Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za mě v pohodě. Můžete se klidně zdržet, usne u kojení a může tam spát, nebo když si budeš chtít odskočit třeba na záchod tam můžeš miminko položit.
Taky mám doma postýlku, ale tu cestovní, stále rozloženou. Vždyt malé dítě spí několikrát za den, takže i při běžné návštěvě tam může spát.
Měli jsme dětskou postýlku u rodičů, kteří bydlí ve stejné vesnici jako my. Mimina spí i přes den.
V postýlce se normálně vyspí i dvou a tříleté dítě. Nikdy nevíš, kdy se bude hodit. Třeba půjdeš k lékaři, a dítě bude kde?
Máma bydlí 50 m a postýlku jsme tam měli. Měla tam nejdřív košík, potom cestovní postýlku. Za mě super, stačilo, když jsem byla u doktora a nechávala jsem tam na hodinu prtě. Když jsem u ní byla třeba 2 hodiny, měly děti kde spát.
Ne. Neměli jsme používali jsme kočár pokud to mělo být na dlouho nebo deku, vajíčko. Ale postýlku jsme měli až někdy v půl roce na zahrádku. Tam jsme byli celý den. Ale spíš jako místo pro hru. Postýlka byla s námi v pergole.
Teď ji má babička. Od 10 měsíců funguje pro noční přespání.
Jo, nějaké cestovní postýlky všude kam budeme jezdit na delší návštěvy jsou. Nemám zatím v plánu nějaké extra hlídání, na to je ještě času dost (tp mám za 2 měsíce), ale předpokládám, že když dojedeme na návštěvu a prďky budou chtít spát, tak je fajn, že alespoň budou mít kde.
Zakázat to mámě nemůžeš, tak bude mít přinejhorším doma kus nábytku co nevyužije.
Ale postýlka je jen zástupný problém co? Bojíš se spíš, že máma nebude respektovat nějaké vytyčené hranice viď?
buď ráda za natěšenou babičku a nežárli na postýlku ![]()
víš, co by za to ostatních dost dalo?
postýlka pro každý případ je fajn, když jste blízko a bude se tam hlídat, však tam mimčo nemusíš dávat hned, ale nech babičku užít si nákup, byla bych úplně stejná ![]()
a vnouče tím fakt nekradu, jsem ráda za klid, ale na občasné hlídání je postýlka, nebo převozný košík super, nech to být a nech babičku se radovat, ať nakoupí, co chce, když se ti to nebude líbit, tak se to holt nechá u ní a doma to mít nebudeš…
smutnější daleko je, když se prarodiče nezajímají..
@Oxymoronka ano je to tak. Mám trochu obavu, ze zkušeností s mámou, že si bude dělat co chce. Kdysi jsme měli konverzaci ohledně věcí co nechci, aby případně dělala s mým dítětem a řekla mi, že o tom přeci nemusím vědět co ona s ním bude dělat. 🙈
Jo u nás měli děti postýlku u obou babiček
jako miminka sme je tam odkladali, postýlka vydrží dlouho, takže pak v ni spali i v batolecím věku. Me to přišlo lepší než sebou pokaždé tahat kočárek nebo cestovni postýlku, protože kam pak s miminem, když na návštěvě usne ![]()
@Oxymoronka taky myslím, že je v tom jistá žárlivost, to si ale holt musí „holky“ vyříkat mezi sebou… i s tátou dítěte… je fajn stanovit si nějaká pravidla.. ono z nich sice časem třeba sejde, ale aspoň mantinely, kdy se Máma vymezí, Máma je máma, babička je vždy jen babička…
ovšem jen má životní zkušenost - já tu babičku z více důvodů za Mámu měla
takže nedoporučuju žádné extrémy
leč v tom, že by u babi byla postýlka a třeba pár hadýrek, časem nočník, UM a pár hraček, extrém nevidím.
@Anonymní píše: Více
Ocividne jsi prvorodicka.
Ona te realita brzy nauci pokory a vdeku. ![]()
@Anonymní píše: Více
Jsi dospělá, budeš máma, tak si vymez hranice. Jednou provždy. Jinak to bude zkoušet pořád.
Mám takový dotaz. Moje mama je hodně natěšená na první vnouče a ja to chápu, prvně jsem z toho byla trochu vystrašená, jelikož to opravdu přeháněla (nákupy věcí bez domluvy, chtíč být přímo u porodu, rikala memu diteti svým jménem atd) k muj bratr mi sám od sebe řekl, že máma dělá, jakoby se mělo spíš dítě narodit jí. Teď se mi zdá se trochu uklidnila, jezdi každý týden pomáhat s pokojíčkem a přijde mi to pro ni fajn. Dnes mi ale napsala, že našla v bazaru dětskou postylku a že si ji koupí domů. Musim poznamenat, že bydli 7km od nás. Když jsem jí napsala, že to asi nebude potřeba, že bydlí kousek a nikdy se nezdržíme natolik, aby malá musela do postýlky, tak řekla, že třeba když bude hlídat. Za mě je to zbytečné, malé miminko na hlidaní hned určitě nedám a bůh ví jak to bude později. Neberte to ve zlém, malou ji ráda pujčím jen rozhodne ne na noc. Máte u svých rodičů pro vaše děti postylku? Myslim opravdu od narozeni i když bydli takhle kousek?