Potíže s majiteli bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18259
13.3.13 21:29
@Anonymní píše:
Takže nemůžu dělat nic krom toho, že se s paní budu soudit?

Pokud nemas dukaz, ze ty veci byly znicene uz kdyz jsi tam zacala bydlet..tezko ted dokazes, ze jsi to neudelala ty. A hlavne kdyz soud prohrajes, tak zaplatis veskere vylohy apod., takze aby te to nakonec nevyslo na vic, nez kdyby jsi to nechala tak jak to je, ze si pani vezme kauci nebo cast z ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
13.3.13 21:35

@datega možná by stačilo pohrozit právníkem, který by sepsal výzvu k vrácení kauce.

Švagrová byla v opačné situace, pronajímala byt, chtěla část kauce použít na opravy a bývalý nájemník ji vyhrožoval, že si na ni někde počká, že se postará o to, aby přišla o dítě (má ročního syna) a další nepříjemné věci.

Zašla k právníkovi, ten to sepsal a byl klid. Na soud ani žádné další vyhrožování nedošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.13 21:35
@mag píše:
No a co bys chtěla dělat jiného, pokud ti ty peníze nedá. Pokud s tím nebudeš souhlasit, musíš jí žalovat.

Jen nevím, jak ji to mám dokázat, ale do predavaciho protokolu jsem napsala, že s tím nesouhlasím, jenže ani ten mi paní nedala.

• Citovat
  • Upravit
4151
13.3.13 21:42

A máš důkaz, že to bylo ve stejném stavu když jsi byt přebírala? pokud ne, tak to holt musíš zaplatit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
13.3.13 21:47

@datega No jo no to asi ne…ja jsem prave nevedela kolik to bylo penez, nekdy je mesicni najem 15tis..pak uz to je za tri mesice 45tis a to uz je rozdil :)

Tak doufam, ze se tema penezma udavila…mura :evil: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
13.3.13 21:51
@Anonymní píše:
Jen nevím, jak ji to mám dokázat, ale do predavaciho protokolu jsem napsala, že s tím nesouhlasím, jenže ani ten mi paní nedala.

Ono záleží co jí chceš dokazovat.. Že jsi to nepoškodila? To bys jí mohla dokázat smlouvou. Nebo, že Ti strhla neúměrnou částku poškození? - to snad nějakým posudkem. Záleží o kolik se jedná peněz a jaké máš k tomu podklady - aby se Ti žaloba oplatila. Vůbec nejlepší by bylo, uvést byt do původního stavu, či se s majitelkou rozumně domluvit - což teď už asi nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
13.3.13 21:53
@Hanka79 píše:
@datega No jo no to asi ne…ja jsem prave nevedela kolik to bylo penez, nekdy je mesicni najem 15tis..pak uz to je za tri mesice 45tis a to uz je rozdil :)Tak doufam, ze se tema penezma udavila…mura :evil: :twisted:

Asi tak, snad se s nima udavila :pankac: už bych si takhle byt nepronajala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.13 07:15
@Kallkapa píše:
Ono záleží co jí chceš dokazovat.. Že jsi to nepoškodila? To bys jí mohla dokázat smlouvou. Nebo, že Ti strhla neúměrnou částku poškození? - to snad nějakým posudkem. Záleží o kolik se jedná peněz a jaké máš k tomu podklady - aby se Ti žaloba oplatila. Vůbec nejlepší by bylo, uvést byt do původního stavu, či se s majitelkou rozumně domluvit - což teď už asi nejde.

Chce mi strhnout 5000, nevím kolik stojí podání žaloby.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
14.3.13 11:32

A ty škody, který si do toho počítá, ty se staly, když jsi tam bydlela nebo už to tak bylo?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.13 12:40
@RadkaCh píše:
A ty škody, který si do toho počítá, ty se staly, když jsi tam bydlela nebo už to tak bylo?

parapet jsem popálila, wc prkýnko se rozbilo, a pákové baterie začaly kapat a netěsnit měsíc před mým odchodem, ale bohužel jsem to nenahlásila. V bytě jsem měla zvíře a paní mě požádala, abych nechala vyčistit koberce, ale neudělala jsem to, tak si ti zařídila sama a chce mi to vyúčtovat.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
14.3.13 12:43
@Anonymní píše:
parapet jsem popálila, wc prkýnko se rozbilo, a pákové baterie začaly kapat a netěsnit měsíc před mým odchodem, ale bohužel jsem to nenahlásila. V bytě jsem měla zvíře a paní mě požádala, abych nechala vyčistit koberce, ale neudělala jsem to, tak si ti zařídila sama a chce mi to vyúčtovat.

No ale to se jí v tom případě nedivím. Parapet jsi propálila ty, prkýnko se asi taky nerozbilo samo, baterie sis měla nahlásit - bohužel, jestli jsou ty koberce od zvířete špinavý, tak se vyčistit musí a vymalovat po odchodu z bytu je absolutně normální. Těch 5.000,– je podle mě akorát a oprávněných.

• Citovat
  • Upravit
29350
14.3.13 12:45
@Anonymní píše:

Takže nic vymyšleného, takže přesně k těmto účelům kauce slouží… mimochodem, drobné opravy (jako je výměna těsnění u baterií a podobně) si nájemník hradí sám… je na to i vyhláška, která udává, do jaké částky ročně si nájemník hradí drobné opravy… a když se stěhuju a nerozbité prkénko a čisté koberce byly v bytě ve chvíli, kdy jsem se tam nastěhovala, tak by mělo být samozřejmostí, že to člověk uvede do původního stavu… většinou to tak bývá uvedeno i ve smlouvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
14.3.13 12:45
@Anonymní píše:

A co jí tedy chceš dokazovat anonymní? Svou chybu uznáváš, akorát odmítáš zaplatit. Toto bys nevyhrála ani omylem. (ps : kvůli pěti tisíc nemá cenu se soudit ani kdyby si v právu byla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.3.13 12:50
@Anonymní píše:
  1. Pokud je to jak píšeš, tak právě k tomu slouží kauce.
  1. Nedávno tady zakládala diskuze velmi zmatená anonymní „majitelka“ bytu, že jí nájemnice poničila byt. Dost mi ji vyjadřováním připomínáš…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
14.3.13 15:22
@Anonymní píše:

no to se nedivím, spíš by si mohla stěžovat ona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1