Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ledová káva píše:
@annlady Prostě jsem toho názoru, že těžká životní situace vraždu neomlouvá. Své dítě, které už se narodilo, taky nezabiješ kvůli těžké životní situaci. A u potratu se nedá mluvit pouze o riziku smrti, protože tam to zabití člověka je přímo účel. To se o těhotenství a porodu říct nedá. Antikoncepci nejenže nepodporuji, ale vůbec neuznávám. Člověk není zvíře a má vůli k tomu, aby vládl nad svým tělem.
Takže - nesouhlasíš s potratem? Nechoď na něj. Nesouhlasíš s antikoncepcí? Nepoužívej ji.
Ale neopovažuj se tyhle svoje názory a postoje vnucovat jiným.
A předpokládám, že buď žiješ v celibátu, nebo máš už těch dětí aspoň deset a nechceš po státu žádnou podporu, protože ji asi taky neuznáváš, stejně jako veškerou medicínu a techniku. Takže co děláš na internetu.
@Anonymní píše:
Pilulka se zdá jako jednoduchá možnost, ale upřímně to musí být hrozné, když víš, že to co z tebe právě odešlo mohlo být dítě a teď a tím musíš nějak naložit, sama trpíš bolestí, krvácíš… Kdysi jsem potrat zvažovala a toto mě od pilulky odrazovalo. Kdybych si byla jistá, šla bych na miniinterupci a to co nejdříve.
Omlouvám se za vyptávání, píšete, že jste potrat zvažovala. Stojím teď také před těžkým rozhodováním a nevím kudy kam. Rozhodla jste se tedy dítě nechat? Co Vás k tomu vedlo? Já mám bohužel tolik důvodů jít na potrat, ale mám pocit, že bych zabila vlastní díte, bojím se, že se s tím nesrovnám.
@me57h píše:člověk, který nenávidí své žijící dcery, by do této diskuse neměl vůbec přispívat
Nejít na potrat vůbec, proboha. Co by za to jiné ženy daly.
@stinga píše: člověk, který nenávidí své žijící dcery, by do této diskuse neměl vůbec přispívat
Kdo řekl, že je nesnáším?
Jak se tady píše potrat proboha ne… Tak mám názor takový že pokud je to v začátcích tak lepší jít teď než toho člověk bude litovat, kdyby to udělal pozdeji
…kdyz je u nějaké maminky vrozená vada nebo něco.. Co jiného zbývá? Jen ten potrat… A pokud někdo si nemůže nechat z nějakého důvodu miminko bohužel tak je to každého rozhodnutí.. Radši ať ten člověk dítě nemá když mu nemůže dopřát život jaký by chtěl a pak by si to vyčítal.. Nesudte nikdy nikoho, protože nevíte důvody proč.
To vas co jsou tak hrozne proti nenapadlo ze to treba muze byt kvuli zdravy?
Zakladatelko, všechny příspěvky nemusíš brát vážně. Nepíšeš, jak dlouho jsi těhotná. Dlouho se nerozmýšlej a hned zítra si jdi zařídit potrat, abys nepromeškala možnost šetrného vyřešení nepříjemné situace, do které ses dostala. Potratovou pilulku dnes užívá řada žen, ale není to nic příjemného, co potom následuje. Samotná miniinterrupce netrvá ani 5 minut, a budeš zase v pořádku.
Pěkný den,
ja měla ZT a musela jít na potrat v 6tt.
Jelikož byla těžká doba covidu, tak mi dr spíše vnutil variantu pilulkou a revizi mi dělat nechtěl, protože neměli volná lůžka.
Zážitek nikomu nepřeji, ani nejhoršímu nepříteli. Nechci nikoho strašit, ale byl to děs. Ale přežila jsem to.. ![]()
Prvni den hned krvácení a šílené bolesti, v noci se nedalo usnout a takto 3 dny. Pak se uklidnilo, ale MS byla hodně silná, takže cca 10 dni jsem nevychazela z domu. Ale odeslo vše samo a vše bylo v pořádku.
Ale pokud bych měla znovu si vybrat, tak jedině revize. ![]()
Ja jsem byla ve 20 na miniinterupci, dnes je mi 34. Tehdy jsem byla opravdu hodne mlada a blba, nelituju interupce, tehdejsi „chlap“ o to nestal, sam mi na to dal penize. Lituju, ze k tomu vubec doslo. Dnes mam problem s otehotnenim, s partnerem se uz snazime 3,5 roku. Tehdy jsem asi kvuli tomu dostala zanet a mela jsem srusty v hrdle, ktere mi odstranili a jinak by melo byt vse v poradku.
Spoustu zen, zejmena po ivf, kdy se plid nevyviji spravne, podstupuji miniinterupci a pak dal bez problemu otehotni.
To ukonceni je hnus, ale nekdy to proste nejde.. Ja tehda blbka snad neuvazovala ani vterinu, ze bych si to nechala. Hodne jde i o rodinne zazemi, nasi se furt jen hadali a ja vlastne ani netusila, ze mit rodinu muze byt hezky… A dnes se zacinam bat, ze uz to treba ani nepoznam…
Jen moje rada, kdyby te neco bolelo po vykonu, okamzite antibiotika, neleceny zanet pak v budoucnu muze nadelat paseku.. Ja tehda i kdyz jsem jim volala, srali na me, brali me jak povl. Zaplat panbu, ze jsem mela jen maly srusty v hrdle, muzou bejt pak i v cele deloze nebo vejcovodech… Nikdo mi nerekl, ze to je z toho, mohl se ten zanet stat jindy, ale spis ne. Partner ma taky dost spatnej spermiogram a je taky bezdetnej, tak mozna prekazka neni u me, ale stejne si to furt myslim..
@annlady Prostě jsem toho názoru, že těžká životní situace vraždu neomlouvá. Své dítě, které už se narodilo, taky nezabiješ kvůli těžké životní situaci. A u potratu se nedá mluvit pouze o riziku smrti, protože tam to zabití člověka je přímo účel. To se o těhotenství a porodu říct nedá. Antikoncepci nejenže nepodporuji, ale vůbec neuznávám. Člověk není zvíře a má vůli k tomu, aby vládl nad svým tělem.