Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, jsem dnes 38+5 ráno když jsem vstávala a než došla do koupelny, tak jsem měla vlhké kalhotky,omyla se vzala suché a po příchodu z procházky jsem opět ucítila,že ze mě něco vyteklo, opět mokré kalhotky a sem tam bylo i něco bílého. Od včerejška mám i takové zvláštní nepravidelné bolesti,hlavně v podbříšku a neustále mi tvrdne břicho, nevíte co by to mohlo být? Mohla by třeba už postupně odtékat plodová voda? blíží se porod? zatím ahoj a díky za info ![]()
Ahoj, já jsem s takovým postupným odtékáním plodové vody bez bolesti jela do porodky a rovnou si me tam nechali
. Takže myslím, že se porod opravdu blíží. Držím palce ať to jde dobře ![]()
Možné to je, já jsem ve 4ráno vstala, že jdu na záchod a najednou mokrý gaťky. U prvního to celkem dost luplo a vody teklo víc, tady vždycky jen trochu vyteklo a zase byl klid. Ale teda ucvrkávala jsem takto dost často, za dopoledne jsem měla půl pračky pocvrkaných plínek ![]()
Já mám právě obavy,aby mě neposlali zpět s tím,že zbytečně plaším. Vyloženě nesnesitelné bolesti nemám,ale tlak a bolest v podbříšku ano.
Měla by si jet. Vyšetří tě a zjistí, jestli to je voda. Hrozí infekce. Pokud to nebude plodová voda, tak tě pošlou domů. Může to být jen hlen.
Martinap1 píše:
Ahoj, já jsem s takovým postupným odtékáním plodové vody bez bolesti jela do porodky a rovnou si me tam nechali. Takže myslím, že se porod opravdu blíží. Držím palce ať to jde dobře
Já bych také jela a kort pokud ti tvrdne bříško a odtéká plodovka, aby jsi nechytla infekci, zkouknou tě a je možné, že si tě tam již nechají. ![]()
Cassi píše:
Měla by si jet. Vyšetří tě a zjistí, jestli to je voda. Hrozí infekce. Pokud to nebude plodová voda, tak tě pošlou domů. Může to být jen hlen.
No infekce hrozí hlavně tehdy, když v ní někdo bude šťourat, dokud se tam nesáhne a odtéká jen po troškách, tak minimálně 12h se neděje nic zásadního.
Jj,to bude určitě porod! Mě se to stalo také,večer sem si šla lehnou a najednou jako bych se malinko počůrala,vzala jsem si suché kalhotky a za 2 hodinky znova,takže sem raději jela do porodnice,jelikož jsem měla dřívější porody jen hodinové. V sanitce mi odtekla zbylá voda a za pár hodin sem byla na sále
Držim palečky! ![]()
zanet1109 píše:
Já mám právě obavy,aby mě neposlali zpět s tím,že zbytečně plaším. Vyloženě nesnesitelné bolesti nemám,ale tlak a bolest v podbříšku ano.
Bolesti jsem žádné neměla!! ![]()
zanet1109 píše:
Na začátku porodu nemusíš mít pomalu žádné bolesti, jen třeba jako u slabé menstruace, nebo tě může bolet jen břicho, prsa, záda…
Raději jeď. ![]()
Příspěvek upraven 04.01.12 v 13:44
Gladys píše:Cassi píše:No infekce hrozí hlavně tehdy, když v ní někdo bude šťourat, dokud se tam nesáhne a odtéká jen po troškách, tak minimálně 12h se neděje nic zásadního.
Jj, jako vždy máš pravdu. Víš toho o porodnictví dost, že?
Ahoj. Mám zkušenost jen s jedním porodem, ale plodovka mi vytékala postupně, ale bylo to takové množství, že jsem poznala, že jde o plodovku, že jsem si jen neučurla
. Neměla jsem žádné bolesti, ale jela jsem rodit. ![]()
V porodnici udělají test, zda jde o plodovou vodu a pokud ano, už si tě tam na 100% nechají.
Držím pěsti, ať jde vše hladce.
katyca píše:zanet1109 píše:
Já mám právě obavy,aby mě neposlali zpět s tím,že zbytečně plaším. Vyloženě nesnesitelné bolesti nemám,ale tlak a bolest v podbříšku ano.Na začátku porodu nemusíš mít pomalu žádné bolesti, jen třeba jako u slabé menstruace, nebo tě může bolet jen břicho, prsa, záda…
Příspěvek upraven 04.01.12 v 13:44
Raději jeď.
plně souhlasím!
Už ze mě zase drobet vytekl,ale intimka je vlhká, nijak zbarvená
Cassi píše:Gladys píše:Jj, jako vždy máš pravdu. Víš toho o porodnictví dost, že?Cassi píše:No infekce hrozí hlavně tehdy, když v ní někdo bude šťourat, dokud se tam nesáhne a odtéká jen po troškách, tak minimálně 12h se neděje nic zásadního.
božíčku ![]()