Postup - jak na nočník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
249
20.8.10 16:37

postup - jak na nočník

Hned předem se omlouvám, protože to tu určitě někde je z dřívějška… :oops:
Ale poradíte někdo, kde třeba najdu nějaký komplet postup, jak začít s nočníkem. Různý metody a tak. Určitě to někdo někde sepsal - tak mi stačí odkaz, ať tu nepíšem romány :lol:
Moc dík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4999
20.8.10 17:34

Tak tohle by mě samotnou zajímalo, synovi jsou 2 roky a 4 měsíce a stále ještě bojkotuje jak nočník, tak záchod, takže budu taky za každou radu vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
20.8.10 17:50

U nás to přišlo nějak samo! :nevim:

Měla jsem nočník v obyváku aby se s ním Karolínka „seznámila“, pořád kolem něho chodila, ale sednout si nechtěla a když jsem ji posadila tak řvala jak o život :roll:
Z ničeho nic si ho přinesla a sama si sedla, první tam jen posedávala a pak se najednou vyčurala a bylo :palec:

Ze začátku jsem ještě moc nepoznala kdy se jí chce, ale když jsem se zaměřila na její chování tak to byly úplně jasné signály, ale sem tam byla i nějaká loužička nebo bobek na zemi :oops:

Pak začala sama hlásit aaa (sem tam i planý poplach) a někdy si nočník sama přinesla.
Po každém čurání jí zatleskáme, nočník jí zahraje a ona má šílenou radost, do plínky se nechce za nic na světě vyčurat (natož vykakat - to klidně drží i přes hodinu) a každý večer je boj jí plínu dát :zed:

Přes den když někam jdeme tak jí plínu dávám, ale to je jen kvůli tomu, že jí ještě moc nevěřím :oops: a ona se nechce vyčurat venku na trávu :think:

Teď jsme cca 2 měsíce přes den bez plínek a dokonce už i bez nehod :potlesk: :palec:

Myslím, že žádný postup není, prostě buď je malošek „vyspělý“ a zvládne chodit na nočník nebo ne :nevim:
Určitě to nemá cenu „lámat přes koleno“ a počkat až na to maloch příjde sám - chce to čas.

Kubík chodil na nočník už před 1. rokem a pak se to najednou zlomilo a zase nechtěl takže jsme se vrátili o několik měsíců zpět a znovu jsme se to učili :think:

Jooooo a kluci jsou podstatně pomalejší :oops: :roll:

• Citovat
  • Upravit
44176
20.8.10 18:59

Ahoj,

každý to má jinak, jednotný postup, který by vyhovoval každému dítěti, neexistuje. Přečti si všechny diskuze z kategorie nočníkové hrátky. Tisíc lidí, tisíc názorů.

Obě moje děti poprvé viděly nočník kolem roku a půl, dcerka trochu dřív, protože sama jevila zájem. Stál na jednom místě. Já jsem nenutila sedět, neuznávám hračky a jídlo na nočníku, neposazovala jsem v kojeneckém věku.
Starší ho sám od sebe začal používat krátce po druhých narozeninách, mladší je bez plen od 18 měsíců, taky na to přišla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21893
20.8.10 19:30

Ahoj,

my zacali v roce a pul.Proste jsem sundala pliny a zacalo se.Prvni tri dny katastrofa,furt se pralo :mrgreen: ,ctvrty den si zacala rikat,bylo par nehod.Da se rict,ze behem tydne se naucila perfektne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
20.8.10 19:52

Jasný, že každý to má individuálně :-P
Já jen myslela, estli nejsou nějké třeba 4 metody a ty si pak člověk upraví dle svého… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
20.8.10 20:26

taky začínáme

Linda se mi začla budit asi ve 14 měsících po odpoledním spánku se suchou plínkou. Takže jsem ji zkoušela posadit na nočník. Ráda u toho prohlíží moji knihu o miminkách, takže listujeme. Cca do pěti minut je vyčůraná. Jinak ji během dne na nočník nedávám, asi ze své pohodlnosti. Občas ji šoupnu jen tak kalhotky, aby věděla že se počůrá, ale ji to vůbec netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L-enny
20.8.10 20:30

syn m á nočník stále na stejném místě v obýváku. Na jeho cca 14 měsících jsme ho zkoušeli prvně posazovat, no, maličký úspěch to mělo,ale sám si neřekl. Takže nic. Odložila jsem to, protože jsem věčně jen prala a nebo čistila koberce. A den po svých druhých narozeninách si sám sedl na nočník a vyčůral se. Od té doby chodí bez jediné nehody. Akorát na noc plenku dostává. Prostě, netlačit na nic, nechat být. A poslední asi týden začíná chtít chodit sám na klasické WC. Prostě, kopíruje nás,ale nočník je pořád favorit.

Příspěvek upraven 03.09.10 v 19:52

• Citovat
  • Upravit
14335
20.8.10 20:31

taky se přidávám, začínáme od pondělí. Ještě o víkendu jedem k babičce, tak nechci ji tam s tím zatěžovat, protože jsem slyšela, když se dá plenka pryč, tak musí pryč a ne na druhý den dát a pak zase vzít :think: prý když už tak už, tak uvidíme.
Ale docela holek má na noc plenku, že tu nechávají. Tak to taky asi tak zkusím.
Horší holky, náš malý hodně se.. a někdy i 3 denně :mrgreen: no to bude síla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L-enny
20.8.10 21:05
kvaček píše:
taky se přidávám, začínáme od pondělí. Ještě o víkendu jedem k babičce, tak nechci ji tam s tím zatěžovat, protože jsem slyšela, když se dá plenka pryč, tak musí pryč a ne na druhý den dát a pak zase vzít :think: prý když už tak už, tak uvidíme.
Ale docela holek má na noc plenku, že tu nechávají. Tak to taky asi tak zkusím.
Horší holky, náš malý hodně se.. a někdy i 3 denně :mrgreen: no to bude síla :roll:

ano, jakmile plenku ezmeš, mělo by dítko poznat, že nedostane novou,ale…syn třeba při prvním zkoušení na těch cca 14 měsících nepochopil, co po něm chceme zaže plenku přes den cca po týdnu dostal zpět. No a zkusili jsme to na 18 měsícíh zase nic, zase po týdnu žádný zlepšení, takže návrat k plínce a jak jsem psala, na dvou letech úplně sám a bylo to. A plenku jsme přestali na ven dávat asi po týdnu,ale stále s sebou nosím batůžek s náhradním oblečením, kdyby něco. Zatím v pohodě. A hovínek se neboj, prcek třeba nikdy žádný nepustil do kalhot,ale rovnou do nočníku. On je na tohlecitlivka. :lol: já bych se řídila pocitama dítěte, nechat to na něm, nejde to? Neřešit to, akorát se stresne máma, dítě a je to o nervy. Už jsme v té fázi skoro byli, tak jsem to nechala být, dala zpět plenku, že ten pravý čas prostě příjde. A přišel. :wink: Tak držím pěsti na úspěšný odplenkování!! (zatím přes den) :palec:

Příspěvek upraven 03.09.10 v 19:52

• Citovat
  • Upravit
L-enny
20.8.10 21:08

jo a chválit, stááááášně moc chválit, když se dítko vyčůrá, vykaká do nočníku. My i tleskali a on se vyloženě těšil na potlesk. :lol:

Příspěvek upraven 03.09.10 v 19:53

• Citovat
  • Upravit
3287
20.8.10 21:16

Taky s nocnikem zaciname, sem tam ho posadim, ale nechce, vubec nesnasi, kdyz ho do neceho nutim, to se pak zapře a nezmuzu nic........

Budu ho zkouset posazovat na nocnik ve stejny cas a uvidime.....Seznameny s nim je, ale seda si na nej v obleceni.....

Hodne holek mi radilo posadit ho hned po ranu, po probuzeni, jenze on je tak nauceny, ze ma hned mliko, ze ho tim vylozene nastvu...... :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L-enny
20.8.10 21:28

xmerssy- zkus ho nechat běhat jen v tričku, bez slipečků a tepláků, nám se to osvědčilo,ale máme doma celkem teplo. A s posazováním ráno. To prcek neznal, protože ráno se kojí, takže po probuzení se nakojí a teprve pak jde na nočník. Tudíž, až se odbourá kojení, někdy v budoucnu, tak pak začne chodit hned po probuzení.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze

Step by Step