Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
potrebuji se zeptat: jak to je kdyz se balik posila na dobirku??poste se to plati az stou dobirkou ze??
A okolik je to drazsi??
Zakoupila jsem totiz kombinezu a pani ji spatne zmerila takze nam uz neni.A psala at ji to poslu na dobirku.
Ale psala cenu kombinezy + postovne ale to co chtela ona za postovne coz se mi nezda .Tak se ptam jak to tam je??
Samotná dobírka by měla cenu navýšit o 12Kč. Jinak záleží na tom, jako co to pošleš. Pokud má balíček ten nejmenší rozměr do 5cm (což u kombinézy asi nepůjde), tak se dá poslat jako doporučený dopis a vyjde to levněji. Jinak lze jako cenný balík nebo obchodní balík. Pak záleží na rozměrech a hmotnosti.
jo dekuji.
No me to bylo divne protoze me vzdycky dobirka vysla draz.
Kačko,
dobírka je tuším 86 nebo 87 Kč. Nevím to úplně přesně, ale takhle nějak to je.
Musíš sečíst cenu dobírky + cenu té kombinézky, aby ti to paní uhradila celé.
A pokud si tou celkovou cenou nebudeš jista, tak kombinézku normálně zabal, vyplň dobírkovou složenku a cenu ti spočítají na poště ![]()
tterka píše:
Kačko,
dobírka je tuším 86 nebo 87 Kč. Nevím to úplně přesně, ale takhle nějak to je.
Musíš sečíst cenu dobírky + cenu té kombinézky, aby ti to paní uhradila celé.A pokud si tou celkovou cenou nebudeš jista, tak kombinézku normálně zabal, vyplň dobírkovou složenku a cenu ti spočítají na poště
Tak snad to nejak zvladnu.Ale docela to nastve.
jako ma smulu ma merit spravne proste to hold zaplati cele kdyz to chce na dobirku.Uz tak jsem na tom ztratova.
ono jak koukam na ty ceny co holky udavaji tak asi zalezi jak velkej balik posilas…ja kdyz bolilala balicek s fusakem pojistenej na dobirku tak mi bylo receny A spocitany toto…postovny 58 + pojisteni nejaka kacka + 50 za dobirku…a nebo si kazda posta uctuje jinac ![]()
dobírka je 12kč,dobírková složenka je 35kč,+ poštovné(u kombinézky tipuji 58kč)
dzarunka píše:
ahaaaaa…uz to chnapu
mikitaa píše:dzarunka píše:ahaaaaa…uz to chnapu
a pokud paní dobírku nevyzvedne, tak se ti vrátí a máš prachy v tahu (myslím poštovné).
asi bych vrátila kombinézu normálně balíčkem a peníze jí vrátila na účet! dobírka vyjde o dost dráž než balíček! to je pěkně divné! ![]()
Já vždycky platila za dobírku (celkem) kolem 80-90 korun. Odvíjelo se to nějak od velikosti/váhy balíčku a jeho ceny. Na www.cpost.cz maj určitě podrobnější ceníky a počítadlo poštovného.
jojo pokud nacpe kombinézu do balíčku 50×35×5cm tak je to míň
Ahoj, taky jsem párkrát posílala, udala jsem cenu a napsala na to dobírku a na poště jsem řekla, že chci k té dobírce přičíst ještě to poštovné, takže na tu složenku nenapíšeš cenu, tu tam pak dopíše pošťačka a nebo až ti oznámí kolik by to poštovný bylo, tak si to tam napíšeš. Jinak se dá zjistit na stránkách pošty kolik to poštovný bude, zadáš si cenu, váhu a rozměry, pak si přidáš dobírkovný a cena se ti hned objeví.