Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, je tu někdo komu rodina vyčítá, že nechodí do práce a přitom se celodenně věnuje péči dítěti s těžkými postižením?Podle mojí rodiny se valím jenom doma a měla bych makat. To, že syn nezvládne být ve škole více jak tři hodiny 2× týdne je nezajímá.
Otec se o syna nezajímá víc než posláním soudně stanovených alimentů. Má svůj život úplně jinde.
Do stacionáře se nepodařilo z důvodu nedostatku míst ho umístit.
Nevíte, jestli můžu chtít po nějaké té sociální službě, aby mi syna hlídala v době nemoci, v noci, když prostě není ve škole?
Já vážně nevím, jak zvládat péči o syna a zároveň chodit naplno do práce.
po přečtení celé diskuse - pokud ti nikdo z rodiny nepomáhá ani se synem ani s ničím jiným, je jim po tom velké kulové a ať si sundají máslo z hlavy a hlavně drží h.ubu,
teda nijak ti nepomoct a ještě do tebe rýt, to je dost velká drzost, pošli je někam
@Anonymní píše:
Noční? Dlouhé turnusy? Kluk se budí několikrát za noc. Každopádně bych potřebovala v případě potřeby mít ideálně pokrytou i noc.
Prosímtě, vybodni se na to. Pokud teda nemáš možnost vydělat aspoň 50-60 tisíc.
Nebo dělej něco na živnosťak, kosmetika, masáže, nehty….uděláš si kurz a zákazníky si objednáš podle školy.
Jedna známá, takhle pracovala jako asistent pedagoga pro to svoje dítě….pokud si to dobře pamatuju ![]()
@Anonymní píše:
@Pears206 Ano, SPC napsalo nanejvýš 4h 2× týdne.Bohužel moje rodina se odmítá na péči podílet. Je to moje dítě, ne jejich. To, že by někdo syna přivedl k příbuzným je tedy vyloučeno.
„..A pak bych si sehnala někoho na hlídání (vyzvedávání, cesta domů a čekání na příchod z práce+ případné nemoci).“
Bohužel mi zatím každý slušně poslal někam.
Pokud dítě chodí do školy 2× týdně, tak je nesmysl hledat si práci.
U nás tohle SPC nikdy nepíše, pokud si o to rodiče výslovně nezažádají. Nikdy se nestalo, že by to napsali proti vůli rodičů.
Na druhou stranu, pokud chceš do práce a myslíš si, že by to zvládl doma s chůvou, proč by to nezvládl ve speciální škole, kde má odborně proškolený personál?
@brisco píše:
Jedna známá, takhle pracovala jako asistent pedagoga pro to svoje dítě….pokud si to dobře pamatuju
Tak to se moc nedoporučuje
Noční? Dlouhé turnusy? Kluk se budí několikrát za noc. Každopádně bych potřebovala v případě potřeby mít ideálně pokrytou i noc.