19:25

Prosím tě, hlavně se řiď svým úsudkem a potřebami tvého syna a ne názory ostatních, kterým do toho je kulový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.22 19:27

@Pears206 Ano, SPC napsalo nanejvýš 4h 2× týdne.

Bohužel moje rodina se odmítá na péči podílet. Je to moje dítě, ne jejich. To, že by někdo syna přivedl k příbuzným je tedy vyloučeno.

„..A pak bych si sehnala někoho na hlídání (vyzvedávání, cesta domů a čekání na příchod z práce+ případné nemoci).“

Bohužel mi zatím každý slušně poslal někam. :oops:

• Citovat
  • Upravit
34473
25.9.22 19:31
@Anonymní píše:
@Pears206 Ano, SPC napsalo nanejvýš 4h 2× týdne.

Bohužel moje rodina se odmítá na péči podílet. Je to moje dítě, ne jejich. To, že by někdo syna přivedl k příbuzným je tedy vyloučeno.

„..A pak bych si sehnala někoho na hlídání (vyzvedávání, cesta domů a čekání na příchod z práce+ případné nemoci).“

A co tedy řešíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
25.9.22 19:31

Pokud to Ty zvládáš psychicky, fyzicky a finančně…..Tak po tom nikomu nic není. 8) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
25.9.22 19:35
@Anonymní píše:
@Pears206 Ano, SPC napsalo nanejvýš 4h 2× týdne.

Tak pošli příbuzné slušně někam, když to momentálně není možné, tak s tím nic moc neuděláš. Maximálně pokud bys byla schopná v něčem podnikat.Kde by sis například ze začátku jen přivydělávala jako kadeřnice(příklad) a časem bys to mohla rozjet. Maximálně co můžeš udělat, že až půjdete do SPC(přepokládám, že se tam chodí pravidelně),tak se zkusit domluvit na zvýšení hodin ve škole, aby to bylo třeba 5×3 a časem s trochou štěstí by se to dostalo na víc hodin.Ale pokud příbuzní mají řeči, ale odmítají hlídat apod.,tak bych je poslala někam. Mají si všímat svých starostí, když nejsou ochotní pomoct a jen kecají jiným do života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová