Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,chceme koupit postýlku pro mimi a chtěla jsem se zeptat co si myslíte o cestovních postýlkách?Myslíte že je i na každodení používání?
Prý pokud se tam koupí normální matrace tak ano, ale já bych to neriskovala…
Takže radči normální postýlku.Taky se mi to nezdá ale chtěla jsem se zeptat a díky.
Souhlasím s Hankou,jak trošku prcek vyroste a bude se stavět,tak by se mohl převrátit.Takže já jsem pro klasickou potýlku.
Já bych ji na každodenní používání nechtěla. Jednak si proto, že moc nevěřím, že ty matrace v nich jsou vhodné na nějaké časté spaní, a taky nevím, jestli by do nich šel dát monitor dechu (a bez něho já ani ránu
).
Další nevýhodu bych viděla v tom, že úplně malé miminko spí na vyvýšeném roštu, což sice v někerých cestovních postýlkách jde, ale asi je pak horší stabilita. Já mám teda zkušenost jen s jednou jedinou, tak nastavitelný rošt neměla a nejspíš nebyla z těch nejdražších, ale na každodenní používání za mě ně. Jednu chvíli jsem ji používala později jako ohrádku nebo na „hraní“ přes den, ale teď máme mnohem míň místa a dost se mi osvědčila klasická dřevěná, na kolečkách a s šuplíkem na věci. Přes den ji převezu do obýváku, na noc k mé posteli.
Mně se normální postýlka s roštem zdá prodyšnější, cestovní bych na každodenní spaní nedala. (Taky bych nekupovala postýlku se spodními šuplíky právě kvůli větrání.)
My měli cestovní občas místo ohrádky, ale jakmile prcek začal lézt, tak tam stejně nevydržel.
Tak už hledám normální postýlku.Holky máte pravdu.Nevim co mě to popadlo. ![]()
Atanerko, tak měla by jsi to 2v1
vyndali by jste matraci, složili postýlku a jeli na návštěvu někam přes noc
Ona se taky neztratí, a někteří lidé ji opravdu kažodenně používají… Ale nedovedu si to představit… Mít dítě od začátku takhle nízko. Leda ten nástavec na menší děti, ale to je zas tak na 3 měsíce… S matrací to má moc nízký okraj (pokud se ji tam vůbec podaří nasadit)
A jestli se nepletu, tak do cestovní postýlky se musíš shýbat… Třeba třikrát za noc se rozespalá sehneš a vytáhneš osmikilové dítě ![]()
Však ta cestovní postýlka není už taková položka navíc. V nejhorším koupíš použitou a složená taky moc místa nezabírá.
Cestovní postýlku bych na kažodenní používání teda nebrala. I když tam dáš matraci, tak spodek nevětrá, jako rošt u dřevěné, a hlavně není tak pevné dno. A hlavně nemáš pro prvních pár měsíců možnost zvýšnou polohu matrace, aby ses nemusle tolik ohýbat. Jinak se dá i dřevěná pstýlka koupit za pěkné peníze ![]()
Za mě taky ne. Je nestabilní. MUsíš se do ní ohýbat. I když má některá možnost zvýšení matrace je to takové závěsné lůžko, které se celé hýbe, jakmile se dítě pohne.
Špatná matrace. Můžeš tam dát klasickou, ale aby se neprohýbala, musíš jí položit na tu originální a ta má naspodu prkno - takže nedýchá.
Ahoj, pro mimča máme dřevěnou postýlku, ale cca v roce dáváme do cestovní postýlky vybavené kvalitní matrací, protože jakmile prcek začne v noci cestovat a „počítat“ hlavičkou šprušle, tak nic moc
Nám se pak cestovní postýlka dost osvědčila
Každopádně máme obě dvě ![]()
fragola píše:
Ahoj, pro mimča máme dřevěnou postýlku, ale cca v roce dáváme do cestovní postýlky vybavené kvalitní matrací, protože jakmile prcek začne v noci cestovat a „počítat“ hlavičkou šprušle, tak nic mocNám se pak cestovní postýlka dost osvědčila
Každopádně máme obě dvě
A není lepší tento problém vyřešit mantinelem?
Mantinel máme
U nás ani ta jedna vrstva nestačila
Prostě 4 tyčky v rozích u cestovní postýlky jsou lepší než X tyček u dřevěné
Pro „cestující“ děti jedině cestovní postýlku ![]()