Další dítě - život ve městě vs. na vesnici

54
13.1.12 13:34

Dalsi dite ve meste vs na vesnici

O vanocich jsme se sesli s rodinou, mame osmimesicniho prcka , takze se diskuse tocila hodne kolem deti. Prisla na radu i otazka, zda bychom chteli mit dalsi dite.
S moji odpovedi jsem rozpoutala bourlivou diskusi. Rekla jsem , ze klidne , ale ne asi ve meste ale spis na vesnici/malomesto, kam bychom se radi prestehovali. Zivot ve meste je pro nas ted nutnosti, jelikoz pritel, kuchar, tady ma lepsi penize. Jenomze samozrejme tady, v Praze, je vse drazsi. To bylo soucasti i reakci, ze se to v podstate vyvazuje, ze i kdyby jsme zili na vesnici s nizsim platem , tak bychom to stejne vsecko utratili tam i tam. jelikoz ten pomer je vyvazeny. Myslite si to taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6926
13.1.12 13:39

Obě bydlení mají něco do sebe… :think:
Ale kdybych měla za sebe - nejlevněji se mi žije na menším městě (cca 10 tis. ob.), jsou tu supermarkety se slevama a přitom nemusím často tůrovat auto - dá se dojít i bez něj… :think: I když třeba na hřbitov půjdu 40 minut - ale prostě pěšky jít můžu.
To asi bude co člověk to názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.1.12 13:40
Beanie píše:
O vanocich jsme se sesli s rodinou, mame osmimesicniho prcka , takze se diskuse tocila hodne kolem deti. Prisla na radu i otazka, zda bychom chteli mit dalsi dite.
S moji odpovedi jsem rozpoutala bourlivou diskusi. Rekla jsem , ze klidne , ale ne asi ve meste ale spis na vesnici/malomesto, kam bychom se radi prestehovali. Zivot ve meste je pro nas ted nutnosti, jelikoz pritel, kuchar, tady ma lepsi penize. Jenomze samozrejme tady, v Praze, je vse drazsi. To bylo soucasti i reakci, ze se to v podstate vyvazuje, ze i kdyby jsme zili na vesnici s nizsim platem , tak bychom to stejne vsecko utratili tam i tam. jelikoz ten pomer je vyvazeny. Myslite si to taky?

Něco na tom bude, akorát třeba v našem případě bychom na vesnici na tom byli mnohem hůř, páč manžel by tam práci nesehnal (takže by musel dojíždět do Prahy a viděli bychom ho ještě míň jak teď).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
13.1.12 13:51

Já bych na vesnici s dětma být nechtěla, protože pořád někam dojíždíš. Co jsem měla kamarádky z vesnice, tak ze školy šup na autobus a domů -žádný kroužky. Ráno brzo vstávat, aby stihly spoj do města. Sice čerstvý vzduch, a to nemusí být všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
13.1.12 13:54

Přiklonila bych se k názorům co jsou psány výše.
My taky žijeme v Praze kvuli práci. Ale bydlíme na okraji (Zbraslav) a tady je to skoro jako na vesnici :lol: Je tady klid, řekla bych, že rozhodně levněji než v Praze a zároven všechno co potřebujeme. Školky, škola, kroužky, obchody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
13.1.12 14:01

Taky myslím,že nejlepší je kompromis-tedy ne velké město a ne vesnice-okraj nějakého většího města nebo klasické maloměsto,kde jsou supermarkety a všechny úřady i doktoři dostupní-aby jste zas neutráceli za cestovné :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
13.1.12 14:14

ja pochazim z vesnice, ted ziju v takovym strednim meste. nejvetsi vyhodu vesnice vidim v tom klidu. jako decka jsme rano vypadli z baraku a vraceli se dom jen na jidlo. nikdo se o nas nebal. vic pohybu,volnosti a cerstvýho vzduchu. ale to mesto je pro me ted mnohem jednodussi. jednak nemusime utracet zbytecne za cestovani do prace/skoly, potraviny jsou mnohem levnejsi nez na dědině (coz jsou usetrene penize hned 2× - jednak za to jidlo a vetsina lidi z vesnic stejne jezdi na velke nakupy do mesta). sice tu neni takova ta volnost, ale bydlime snad v neklidnejsi casti mesta - skoro zadna doprava, je to kousicek do parku,cesticka kolem reky, kousek do centra. a zaroven tu je nekolik skol/ek, autobusova zastavka a 10 minut pesky supermarkety. podle me zalezi hlavne na lokalite :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
13.1.12 14:44

