Postižené dítě a svěření péče u soudu.

10
26.8.17 16:13

Postižené dítě a svěření péče u soudu.

Ahoj, jsem otec dvou dcer 9.leté, která je s DMO upoutaná na inv. vozík a 3.letou, která je zdravá. Matka 9.letou bila, ponižovala a psychicky trápila a došlo to tak daleko, že mě došla trpělivost a matku jsem vyhodil. Nyní nás čeká soud o svěření dětí do péče. Matka za každou cenu chce pouze 3.letou zdravou dceru, o 9.letou už takový zájem nemá, respektive nehodlá za ni tak vehementně bojovat a souhlasí, že bude v mé péči. Pro mě je nepředstavitelné sestry od sebe oddělit a nesouhlasím s tím, už jen proto, že obě se mají moc rády. Všechno to násilí se dělo pouze za zavřenými dveřmi, matka v přítomnosti jiných lidí byla příkladnou matkou. Chci se zeptat, pokud psycholog potvrdí, že 9.letá dcera si tím výše zmíněným prošla, jakou mám šanci dostat obě dcery do své péče. děkuji za názory. Dodám, že 9.letá dcera sama chce zůstat s otcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
26.8.17 16:15

Jakou máš šanci nevím, ale moc ti držím palce, ať je dostaneš do péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.8.17 16:17
@terinka4444 píše:
Jakou máš šanci nevím, ale moc ti držím palce, ať je dostaneš do péče.

Děkuji, udělám pro to všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.8.17 16:26
@Ellusa píše:
@Otec75 Máš i vyjádření psychologa na tu mladší holčičku, její vztah k tobě, k matce a zejména k té starší dceři a té starší k té mladší? Pokud potvrdí, že je ku prospěchu těch dvou, aby zůstaly spolu, a té starší, aby byla u tebe, tak je podle mě větší šance, že je získáš obě dvě, než bez takového posudku. Ale jinak je to na rozhodnutí soudu, jestli uspěješ nebo ne, těžko říct.

9.letá na té mladší visí a myslím si, že u psychologa to zmíní. 3.letá nevím, zda u psychologa nějak pochodí, je dost malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
26.8.17 16:28

@Otec75 Sanci urcite mas. Znam v okoli podobnou situaci (byt tedy neslo o postizeni), kdy matka chtela do pece pouze jedno dite. Psychologicky posudek potvrdil citovou vazbu obou deti a sveril je do pece otci, ktery zadal o svereni obou deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
26.8.17 16:31

Kamarádka byla v podobné situaci. Starší postižený syn, mladší zdravá dcera. Ó syna otec zájem neměl vůbec, dceru chtěl do vlastní péče. Měl dost průbojnou právničku a tak byla ráda, že u dcery odešla „jen“ se stridavkou. Za dva roky po rozvodu, je dcera ve faktické péči matky, otec má novou rodinu a dcera do ní úplně nezapadla. Soud na rozdělení sourozenců slyšel překvapivě dobře, jakože je to v zájmu deti :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.8.17 16:38
@Ellusa píše:
Já si právě myslím, že kdyby měl @Otec75 přímo posudek na silnou vzájemnou vazbu obou holčiček a současně i na vazbu na sebe, měl by to určitě jednodušší. Canaglia se těmito spory zabývá, určitě ti poradí, jen trpělivost, je sobota odpoledne… ale určitě si to, až sem přijde, přečte a ozve se ti.

Děkuji za odpověď. Snad to dobře dopadne, maminka teď je na 9.letou strašně hodná a bojím se, že se ji to uvěří. Je lehce ovlivnitelná a maminku má samozřejmě přesto všechno ráda a teď je v sedmém nebi, že je maminka najednou hodná. Před tím jsem nikdy od matky neslyšel, že by dceři řekla, že ji má ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.8.17 16:41
@lamicina píše:
Kamarádka byla v podobné situaci. Starší postižený syn, mladší zdravá dcera. Ó syna otec zájem neměl vůbec, dceru chtěl do vlastní péče. Měl dost průbojnou právničku a tak byla ráda, že u dcery odešla „jen“ se stridavkou. Za dva roky po rozvodu, je dcera ve faktické péči matky, otec má novou rodinu a dcera do ní úplně nezapadla. Soud na rozdělení sourozenců slyšel překvapivě dobře, jakože je to v zájmu deti :?.

Tak snad to tak nedopadne, protože pokud jsem s kteroukoli dcerou sám, tak se ptá kde je ta druhá. Jedna na sobě visí, zdravá postižené pomáhá ( v rámci jejího věku a možností) a se starší jsem byl měsíc v lázních a pořád sem jen slyšel, že ji je po té mladší strašně smutno. Takže ta vazba tam je a nepřipustím je od sebe odtrhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151695
26.8.17 16:48
@Otec75 píše:
Tak snad to tak nedopadne, protože pokud jsem s kteroukoli dcerou sám, tak se ptá kde je ta druhá. Jedna na sobě visí, zdravá postižené pomáhá ( v rámci jejího věku a možností) a se starší jsem byl měsíc v lázních a pořád sem jen slyšel, že ji je po té mladší strašně smutno. Takže ta vazba tam je a nepřipustím je od sebe odtrhnout.

Takže tímhle musíš argumentovat u soudu. Já věřím že ti @canaglia dobře poradí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
26.8.17 17:01
@Otec75 píše:

Já bych ti doporučila najmout si právníka. Nevěřila bych, co všechno se dá použít, překroutit. Tady byla taky vazba mezi sourozenci a i větší citová vazba holčičky k mamince. Právnická např. fakt že zdravý sourozenec pomáhá postiženému, prezentovala jako fakt, že matka plnohodnotné nezvládá péči ó postiženého syna a z dcera si dělá neplacenou asistentku. A tak dětem prospěje rozdělení a oba dostanou kvalitní péči a bude více času na školní přípravu dcery, matka si odpočine a bude kvalitněji pečovat ó postiženého syna…hrozny kecy. Já tě naprosto nechci strašit, ale to co jsem četla v zápisech z jednání bylo na pozvraceni. Doufám, že to byla spíše výjimka, ale je fakt že v sousedním okrese soud sourozence docela rozděluje, chce tak vynutit spolupráci rozhadanych rodičů. Argument je většinou rozšířený styk pro druhého rodiče, takže sourozenci ó kontakt mezi sebou nepřijdou.
Tobě každopádně držím palce a pevný nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.8.17 17:08
@lamicina píše:
Já bych ti doporučila najmout si právníka. Nevěřila bych, co všechno se dá použít, překroutit. Tady byla taky vazba mezi sourozenci a i větší citová vazba holčičky k mamince. Právnická např. fakt že zdravý sourozenec pomáhá postiženému, prezentovala jako fakt, že matka plnohodnotné nezvládá péči ó postiženého syna a z dcera si dělá neplacenou asistentku. A tak dětem prospěje rozdělení a oba dostanou kvalitní péči a bude více času na školní přípravu dcery, matka si odpočine a bude kvalitněji pečovat ó postiženého syna…hrozny kecy. Já tě naprosto nechci strašit, ale to co jsem četla v zápisech z jednání bylo na pozvraceni. Doufám, že to byla spíše výjimka, ale je fakt že v sousedním okrese soud sourozence docela rozděluje, chce tak vynutit spolupráci rozhadanych rodičů. Argument je většinou rozšířený styk pro druhého rodiče, takže sourozenci ó kontakt mezi sebou nepřijdou.
Tobě každopádně držím palce a pevný nervy.

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
26.8.17 17:39

Myslím, že ve 13. komnatě Kateřiny Sokolové bylo, že její otec, který má z druhého manželství dvě děti, z toho mladšího postiženého syna, který má autismus s mentální retardací a starší zdravou dceru, pečuje nyní po rozvodu o toho postiženého syna sám a manželka má v péči zdravé dítě. Ale tam to bylo o tom, že manželka chtěla syna umístit do ústavu a otec s tím nesouhlasil, tím pádem při rozvodu mu ho soud svěřili do výhradní péče, ale zdravá dcera zůstala u manželky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
26.8.17 17:42

A ze zkušenosti z okolí - zdravá dvojčata stejného pohlaví a po rozvodu jedno u táty a druhé u mámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.8.17 17:44
@Helen78 píše:
A ze zkušenosti z okolí - zdravá dvojčata stejného pohlaví a po rozvodu jedno u táty a druhé u mámy.

to si děláš srandu, ti soudci jsou snad na hlavu nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
26.8.17 17:49
@Helen78 píše:

To je ovšem síla :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria