Snažení v 19 - přijde vám to málo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35521
10.8.12 11:54

No, ja nevim, ale proc tohle resit v internetove diskusi? Nemela bys tohle spis resit s partnerem, manzelem? Pokud on souhlasi a je taky pripraveny( cemuz ja osobne neverim - myslim, ze v 19 letech by to byla spis vyjimka - soudim podle sebe sveho okoli), pak to jen jen vase rozhodnuti, vase volba a vas zivot…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10019
10.8.12 11:55
@anysek19 píše:
Děkuji moc všem jste zlatí :* doufám že se nám to povede ale hlavně že bude miminko zdravé, to je to nejhlavnější přeci :kytka: jinak mám kolem sebe asi 5 známých, co jim je mezi 15-19 a všechny mají miminka a zvládají to.. jde o to chtít a být připraven :) a ještě mít milující a podporující rodinu :potlesk:

Máš známou, které je 15 let a má dítě??? 8o No, tý brďo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
@anysek19 píše:
Děkuji moc všem jste zlatí :* doufám že se nám to povede ale hlavně že bude miminko zdravé, to je to nejhlavnější přeci :kytka: jinak mám kolem sebe asi 5 známých, co jim je mezi 15-19 a všechny mají miminka a zvládají to.. jde o to chtít a být připraven :) a ještě mít milující a podporující rodinu :potlesk:

Z mych zkusenosti byt mlada maminka je supr ;-) Hlavne ze mas oporu v rodine - tu ja moc nemela. Ale ted se z vnoucatek muzou zblaznit.
A je supr ze mam i rozumnyho partnera - v tomhle veku se to tezko hleda :-) Ha si vybrala o par let starsiho :-D
Ja jsem od svych cerstve 19 zacla pracovat a za rok a pul jsem se vdavala a 5 mesicu na to jsem porodila prvniho prcka. A jsem spokojena

• Citovat
  • Upravit
31

A k přítelovi.. je hodne snazivy, dite chtel snad jeste dřív než já :lol: ja mu porad rikam at se nad tim poradne zamysli a on porad ze che che che.. nastesti je strašně hodnej, udělá cokoliv :srdce: :dance: hodne me psychicky podporuje takže si myslím že všechno bude v pořádku.. tatínek by to byl moc pěknej :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
10.8.12 11:56

My jsme s přítelem o miminku uvažovali taky nějak okolo 19, ale rozhodli jsme se ještě něco našetřit a rok jsme počkali. Pak jsme se začali snažit a já v 22 porodila chlapečka. Určitě je to vaše věc a vy musíte uznat, jestli se na to cítíte nebo neee. Tím jsme se řídili i my :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
10.8.12 11:56
@eliskaj píše:
@mroe zaujal mě tvůj názor :) mohu se zeptat, kolik je ti let? :)Mě je 23, mám dostudovanou VŠ, 3 roky praxe ve školství jako učitelka, 1 rok praxe v administrativě. Máme se snoubence posavený baráček bez hypotéky, na dovolenou jezdíme každý rok - v létě moře, v zimě hory. Tak by mě jen zajímalo, do kolika si čekala ty, než je vhodný čas založit rodinu? :)

k tomu ti můžeme jen gratulovat, jen nějak nechápu kde jsi vzala tolik let praxe, při studiu??
Zřejmě žijete velmi nadstandardně, je jen otázka jestli z tvého příjmu nebo příjmu tvého snoubence…
ale ruku na srdce, nemyslíš si, že jsi tímto typický vzorek populace ve věku 23 let že ne :?: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
10.8.12 11:58

Protože si myslím, že autorka chce slyšet náš názor, a já tvrzení „dělej si, co chceš“ za názor nepovažuju, ;-) tak tedy přispěju tím, jak to vidím já.
Devatenáct je podle mého moc brzy. Člověk se stává dospělým, neví, co mu život v brzké budoucnosti nachystá a jak on sám se s tím vypořádá. Být o deset let starší, už člověk tak nějak tuší, že pracovat chce, zvládne, peníze vydělá i udrží, cestovat nepotřebuje nebo naopak musí, zkrátka umí se postarat a rozhodovat sám za sebe. A hlavně už má za sebou ta telecí léta.
Můj názor tedy je počkat. Já si v devatenácti neuměla představit, že bych se v pátek nesebrala a nepropařila víkend. Já si to vlastně neuměla představit ještě vloni. Člověk by si měl užít aspoň dva tři roky skutečné dospělosti, kdy nežije s rodiči, má vlastní práci a volný čas využije čistě jen podle svého.

