Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Pokud se nastavis na to, ze kojeni bude problem, vystresuje te kazda malickost a fakt to pak problem bude
.
Proste budes kojit, proc bys nemohla?
Jestli si to chces jooo posichrovat, vyber si dobrou laktacni poradkyni, sejdi se s ni uz ted a pak si domluvte radu po telefonu nebo hned po porodu.
No řeknu ti to takhle. Pokud nebydlíš někde uprostřed ničeho, kde je všude daleko a nikde žádná lékárna, tak nemá smysl kupovat nic dopředu. V dnešní době objednáš a vyzvedneš během jednoho dne, téměř kdekoliv cokoliv.
Pokud chceš být připravená, tak si kup jednu nějakou menší lahvičku s novorozeneckou savičkou, případně nějaké stříkačky, pokud bys dokrmovala nejdřív jimi.
Je zbytečné nakupovat, když to pak třeba vůbec nevyužiješ. Ale určitě nic nezkazíš tím, když si dopředu vybereš co bys nakoupila, abys potom hned věděla po čem sáhnout
Teď ti můžu doporučit se vyhnout AVENTu - mění výrobnu a téměř nic nemají skladem a bůhví kdy zase budou mít.
O čaj pro mimina se nemusíš zajímat ještě hodně dlouho. Dítěti absolutně nic nedá a má smysl ho zavádět až s příkrmy, někdy v 6 měsíci. Na napití stačí převařená voda.
Co se týče kojeneckých vod - nekupovala jsem, nikdy. Ale my máme dobrou kohoutkovou, která mi stačí převařit. Pokud bydlíte někde, kde je ta voda pochybná, tak se možná vyplatí kupovat i ta kojenecká. Nicméně i testy prokázaly, že to není dobré. Ta voda se testuje jenom když se stáčí do láhve a pak už nic, zatímco kohoutková se testuje neustále.
Co se týče přípravy UM. Ze začátku, když jsem se ještě snažila kojit, jsem měla převařenou vodu v termosce: nalila do lahvičky, přidala potřebný počet odměrek mlíka, zaštěrkat a hotovo. Ze začátku krmíš tak často, že tu vodu budeš převařovat prakticky furt.
Když už jsem nekojila vůbec, tak jsem přešla na jiný režim: dopředu jsem si vždycky převařila tak 1,5 vody a nalila do čajové konvice (jenom na ten účel koupená za pár kaček.) Do lahvičky jsem si připravila množství čisté vody a nechala ji v ohřívačce, aby udržovala teplotu. Když jsem měla jít krmit, tak jsem nasypala odměřenou dávku mlíka, zaštěrkat a šlo se na věc.
Ono to je opravdu naprosto stupidní. Dělané tak, aby to zvládla ženská co tři dny pořádně nespala a sotva drží oči otevřené. Na každé krabici UM je vždycky návod - kolik odměrek do kolika ml vody. To si vždycky prostuduj, není to všude úplně stejné.
A co se týče toho čaje, pokud bys ho mermomocí chtěla dělat, tak bys ho miminu měla rozhodně podávat při teplotě těla - těch 36°- 37°. Ale opravdu to nemá smysl. Jenom když by mělo hodně velkou teplotu, nebo bylo venku vedro a hodně se potilo.
To že děti musí při UM pít i vodu/čaj je opravdu mýtus.
Dělám si vodu do termosky.. Takže prevarit, trochu teplejší do termosky a pak už jen chystám.. Vydrží to 12 h, takže pohoda. Čaj dělám stejně, predchystanou vodu..
Kojeneckou vodu jsem prevarovala tak dva měsíce. Prevarila, nechala vystydnout a nalila zpět do petky. Pak jsem ohrivala v malém kasteulku speciálně na to koupenem. Na noc jsem Di ohrala vodu do termosky a případně ředila tou prevarenou studenou. Čaj děti nepotřebuji, jak už tu holky psaly. A hlavně ne ty příšerně granulované sunárky a podobně věci. Kdyz bude mít mimčo žízeň, stačí mu voda.
@Anonymní píše:
Holky mám takové dvě otázečkyJelikož nevím zda budu kojit, jestli to půjde. Tak přemýšlím už o koupi ohřívačky atd
a všem možném ohledně UM.
1. Otázka:
Jak se připravuje UM? ( Umělé mléko)
Musí se kojenecka voda převařovat? A jak se postupuje? Vůbec nic o tom nevímA všude píšou něco jiného.
2. Otázka
Moc děkuji za odpověď a prosím blbé komentáře si nechte. Jen čekám první miminko a chci být na vše připravená už dlouho dopředu, protože někdo porodil už v 7 a v té době je prý i méně mléka
Jak se připravuje čaj pro miminko? Voda do konvice ohřát na 100 stupňů? A dávat pak až má 37?a muže se pak přihřát? A udělat čaj klidně den dopředu?
Cože? V 7 čeho?
Holky mám takové dvě otázečky
Jelikož nevím zda budu kojit, jestli to půjde. Tak přemýšlím už o koupi ohřívačky atd
a všem možném ohledně UM.
A všude píšou něco jiného.
1. Otázka:
Jak se připravuje UM? ( Umělé mléko)
Musí se kojenecka voda převařovat? A jak se postupuje? Vůbec nic o tom nevím
2. Otázka
a muže se pak přihřát? A udělat čaj klidně den dopředu?
Jak se připravuje čaj pro miminko? Voda do konvice ohřát na 100 stupňů? A dávat pak až má 37?
Moc děkuji za odpověď a prosím blbé komentáře si nechte. Jen čekám první miminko a chci být na vše připravená už dlouho dopředu, protože někdo porodil už v 7 a v té době je prý i méně mléka