Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když jsi špatná z potratu, co ještě zvážit, zda na něj chodit? Zkus kontaktovat organizace pomáhající těhotným ženám, např. https://hnutiprozivot.cz/…ime-pomahame
Třeba ti pomohou a poradí.
Já sice potratila spontánně, avšak bolesti jsem měla opravdu velké, až jsem brečela, myslela jsem, že mi pukne břicho… A to docela vydržím. Pomohla mi horká sprcha a prášek proti bolesti. Držím pěsti, ať máš co nejhladší průběh. ![]()
@Melpel jsem z něj špatná, ale jít na něj musím moje srdce by to už nezvládlo ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím kvůli zdravotním problémům jsem se rozhodla podstoupit interupcigyndar mi doporučil tu pilulkovou metodu a já na ní kývla, protože říkal, že to je pro mě šetrnější i kvůli tomu, že nemusím podstupovat narkozu kvůli srdci
šla jsem se hned objednat do nemocnice dostala tři prášky s tím, že další dostanu ve středu a sestra mi řekla, že budu mít šílené bolesti, křeče a budu krvácet po kusech
bylo mi tedy z toho zle a hrozně se bojím
vážně je to tak strašné? Jsem špatná už jen z toho potratu ještě tohle do toho
nějaké zkušenosti?
No, něco budeš muset asi vydržet. Je to prostě řízený potrat. Žádný med. Osobní zkušenost ale nemám. Drž se!
@Popeladym no počítala jsem s tím, že to nebude žádný med, ale ta sestra to vysvětlovala pomalu jak kdybych při tom měla umřít
dekuji ![]()
@Anonymní píše:
@Popeladym no počítala jsem s tím, že to nebude žádný med, ale ta sestra to vysvětlovala pomalu jak kdybych při tom měla umřítdekuji
Tak oni upozornit musí. A měli by Ti i podrobně říct, co bude. A nakonec vždycky záleží na konkrétním člověku, jak to podá. Tahle sestra Tě vystrašila, jiná by třeba, i přes vážnost situace, podržela.
@Popeladym to je jasný jen ona to podala s takovým ledovým klidem
snad to zvládne dost mě vystrasila docela se klepu ![]()
Dostala jsem ty prášky když jsem začala potracet aby to odešlo samo a nemusela na revizi. Nebylo to žádný drama, jako silnější Menzes a trošku mě bolelo břicho. Byla jsem 8-9tt
@pikola já jsem 5tt přesně se neví prý se to ještě nedá ani spočítat
no ona mi řekla, že budu mít strašný bolesti s krecema a že ze mě budou vypadává kusy… Prostě horor ![]()
@Anonymní píše:
@pikola já jsem 5tt přesně se neví prý se to ještě nedá ani spočítatno ona mi řekla, že budu mít strašný bolesti s krecema a že ze mě budou vypadává kusy… Prostě horor
Tak je to potrat a chemicky zásah do těla. Ani po klasickém potratu není nejlíp. Může ti být zle, nemusí ti být nic. Ale vzala bych si radši volno.
@Anonymní píše:
@pikola já jsem 5tt přesně se neví prý se to ještě nedá ani spočítatno ona mi řekla, že budu mít strašný bolesti s krecema a že ze mě budou vypadává kusy… Prostě horor
Potratila jsem přirozeně 6+0 tuším. Ani mi to ve finále nepřišlo jako silnější menstruace, bez bolesti. Žádné drama se nekonalo, spíše psychicky jsem byla tom nic moc, ale jen pár dnů. Naštěstí brzy se mi povedlo znova otěhotnět, takže to zpětně neberu jako nic hrozného (a to první dítě mám z IVF, takže nejsem z těch, co mohou přijít do jiného stavu hned)
Taky jsem kdysi mela SP v úplném zacatku. Silnější MS, zimnice, bolesti v kříži a únava.
Vím, že je to mimo diskuzi, ale co máš za srdeční vadu, že další těhotenství nezvladnes? To Ti doporucili na kardiologii, potrat? Respektuji Tvoje rozhodnutí a respektuji i to, když neodpovis ![]()
@Jana206 fallotova tetralogie tři porody za sebou a teď už přemýšleli znova nad náhradou navíc jsem po dvouch konizacich takže to nedoporucila ani gyndarka kvůli předčasnému porodu
sešlo se toho víc a jsem navíc krátce po posledním porodu tělo by to v tuto chvíli už asi nezvládlo ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Zdravím kvůli zdravotním problémům jsem se rozhodla podstoupit interupci
gyndar mi doporučil tu pilulkovou metodu a já na ní kývla, protože říkal, že to je pro mě šetrnější i kvůli tomu, že nemusím podstupovat narkozu kvůli srdci
šla jsem se hned objednat do nemocnice dostala tři prášky s tím, že další dostanu ve středu a sestra mi řekla, že budu mít šílené bolesti, křeče a budu krvácet po kusech
bylo mi tedy z toho zle a hrozně se bojím
vážně je to tak strašné? Jsem špatná už jen z toho potratu ještě tohle do toho
nějaké zkušenosti?