• Citovat
  • Upravit
457
10.8.12 11:58
@quinny píše:
k tomu ti můžeme jen gratulovat, jen nějak nechápu kde jsi vzala tolik let praxe, při studiu??
Zřejmě žijete velmi nadstandardně, je jen otázka jestli z tvého příjmu nebo příjmu tvého snoubence…
ale ruku na srdce, nemyslíš si, že jsi tímto typický vzorek populace ve věku 23 let že ne :?: 8o

Já bych jen chtěla podotknout, že ve 23 tu vysokou má hodně lidí a je zcela normánlí na vysoké pracovat dnes. A ta praxe se do života počítá, takže já to celkem chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
10.8.12 11:59

Ano mám.. a zvládá to skvěle.. tomu jejímu je 17..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
10.8.12 11:59

Můj názor je, že to je hodně brzo, prvního syna jsem rodila v 19 a už bych do toho nikdy nešla. Ale já to měla s obr kreténem, který nedospěl ani ted, když je mu 35..Ted mám dvě děti(narozené po 30) a neměnila bych.Je to naprosto o něčemi jiném. Je tady i spooousty mladých holek, svatba, hurá miminko a pak tady píšou, jakej je ten jejich klučík nezodpovědnej, jak si pořád dělá to co předtím atp. Prostě málokterý kluk(ani nemůžu napsat chlap)ve dvaceti není na tuto roli připravený. Tak to prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
10.8.12 12:00
@quinny píše:
ale ruku na srdce, nemyslíš si, že jsi tímto typický vzorek populace ve věku 23 let že ne :?: 8o

Tak me je taky 23 let a mam 3 roky praxe 1 rok ve skole ( socialni sprava) a pak 2 roky na pozici asistentky reditele a ted jsem s 2 prckama doma.
Eliskaj to zrejme napsala jinak nez to bylo mysleno - chtela tim reagovat na vetu od mroe ze je zakladatelka moc mlada a s pritelem nezrala na prcka

• Citovat
  • Upravit
5645
10.8.12 12:00

@quinny ihned po maturitě jsem nastoupila na VŠ a současně na 3/4 úvazek do školství jako učitelka angličtiny. Školu jsem zvládala po domluvě s vyučujícími perfetně, odpoledne cvičení a přednášky, dopoledne jsem učila a celý jeden den v týdnu byla na VŠ od rána do večera…Státnicovala jsem již jako těhotná :)

S příjmy - ve školství jsou přijmy tabulkové. Tam jsem si jen „pomohla“ fondy z EU, kdy jsem organizovala různé projekty. A práce v administrativě je též tabulkový plat. Nemyslím, že žijeme nadstandardně, umím šetřit, takže i z nemocenké, na kterou jsem musela zhruba v půlce těhotenství nastoupit jsem zvládla ušetřit penízky na celou kompletní výbavičku :)
Snoubenův příjem si myslím je také odpovídajícímu chlapovi, který pracuje v Praze, nic strašného, nic extra :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35521
10.8.12 12:03
@eliskaj píše:
@mroe zaujal mě tvůj názor :) mohu se zeptat, kolik je ti let? :)Mě je 23, mám dostudovanou VŠ, 3 roky praxe ve školství jako učitelka, 1 rok praxe v administrativě. Máme se snoubence posavený baráček bez hypotéky, na dovolenou jezdíme každý rok - v létě moře, v zimě hory. Tak by mě jen zajímalo, do kolika si čekala ty, než je vhodný čas založit rodinu? :)

Proc, zdam se ti extremni? :mrgreen: Je mi 38. Prvni dite ve 30. Po dokonceni VS, atestaci, pobytu v zahranici, praxi…proste tak, jak jsem si to predstavovala ja… Dite bych mozna mohla mit tak o rok dva driv, uz bych byla pripravena… ale jeste jsem chtela trochu s manzelem cestovat…
Chapu, ze clovek nemusi mit zrovna vysokou a nemusi chtit, co ja, ale me prijde, ze v 19 je skoro jeste dite( sotva ho pediatr vyradil z evidence ;) ), tak mit hned rodinu je podle me fakt dost brzy. Co clovek stihne zazit do 19, jake muze mit zkusenosti? Treba ve 23 letech uz to platit nemusi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5645
10.8.12 12:04

@quinny a abych odpověděla. Myslím si, že zaměstnaný vysokoškolák, který buduje rodinu a zázemí, je dnes normální prvek ve společnosti. Odhadovala bych to na větší polovinu. těch, co ještě bydlí „u maminky“, která se o vše stará a dává jim „kapesné“ je v dnešní dob minimálně. Alespoň jsem se s nimi za moje roky studia setkala minimálně…

@alli_li nemyslím si, že by byla mladá. Jak říkám, pokud mají oba práci (bez jistoty MD bych nikdy do otěhotnění nešla) a mají zázemí, našetření nějaké úspory pro výbavu miminka a rozjezd do začátku (přeci jen, mtateřská je oproti platu docela skok :-) ) tak proč by do toho nešla…Znám spostu kluků, kteří i v 21 byli mnohem vyspělejší, než nějaký 30-letý muž :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1478
10.8.12 12:05

Ahojky mě bude 20 v říjnu. čekám miminko jsem v 25 tt a myslim si že je to skvělí věk. Mamka mi sama říkala že dřív bylo úpně normální vzít se v 18 a mít dítě a prý nechápe proč dnes na to koukají ńáký lidi divně. Prostě když je na to člověk připravený a je dospělí tak neni co řešit. Doktorka mi sama říkala že jsou strašně rádi za mladé maminky. Že prý je hodně těch starších a ty už mají určitá ryzika kvůli věku. Tak se s přítelem snažte budu vám držet palečky aby se vám zadařilo :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí