Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já myslím, že každý člověk je na miminko zralý v jiném věku… někdo v 18, někdo v 30, každý je jiný… Já se na miminko necítila ani v 23, když jsem neplánovaně otěhotněla a ted už bych neměnila. V 19 bych se já osobně asi o miminko určitě nepokoušela, je to obrovská zodpovědnost a pokud ti je 19, si asi čerstvě po škole. Podle mě lepší si někde odpracovat aspon 3 roky a mít nějakou praxi a až pak se vrhnout na zakládání rodiny. Ale je to každého věc a toto je jen můj názor… já bych ho tak brzy prostě mít nechtěla, když to jde i za tři čtyři roky tak myslím není kam spěchat
protože pak už se nezastavíš celý život, ale tobě přeju at ti to vyjde tak jak si přeješ ty ![]()
Já si myslím že 40 000 pro základní věci stačí než se to narodí ne?
tO MÁM NAŠETŘÍNO PLUS OD RODINY JEŠTĚ NĚCO BUDE
No tak to samozřejmě stačí, ale víš dítě budete živit minimálně do 18 a ne jen než se narodí… pokud nemáš žádnou praxi, tak si pak horko těžko budeš hledat práci a s dítětem… asi bych se do toho takhle nehnala, přece ti rodina nebude pomáhat pořád a celý život
pokud teda přítel nevydělává tolik, že bys nemusela chodit do práce ![]()
@zackova17 píše:
No tak to samozřejmě stačí, ale víš dítě budete živit minimálně do 18 a ne jen než se narodí… pokud nemáš žádnou praxi, tak si pak horko těžko budeš hledat práci a s dítětem… asi bych se do toho takhle nehnala, přece ti rodina nebude pomáhat pořád a celý životpokud teda přítel nevydělává tolik, že bys nemusela chodit do práce
přesně
dítě máš už „napořád“ a nároky se stupňují s jeho věkem ![]()
@anysek19 píše:
Já si myslím že 40 000 pro základní věci stačí než se to narodí ne?tO MÁM NAŠETŘÍNO PLUS OD RODINY JEŠTĚ NĚCO BUDE
a ještě ti zbyde, pokud nebudeš moc náročná.
@zackova17 a co když teď taky nenajde práci, když je po škole a nemá praxi a práce je málo ![]()
No tak pořád má větší šanci ji najít teď, než pak se tříletým dítětem! A tím hůř protože pak už dostávat mateřskou nebude, bude muset živit dítě a pokud to její přítel utáhne sám tak klobouk dolů. Ale říkám je to jen můj názor,,, já osobně bych nikam nespěchala… dítě bude moct mít i třeba za tři čtyři roky takže není kam spěchat
ovšem to je jen z mého pohledu, pokud po miminku tak touží tak jí ho přeju a také at jí vše vyjde jak si přeje ![]()
@anysek19 píše:
Já si myslím že 40 000 pro základní věci stačí než se to narodí ne?tO MÁM NAŠETŘÍNO PLUS OD RODINY JEŠTĚ NĚCO BUDE
Ale co dál? Já se teda přiznám, že jsem kolikrát v šoku, kolik nás to dítě stojí. Jasně, člověk by mohl kupovat to nejlevnější, ale proto jsem si to dítě nepořizovala. Pořídila jsem si ho proto, abych mu dala to nejhezčí dětství, dopřála mu kvalitní stravu, kvalitní botičky… atd. A tohle je začátek - co dál, až začne chodit do školky, do školy… čím starší dítě, tím nároky zkrátka rostou. Chci ho zapezbečit - spoříme mu, platíme nějaké ty „kroužky“, nepočítám, na kolik nás přišlo UM - nekojila jsem. A to je zkráka pořád něco. Jeden měsíc si pak řekneš, že budeš šetřit a zjistíš, že musíš koupit tepláky a novou bundu.
Zkrátka to dítě není jen o několika měsících, pár letech, začátku… dítě je investice min. do té doby, dokud bude studovat, né-li na celý život.
S tím souhlasím, však já se bavím jen o základu.. Přítel práci má, někdy jich má i víc.. A já si budu delat hlavne nastavbu, o vysoke dalkove jeste premyslim.. nastesti moje skola/praxe. vsecko to ma velký uplatneni a mohu pracovat i z domova ae ono už se to nejak podá já tomu věřím
a nerikam ze rodina me bude pomahat celej zivot to jsem nemyslela
diky
Holky nezlobte se, ale vsechny, ktere ji tohle rozhodnuti schvalujete a jste stejne mlade, mate male mimino a praci s ditetem jste jeste nehledala snad ani jedna.
Ano, mit dite je pekne ( stejne pekne je to o par let pozdeji). Ale mit dite, nemoct sehnat praci( protoze nemam ani vzdelani ani praxi) uz tak pekne neni…
První dcera se mi narodila když mi bylo 18.Byla plánovaná a moc sme se na těšili. Oba sme ještě chodily do školy a všechno sme zvládly. Nátálce jsou tři roky a v pondělí sem zjistila, že čekám další ![]()
@mroe píše:
Holky nezlobte se, ale vsechny, ktere ji tohle rozhodnuti schvalujete a jste stejne mlade, mate male mimino a praci s ditetem jste jeste nehledala snad ani jedna.
Ano, mit dite je pekne ( stejne pekne je to o par let pozdeji). Ale mit dite, nemoct sehnat praci( protoze nemam ani vzdelani ani praxi) uz tak pekne neni…
Já třeba budu podnikat s přítelem takže vím, že práci mít budu
No ale to neni hledani prace, to jsi ve znacne vyhode, takovou rozhodne nema kazdy.
Nicmene i tak je podle me lepsi mit nejdriv vzdelani a praxi( nebo aspon nejakou praci). Co kdyz priteli nedejboze to podnikani nepujde? Ale to uz je mimo…
@mroe já vím, že jsem ve výhoě. Ale zase jinak bych do dítěte nešla. Věřím, že i zakladatelka to má promyšlené. Já jsem ukončila maturitní studium a o víc jsem se stejně nechtěla snažit.
My se začli snažit když mi bylo 20let. Měli jsme vlastní byt, oba práci.. Mimčo se ale stejně povedlo až za skoro 3roky a dnes jsem za to ráda, udělala se rekontrukce bytu, našetřily se peníze na výbavičku i na dobu kdy budu doma s dítětem/dětma. kdyby se to povedlo hned, tak bychom sice s penězma vyšli, ale bylo by to mnohem složitější. Jsem ráda, že to dopadlo, tak jak to dopadlo ![]()