Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No asi me nezbude nic jineho nez cekat
treba mi jeste lupne nebo me poslou rano dom ![]()
No mi se stalo to s tím plaváním - byla jsem těhotná podruhé, vody to bylo docela dost i s tím tečením po stehnech to sedí, měla jsem šílený strach, že je to plodovka, fakt humus pocit, když jsem byla nějaký 28tt. Ale opravdu šlo o nějakou zadrženou vodu z plavání. vytekla asi 2 hodiny po plavání.
A přesně tenhle mezulán malý mi „ucpal“ hlavou „odtok“
- praskla mi voda, nepoznala jsem to nijak, jen podle pocitu - bylo to doma mezi kontrakcemi po 10ti minutách a jen trochu ukápla. Určitě naráz míň, než z toho plavání
nakonec to teda aspoň pomokřilo vložku, která na test v porodnici byla pozitivní, samože. Za dalších 9 hodin pak mechanicky odtláčeli hlavičku a odpouštěli vodu, která mezitím odtekla tak na 3 vložky
, přitom už jsem lezla po zdech s kontrakcema po dvou minutách…
Takže možné je všechno.
Oba moje porody začaly odtokem plodovky. U prvního to byla strašná potopa, když mě viděl náš pes, tak chudák strachy utekl. U druhého jen trochu, až jsem si nebyla jistá, ale v porodnici se zjistilo, že to odtok je, byla jsem den po Hamiltonu a nosila vložku kdybych ještě špinila, zbytek mi doktorka napíchla a teprve potom začaly kontrakce. Než jsem dojela do porodnice a než mi doktorka napíchla zbytek vodovky utekly 2 hodiny (manžela jsem si chytře poslala s dcerou pryč, a do nemocnice cestovala autobusem). Dělali ti ultrazvuk, i tam by měli zjistit, jestli je plodovky dostatek nebo ne.
@smejdka tak to jsem rada ze vim, ze se to s tim bazenem muze stat…me to prece vyteklo asi az tak sedm hodin po, ale je fakt, ze jsem sla brzo spat, takze v leze by to neteklo… Jsem teda zvedava. Trosku me stve, ze mi neotestovali ty kratasky, bych byla hmed chytrejsi. Ale rikali, ze testuji jen vlozky a ze bych hospitalizaci stejnak neunikla ![]()
@zdeňka41
Mně sestřička říkala, že by se tím testovacím roztokem kalhotky zničily, že to pak už nejde vyprat.
Mě se to stalo u prvního, ale už to bylo v termínu porodu. Bylo to opravdu malinko, jeli jsme do porodnice a tam udělala zkoušku na plodovou vodu a rovnou si mě tam nechali. Pak přišla dr. a plodovou vodu mi protrhla a od te doby začaly i větší kontrakce.
Držím palečky ![]()
Potřebuji poradit, právě jsem 40+4 a asi ze mě také postupně po troškách začalo něco odcházet, ale nejsem si jistá jestli je to plodová voda. Kontrakce ani tvrdnutí břicha nepociťuji a dle poslední kontroly jsem volně pro prst, hlavička naléhá.
Stane se mi to pouze když ležím v posteli a chci se třeba otočit, tak jak zapojím svaly, tak cítím, že ze mě něco malinko uniklo.
Když jsem to zkoumala na vložce, tak je to průhledné a bez jakéhokoliv zápachu, tak nevím. ![]()
Asi pojedeme odpo. na kontrolu do porodnice…
Máte některá podobnou zkušenost? Děkuji
Plodova voda to byt muze a jak vidim je na case ![]()
Me u druheho ditete odcházela postupne.bylo to jak ucvrknuti ale curat se mi nechtelo tak jsem rikala urcite plodovka. Po pul hodince to byly cvrkance vetsi, dala jsem si sprchu a pak se bolesti pomalinku rozjizdely..cca hodinku a pul po prvním ucvrknuti
@Karl-von-Bahnhof a drzim palečky, myslim ze bzdes mit brzy miminko u sebe ![]()
@MišelkaX
Díky za reakci, já si fakt nejsem jistá. Odchází to ze mě už z noci ze čtvrtka na pátek, když jsem to říkala na kontrole ozev v pátek, doktor mi pouze řekl, že to bude výtok nebo zátka a nic dál neřešil. ![]()
Odchází to pořád po stejných troškách, pohyby cítím a je mi celkem fajn, jen jsem v noci chytla průjem, ale jinak ticho po pěšině.
@Karl-von-Bahnhof tělo se čistí, to je dobře. Pro klid duse se můžeš nechat prohlídnout, ale já bych bez kontrakcí nejezdila a odpočívala
@Karl-von-Bahnhof jak uz přišel i průjem tak je to jasne..ja vecer pred porodem take litala na velkou.telo se cisti. Zajela bych i s tou vlozkou a oni ti reknou