Potrava pro želvu

24.8.23 13:26

Potrava pro želvu

Dobrý den. Pořídila jsem si želvy uhlířské. Docetla jsem se, ze to jsou býložravci ale i masožravci částečně. Co jim mužu podávat, abych jim dopřála i maso? Mužu třeba i syrové maso?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76590
24.8.23 13:50
@neznámá8419 píše:
Dobrý den. Pořídila jsem si želvy uhlířské. Docetla jsem se, ze to jsou býložravci ale i masožravci částečně. Co jim mužu podávat, abych jim dopřála i maso? Mužu třeba i syrové maso?

zvláštní přístup, nejdřív si pořídit želvy a pak teprve zjišťovat, jaké mají potřeby :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.23 13:55
@neznámá8419 píše:
Dobrý den. Pořídila jsem si želvy uhlířské. Docetla jsem se, ze to jsou býložravci ale i masožravci částečně. Co jim mužu podávat, abych jim dopřála i maso? Mužu třeba i syrové maso?

Já jsem v rychlosti četla „Potrava pro ženu“ :)

• Citovat
  • Upravit
11821
24.8.23 13:58

Syrové maso úplně vhodné není, spíš žížaly, malí šneci, rybičky, myší holátka, mouční červi (dávám sušené)… Ber to tak, že v přírodě se třeba k hovězímu masu asi běžně nedostanou.
Tady je to více popsané:

https://www.zelvi-farma.cz/…-carbonaria/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11821
24.8.23 14:00

A určitě nezapomínej na sépiovou kost, ať mají dost vápníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115979
24.8.23 14:01

https://www.terachov.cz/…irat/3242-2/
Neměla sis nejdriv6o chovu vše zjistit?
Doufám, že máš pro ni vše potřebné, vhodné terarko, lampu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30651
24.8.23 14:04
@neznámá8419 píše:

Maso co já vím spíš minimálně a to v podobě nějakých červů či slimáků, nějakých menších ryb, ale todle ses měla radit s tím od koho je máš příp. Nějakého chovatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.23 14:13

@Titty A co třeba kapsička pro kočky? To jsem se dočetla na jedné stránce na netu 🙈
Jeden pan právě želvam dává i normální syrové maso, ale mě se to moc nezdá, proto se radši ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
24.8.23 14:29

Ta se snad krmit nemusí, ta krmí ostatní, ne?

@Anonymní píše:
Já jsem v rychlosti četla „Potrava pro ženu“ :)
  • Citovat
  • Upravit
11821
24.8.23 15:24
@neznámá8419 píše:
@Titty A co třeba kapsička pro kočky? To jsem se dočetla na jedné stránce na netu 🙈
Jeden pan právě želvam dává i normální syrové maso, ale mě se to moc nezdá, proto se radši ptám.

Taky jsem to četla, ale někteří chovatelé od toho zrazují. Občas jsem dávala ty kapsičky s mořskými potvorami. Želvám to teda chutnalo hooodně. :D

Ony sežerou skoro všechno, když jim to dáš, ale ne všechno je pro ně dobré. Vepřové nebo hovězí bych jim nedávala. Kuřecí možná - ale je to spíš můj odhad, odborník nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
24.8.23 15:26

Lidem, jako jsi ty bych normálně neodpovídala. Pořídit si zvíře a netušit, jaké jsou nároky a podmínky chovu :poblion:
S láskou ke zvířatům poradím chovatelské weby (např. euzelva), kde se dočteš naprosto vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11821
24.8.23 15:28
@Lorre píše:
Maso co já vím spíš minimálně a to v podobě nějakých červů či slimáků, nějakých menších ryb, ale todle ses měla radit s tím od koho je máš příp. Nějakého chovatele

Zrovna u želvy uhlířské to až tak minimální množství není. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11821
24.8.23 15:31
@Lojzísek píše:
Lidem, jako jsi ty bych normálně neodpovídala. Pořídit si zvíře a netušit, jaké jsou nároky a podmínky chovu :poblion:
S láskou ke zvířatům poradím chovatelské weby (např. euzelva), kde se dočteš naprosto vše.

Tak zrovna euzelva není dobrý příklad, tam je hodně věcí špatně.

Jinak jo, bylo by to rozhodně lepší zjistit si vše předem, ale to těm želvám už teď nepomůže, když řekneme, že je zakladatelce kvůli tomu neporadíme, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
24.8.23 15:42

@neznámá8419 Želvě bys všeobecně neměla dávat nic, co by si nenašla v přírodě - takže když maso, tak spíš hmyz, žížaly, slimáky. Konzervy pro kočky ne. Ještě by asi teoreticky výjimečně šlo maso rybí a kuřecí (prsa), rozhodně ne vepřové. Ale jestli se nepletu, suchozemské želvy jsou převážně býložravci, takže bych maso dávala jen občas. A hlavně dodávej vápník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11821
24.8.23 15:56
@Kvestorka píše:
@neznámá8419 Želvě bys všeobecně neměla dávat nic, co by si nenašla v přírodě - takže když maso, tak spíš hmyz, žížaly, slimáky. Konzervy pro kočky ne. Ještě by asi teoreticky výjimečně šlo maso rybí a kuřecí (prsa), rozhodně ne vepřové. Ale jestli se nepletu, suchozemské želvy jsou převážně býložravci, takže bych maso dávala jen občas. A hlavně dodávej vápník

Zrovna želva uhlířská je výjimka, ta živočišnou potravu potřebuje, zvlášť mláďata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný