Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky!
Za jakých podmínek je poštovné u balíčků jen 37,–Kč? Resp. jak může být velký a kolik může vážit? Díky moc.
Není to přímo balíček, ale doporučené psaní. Rozměry nevím, ale mám pocit, že tlouštka nesmí přesahovat cca 5 nebo 8cm.
Co jsem našla na cpost.cz:
Doporučená zásilka, do 500g, Délka nesmí přesahovat 50 cm a šířka 35 cm, přičemž tloušťka nesmí být větší než 5 cm. Minimální rozměry zásilky jsou 14×9 cm.
Jo taky jsem si to myslela a zrovna dnes mi přišla malá doporučená zásilka. V obálce a poštovné bylo 81kč. Tak nevím jak to teda na ty poště počítaj.
Vloni byl takovej případ v pořadu černé ovce ženská která měla vlastní e-shop každý týden posílala plno balíčků, a právě většinou to bylo jako tlustá obálka formátu A4
Ale čeasto se jí dělo že to účtovaly všelijak, protože ty ženské na poště to buď neměřily a tudíž odhadovaly nebo to měřila každá svim (necejchovanym) metrem a tudíž co měření to jiné rozměry a jiná cena… ![]()
Taky posílám občas nějaké balíčky a ceny se liší - co pošta to jiná cena a co pošˇˇtačka,tak to taky jiná cena
. Naposledy mi na poště řekla ta píííp,že to už ASI bude za 59!!!! Jindy jsem za větší platila 37,–. Jsou to prostě důležité … Ne všechny,ale je jich dost!!! Tohle mě už totiž vytáčí pěknou dobu! ![]()
Mě jednou měl dojít balík 60×30×20cm nějak tak, a oni to zařadili do listovních (ne balíkových) zásilek + nedali oznámení a tak jsem jak blbec čekala měsíc a nic. Reklamace k prdu a ani stížnost řediteli kraje. Musela jsem znovu platit okolo 500,– za poštovné zpět do ČR. ![]()