Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, zažila jsem samovolný potrat okolo 6tt. Myslíte že tělo to bere jako menstruaci a je možno otěhotnět ještě před první oficiální Menzes po potratu? Děkuji
Já osobně bych se snažením počkala aspoň na tu první menstruaci ale asi to není problém po tak ranném potratu
Ahoj, já potratila 12.11…byla jsem cca v 7tt ale plod odpovídal 4-5 tt… Potratila jsem samovolně… Nemám sice zkušenost co se týče otěhotnění hned po potratu, nicméně my na nic nečekáme a budeme se snažit hned, je mi dobře jak fyzicky tak psychicky a tady jsem četla hodně zkušeností že některé holky otěhotněli hned po potratu a další MS jim nedošla ![]()
Takže nečekas ani na první ms po potratu? Já potratila 7.11…
@Ellanka píše:
Takže nečekas ani na první ms po potratu? Já potratila 7.11…
Nečekám, ještě jdu příští týden ve středu na gyndu na ultrazvuk ale dneska jsem byla na krvy v nemocnici a odpoledne mi volali že hcg je na nule takže v pořádku…jak už jsem psala, jsem fyzicky i psychicky v pořádku, já myslím že vím proč jsem potratila, jak jsem zjistila že jsem těhu tak jsem onemocněla, měla jsem hnisavou angínu a zánět sluchovodu, brala jsem dvoje antibiotika než jsem se toho zbavila i když to byly antibiotika které můžou tehotný… Za pár dní po dobrání antibiotik jsem chytla střevní virózu a dva dny na to jsem začala krvácet a potratila jsem… Myslím že to byla právě zapřičiněný tím jak moc jsem byla nemocná a ty antibiotika a podobně… A po přečtení tady na emiminu že se holkám podařilo otěhotnět hned a bylo pak těhu v pořádku jsem se prostě rozhodla že čekat na MS nebudeme
@Ellanka píše:
A myslíš že ovulace normálně přijde? Před tou první ms?
Těžko říct, říká se i že ten první cyklus po potratu bývá anovulační… Dělám si ovulační testy a zatím ovulaci nemám, ještě je ale na ovulaci u mě brzo, jsem zatím 11 den cyklu
Ahoj holky, přidávám se k vám.. já potratila 10.10. v 6tt, u gynekologa vše v pořádku prý to mám brát jako opožděnou menstruaci, tak jsme se snažili o5 dál. Teď čekám, a menstruace ještě nedošla ![]()
@Silwa Csaszárová píše:
Ahoj holky, přidávám se k vám.. já potratila 10.10. v 6tt, u gynekologa vše v pořádku prý to mám brát jako opožděnou menstruaci, tak jsme se snažili o5 dál. Teď čekám, a menstruace ještě nedošla
Ahoj, tak to už máš čas na menstruaci, test sis ještě nedělala?
@Silwa Csaszárová píše:Ahoj, tak to už máš čas na menstruaci, test sis ještě nedělala?
Ahoj holky, přidávám se k vám.. já potratila 10.10. v 6tt, u gynekologa vše v pořádku prý to mám brát jako opožděnou menstruaci, tak jsme se snažili o5 dál. Teď čekám, a menstruace ještě nedošla
@Silwa Csaszárová píše:
Ne nedělala.
A kdy budeš dělat test?
Chci ještě počkat, myslím že dorazí dnes pociťuji malinko bolest v podbříšku jako obvykle před menstruací, tak si myslím že dorazí. ![]()
@Silwa Csaszárová píše:
Chci ještě počkat, myslím že dorazí dnes pociťuji malinko bolest v podbříšku jako obvykle před menstruací, tak si myslím že dorazí.
Tak pak dej vědět, bylo by fajn kdyby nám další MS nepřišla a bylo vše v pořádku 🙂
Naopak to prý pomáhá otěhotnět hned po potratu - dítě se uchytí. Jak to ale dopadne? Ber kyselinu listovou a pij čaj kontryhel. A modlit se, ať to vyjde.
To jsem nevěděla, mám už docela strach, nestalo se mi to poprvé ale po 3, samozřejmě s odstupem.. a určitě dám vědět jak to dopadlo
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.