Nešla byhc na vesnici ani za zlatý prase,všude se musí dojíždět, v zimě kdžy je moc sněhu jsou kalamity to může být problém…žiju s malém městě a tka nějak jsem spokojená sice oblečení apod to musím zajet vždy někam jinam tady je to smaý vietnamec ale jinak jídlo a drogérku to seženu ,je tu nějaké to vyžití a i tka to tu není až tak nebezpečné jako třeba v praze(fetáci mega provozapod)…ale klidně byhc se i odstěhovala někam do trochu většího..ale bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
13.1.12 14:47

Bydlím na vesnici. Do velkého města to máme 15 minut autem, na kroužky tedy není problém, ale auto je nutnost. Ve městě bych bydlet nechtěla. Ono je vesnice a vesnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
13.1.12 14:48

Rozhodně obec!!! Ale dobře situovaná!

Já jsem se uměla narodit do úžasné rodiny na tom nejúžasnějším místě!
Rodinný domek, velká zahrada, obec do 2000 obyvatel. Všichni se známe, každej zdraví každého, s kdekým se zakecám někde „na rohu“…

Od baráčku nalevo cca po 200m les, rybník potok, skály, vyhlídka, pole, louka (procházky s pejskem, rande, pikniky v přírodě, čvachtání v potoce, honění se po louce, válení se v trávě, šplhání po skalách a z nich úžasný výhled, úžasná romantika)…no prostě nááádhera!
Naopak od baráčku napravo za cca 5km PRAHA (práce, velké nákupy, mejdany)!

Dokonalost sama… :potlesk: :srdce: :srdce: :srdce:

Do bytu bych nešla, jsem zvyklá na zahradu (doporučuji) a do baráčku jedině do 5ti km od Prahy. Dál už ne. A je to úplně dokonaléééé!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
13.1.12 18:04

Menší město, přesně tak. Aby tam byly všechny potřebné obchody a lékaři, ale současně klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
13.1.12 18:48

My jsme taky na okraji Prahy, přesněji v Bohnicích. Kousek k Vltavě, do Botanické i Zoo, takže žádná stížnost. Navíc máme chalupu a moji rodinu na Moravě, takže když potřebujeme vypadnout, je kam. A za mě, neměnila bych. Hlavně kvůli dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
13.1.12 18:54

Tak my bydlíme na okraji města - 12tisíc obyvatel. Žádní sousedi, takže klid a příroda kolem. Do města 10minut pěšky, ale na nákupy jedině autem jelikož je to strašný kopec:-)
Takže za mě taková zlatá střední cesta. Je to na každém, každému vyhovuje něco jiného :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
13.1.12 21:25
MisaHanuska píše:
My jsme taky na okraji Prahy, přesněji v Bohnicích. Kousek k Vltavě, do Botanické i Zoo, takže žádná stížnost. Navíc máme chalupu a moji rodinu na Moravě, takže když potřebujeme vypadnout, je kam. A za mě, neměnila bych. Hlavně kvůli dětem.

No a my kousek pod vámi, na druhém břehu :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
13.1.12 22:47

Bydlíme na vesnici přesně měsíc a půl a jsem zatím nadšená, přesně 27km od práce. Oba jezdíme pracovat do Prahy, takže doprava do školky a na kroužky nás netrápí, stejně autem jedeme oba. Do města to mám 2km, je pod kopcem. Takže vše při ruce. Proto jsem šla na vesnici,ale jen na tuhle vesnici, do kotěhůlek bez obchodu a možnosti práce bych nešla ani omylem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová