Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hanka.br. píše: Více
tohle je těžký, většina lidí s úzkostí si dlouho myslí, že to nějak zvládne a trvá dlouho než vyhledají pomoc. Navíc spousta lidí se za psychické potíže stydí. Takže je dobře, že to zakladatelka chce řešit.
@Veronika 018 píše: Více
Ne, mají centra duševního zdraví, kde funguje multidisciplinární tým (psychiatr, psycholog, adiktolog, sestry, sociální pracovníci.. ) Mají okruh cílových diagnóz, pak s klientem pracují dle jeho potřeb a zakázky. Případně nasměřují na jiné služby, lékaře, pomoc podle konkrétní potřeby člověka. Za telefonát nic nedáš, držím ![]()
Ahoj,
z jaké jsi Prahy? Jak tady něco padlo o Fokusu, tak mají některé Prahy už CDZ (Centra duševního zdraví), právě pod Fokusem a některá ve spolupráci s Bohnicemi, kde je i psychiatr a mohli by tě nasměrovat, CDZ jsou pro Prahu 9, 8, 6 a CDZ Podskalí (pro Prahu 2 a část Prahy 10). Ostatní Prahy zatím CDZ nemají, ale mají terénní komunitní týmy, kde ale není psychiatr, ale určitě by mohli poradit, kam se obrátit. Mrkni tady: https://fokus-praha.cz/…unitni-tymy/
Jinak pokud je hodně krize, můžeš navštívit jedno ze dvou krizových center: KC Riaps, nebo CKI Bohnice, fungují nonstop
K tomu Fokusu, vím, že sestavovali jeho pracovníci seznam psychiatrů z Prahy pro své klienty, sice už asi také většina nebere, ale třeba bys tam narazila na někoho, kdo zrovna mít místo bude. Já ten seznam viděla a psychiatrů je tam hodně, právě když jsem sháněla novou psychiatričku, tak mi ho taky můj sociální pracovník dával.
Jinak mě napadá zkusit zavolat sem: https://www.poliklinikaprosek.cz/…ychiatrie-35 působí tam hodně psychiatrů, některé znám i osobně a třeba tam by někdo ještě místo měl, ale nevím jistě.
No a pak jak tady padlo, tak i praktik může předepsat některá AD a do doby, než zaberou, tak přechodně anxiolytika a taky do doby, než se člověk dostane k psychiatrovi.
Držím palce. ![]()
Ahoj,
jak ti je? Sehnala jsi nakonec nějakého psychiatra? Dávala jsem ti tu nějaký tip, ale nevím, jestli jsi to četla. Držím palce.
@Lollitka Ahooj, hele je to mnohem lepší, nakonec jsem sehnala toho psychiatra, až na listopad teda, ale aspoň už ho mám 🙏 Děkuju moc za zájem i radu ❤️