Postižené dítě a práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.9.22 07:59
@Takco píše:
Co máš s tím hlídáním v noci?

Noční? Dlouhé turnusy? Kluk se budí několikrát za noc. Každopádně bych potřebovala v případě potřeby mít ideálně pokrytou i noc. :oops:

• Citovat
  • Upravit
76332
26.9.22 08:03
@Anonymní píše:
Ahoj, je tu někdo komu rodina vyčítá, že nechodí do práce a přitom se celodenně věnuje péči dítěti s těžkými postižením?

Podle mojí rodiny se valím jenom doma a měla bych makat. To, že syn nezvládne být ve škole více jak tři hodiny 2× týdne je nezajímá.

Otec se o syna nezajímá víc než posláním soudně stanovených alimentů. Má svůj život úplně jinde.

Do stacionáře se nepodařilo z důvodu nedostatku míst ho umístit.

Nevíte, jestli můžu chtít po nějaké té sociální službě, aby mi syna hlídala v době nemoci, v noci, když prostě není ve škole?

Já vážně nevím, jak zvládat péči o syna a zároveň chodit naplno do práce. :oops:

po přečtení celé diskuse - pokud ti nikdo z rodiny nepomáhá ani se synem ani s ničím jiným, je jim po tom velké kulové a ať si sundají máslo z hlavy a hlavně drží h.ubu,
teda nijak ti nepomoct a ještě do tebe rýt, to je dost velká drzost, pošli je někam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
26.9.22 08:13
@Anonymní píše:
Noční? Dlouhé turnusy? Kluk se budí několikrát za noc. Každopádně bych potřebovala v případě potřeby mít ideálně pokrytou i noc. :oops:

Prosímtě, vybodni se na to. Pokud teda nemáš možnost vydělat aspoň 50-60 tisíc.
Nebo dělej něco na živnosťak, kosmetika, masáže, nehty….uděláš si kurz a zákazníky si objednáš podle školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
26.9.22 08:14

Jedna známá, takhle pracovala jako asistent pedagoga pro to svoje dítě….pokud si to dobře pamatuju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18118
26.9.22 08:41
@Anonymní píše:
@Pears206 Ano, SPC napsalo nanejvýš 4h 2× týdne.

Bohužel moje rodina se odmítá na péči podílet. Je to moje dítě, ne jejich. To, že by někdo syna přivedl k příbuzným je tedy vyloučeno.

„..A pak bych si sehnala někoho na hlídání (vyzvedávání, cesta domů a čekání na příchod z práce+ případné nemoci).“

Bohužel mi zatím každý slušně poslal někam. :oops:

Pokud dítě chodí do školy 2× týdně, tak je nesmysl hledat si práci.
U nás tohle SPC nikdy nepíše, pokud si o to rodiče výslovně nezažádají. Nikdy se nestalo, že by to napsali proti vůli rodičů.
Na druhou stranu, pokud chceš do práce a myslíš si, že by to zvládl doma s chůvou, proč by to nezvládl ve speciální škole, kde má odborně proškolený personál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65066
26.9.22 12:57
@brisco píše:
Jedna známá, takhle pracovala jako asistent pedagoga pro to svoje dítě….pokud si to dobře pamatuju :nevim:

Tak to se moc nedoporučuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová