Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prvně notář kontaktuje toho, kdo vypravil pohřeb.
Ohledně dědiců se stačí podívat třeba tady
https://www.patria.cz/…oupnost.html
matka je tedy ve vyšší dědické třídě (2.) sestra až ve 3., takže ta by dědit neměla, pokud…
Přesně tak, pokud se sestrou nežil, což nepředpokládám, tak dědí pouze babička, teprve v případě, že ona by se dědictví vzdala, tak dědí sestra.
@j.a.n.i1 píše:
Přesně tak, pokud se sestrou nežil, což nepředpokládám, tak dědí pouze babička, teprve v případě, že ona by se dědictví vzdala, tak dědí sestra.
Anebo pokud nezanechal závěť.
@JayLee podle nového zákoníku se závěť napadnout moc nedá, ale případný opomenutý dědic má nárok ze zákona na dědický podíl
@JayLee píše:
která se da napadnout z titulu opomenutého dedice kdyby se nahodou nejaky nasel z rodiny
To sice ano, ale konstrukce typu, ze mel syna, kterwho pred vsemi utajil a ten syn to vi a vi, ze tata umrel, vynechavam.
@JayLee nám řekla notářka, že ne, že se to řeší tím zákonným podílem. Nicméně darování zaživa je rozhodně lepší.
Můžu mít dotaz?… Přes deset let jsem nevidela svého otce i pres snahu ho najit se mi to nepodarilo,… dnes jsem zjistila ze 14.11.2016 zemřel na LDNce. Mel 4sourozence a dve deti. Otazka zni: Bude mě a bráchu notař kontaktovat? Diky
Dobrý den,
prosím zjištuji pro svoji babičku. Zemžel ji v červenci syn.On nikoho neměl jen maminku a sestru.
Nevíte někdo zda notář vyzve jen babičku nebo obě najednou?
Moc děkuji