Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi. Jsem 30tt (29+5) a včera a dnes jsem měla na kalhotkách loužičku. Moc to určitě nebyla a takový výtok jsem nikdy neměla. Je to čiré jako voda, i úplně vodnate. Nijak nezapacha..
Mohla by to být plodova voda? Mám strach, ale nechci zbytečně plasitděkuji
Rozhodně zbytečně neplašíš. Dej si porodnickou vložku a jeť do nemocnice.
Pravděpodobně se jedná o klasický těhotenský výtok, ale vůbec není od věci, aby to zkontrolovali v porodnici.
Raději udělej to co radi holky, Vem si vložku a zajet do porodky. Mě takhle po troskách odtekala celou noc, na pohotovost jsem jela druhý den odpoledne, myslela jsem že je to výtok, a dostala jsem pak pěknej ceres ![]()
Ahoj, já měla stejný případ, volala jsem do nemocnice co mám dělat, poradili mi vzít použitou vložku od té vody nebo výtoku a do nemocnice. Polili to nějakým roztokem a pak mi řekli, že to plodová voda není, pro jistotu mě prohlídli, doktorka říkala raději 10× přijet zbytečně než jednou nepřijet. Držím palce.
Ahoj, prosím o info jestli někdo má podobnou zkušenost. Dnes po kontrole jsem měla mokré kalhotky, né hodně, ale vyteklo ze mě něco. Uvědomila jsem si až po pár hodinách že to mohla být plodová voda. Dala jsem si vložku a celé odpoledne i večer nic, tak si říkám, že to snad nic není a že by voda tekla asi častěji než jednou v malinkém množství. Máte s tím někdo prosm zkušenost, zle jakmile vyteče i malé množství tak už potom teče pořád? Děkuji moc, K.
@klrv stalo se mi to. Doktorka mi na kontrole (37+6) udelala Hamiltonův hmat, neřekla o něm. Odjela jsem domu. Furt ze mě odtýkala voda, při předklonu například. Měla jsem skoro cele tehotenstvi výtok, tak jsem to nějak extra neřešila. Druhy den k veceru už mi to přišlo divné. V noci mě odvezl manžel do porodnice. Plodové vody málo. Vyvolával se porod.
Nevím jestli je to i váš případ ![]()
@KristynaStej děkuji moc. Mě právě od té doby nic už nevyteklo, vložka je od odpoledne úplně suchá, takže nemám co vzít ykázat do porodnice😕 tak stále čekám jestli něco ještě vyteče, jinak to tedy asi nebudu zatím řešit, pokud nic dalšího téct nebude. Ale v hlavě mi to leží, jsou to trochu nervy před tím porodem ☺️️
@klrv nedivím se.. já si taky nebyla jistá. Ale teklo toho ze mě víc a celou dobu. Nakonec jsem rada, ze jsem jela, malá měla i tak menší problémy.
Pokud teď nic neteče, vyckala bych do rána. Případně s vložkou dojet do porodnice ![]()
Taky záleží na tom, jakou máte vložku. Jestli klasiku typu Always, Libress apod. tak tam si slabého úniku plodové vody nemusíte všimnout. Ideální by bylo, pokud byste měla ty doporučené poporodní vložky typu „prkno“ tam je to vidět prý dobře.
@Sexynohy od včerejška už nic, vložku chodĺm pořád kontrolovat, přijde mi suchá. Tak zřejmě planý poplach A byl to nějaký výtok. Počítám, že když by začsaa odtékat postupně, tak by mi tekla castěji i po troškách. Snad to poznám.
@KristynaStej píše:
@klrv stalo se mi to. Doktorka mi na kontrole (37+6) udelala Hamiltonův hmat, neřekla o něm. Odjela jsem domu. Furt ze mě odtýkala voda, při předklonu například. Měla jsem skoro cele tehotenstvi výtok, tak jsem to nějak extra neřešila. Druhy den k veceru už mi to přišlo divné. V noci mě odvezl manžel do porodnice. Plodové vody málo. Vyvolával se porod.
Nevím jestli je to i váš případ
To si děláš srandu? Že to udělala Hemiltona a neřekla ti o tom?
@Zuzanec nedělám, vyšetřovala mě a ze to na porod nevypadá. Měla jsem problém dojít i k autu jak mě bolelo břicho, ale prý to bylo normální, ze to jsou pouze poslíčci, kdybych nejela do porodnice, nevím co by se dělo.. ![]()