Špatný vztah se sestrou - mám se ozvat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8935
3.4.11 09:02

Zuzko,asi záleží i na tom,o čem byla poslední hádka,proč sestra řekla,aby si za ní už nechodila.
To že se o malou nezajímá může a mohlo být způsobeno tím,že se marně snažila otěhotnět.A psychicky to nedokázala skousnout-hádku,naštvání a k tomu mimčo.Aby za tebou přišla s ev. omluvou pro ní bylo třeba těžké.
A vy jste vždy vycházely dobře?Toto byla jediná větší hádka a obě jste se zasekly a nedokázaly tu bariéru překonat?Bydlíte někde poblíž?A co na to rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
3.4.11 09:12

Tak jí to prostě jen nabídni, tím nic nezkazíš, buď lepší. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
3.4.11 10:05

Ja sestru nemam, takze si to nedokazu uplne predstavit…

Ale kolikrat jsem se pohadala s kamaradkou, ktera je jako moje sestra.. Ale nas nastvani nevydrzelo dyl nez 2dny :lol:

Takze nedokazu poradit :nevim: Ale urcite bych ji zkusila, treba jen tak nekde naaaaahodou potkat… A pak by se situace odvijela spontanne?… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22042
3.4.11 10:25
Zuzka a verunka 2mesice píše:
ale ona se vůbec nezajímala jak probíhá těhotenství jak se mi daří jestli je malá zdravá nebo podobně vůbec a ani ji ještě neviděla úplně od ignoruje hodně od to mrzí od jen kvůli od ale kvůli malé

Myslím, že to je v této fázi úplně jedno. Momentálně se situace dá shrnout takto: stojíš o to, abyste se usmířily nebo nestojíš?

Jestli o to stojíš, nemůžeš řešit a pitvat křivdy, nemůžeš zkoumat, co sestra udělala špatně a jak se měla zachovat a nezachovala… Tím ničemu nepomůžeš. Jestli se chceš usmířit, prostě odpustíš a ten první krok uděláš, jak se říká „nabídneš ruku ke smíru“.

Na druhou stranu, jestli Ti jde o to, aby sestra uznala svoje chyby, aby se Ti nějak omlouvala nebo cokoli podobného, pak radši nedělej nic. Protože pak nejde o „usmíření“, ale o jakési Tvoje „vítězství“ - což je špatně.

Opravdu se v tom dá těžko radit - musíš sama vědět, jaký jste měly vztah před rozhádáním, a jestli Ti chybí tak mc, že jsi ochotná nechat všechny křivdy za sebou a začít znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
3.4.11 10:33
BohunkaP píše:
Zuzka a verunka 2mesice píše:
ale ona se vůbec nezajímala jak probíhá těhotenství jak se mi daří jestli je malá zdravá nebo podobně vůbec a ani ji ještě neviděla úplně od ignoruje hodně od to mrzí od jen kvůli od ale kvůli malé

Myslím, že to je v této fázi úplně jedno. Momentálně se situace dá shrnout takto: stojíš o to, abyste se usmířily nebo nestojíš?

Jestli o to stojíš, nemůžeš řešit a pitvat křivdy, nemůžeš zkoumat, co sestra udělala špatně a jak se měla zachovat a nezachovala… Tím ničemu nepomůžeš. Jestli se chceš usmířit, prostě odpustíš a ten první krok uděláš, jak se říká „nabídneš ruku ke smíru“.

Na druhou stranu, jestli Ti jde o to, aby sestra uznala svoje chyby, aby se Ti nějak omlouvala nebo cokoli podobného, pak radši nedělej nic. Protože pak nejde o „usmíření“, ale o jakési Tvoje „vítězství“ - což je špatně.

Opravdu se v tom dá těžko radit - musíš sama vědět, jaký jste měly vztah před rozhádáním, a jestli Ti chybí tak mc, že jsi ochotná nechat všechny křivdy za sebou a začít znova.

Bohunko, :palec: :palec: souhlasím. A hlavně bych do toho netahala rodiče, přátele… ten vztah a problém je meziváma dvěma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
3.4.11 10:42
Angua píše:
Já nevím, nic bych přes rodiče neposílala… Pohádaly jste se spolu, tak to spolu zase vyřešte - takto je to dost neosobní, podle mě a už jste velké holky :lol: Kdyby takto za mnou brácha přišel / zavolal, tak se s ním ráda usmířím, ale když by něco poslal po našich, tak mu to pošlu zpátky, ať si to strčí někam :lol: Může to vypadat tak, že třeba mamka ti nařídila, že jí to musíš půjčit nebo tak :nevim:

V každém případě bych asi začala normálně, že to chceš urovnat atd., že jí gratuluješ a věci bych jí cpala až nakonec :lol:

A nemyslím, že je to tak, že se teď budeš za všecko omlouvat ty - takový názor vede přesně k tomu, že spolu pak nepromluví 3 generace :roll: Podle mě tohle jsou situace, když už se ani není za co omlouvat, resp. nikdo netuší, kdo a za co, případně si obě strany myslí, že by se měla omluvit ta druhá :lol: Tak prostě jeden zkusí udělat první krok a buď se ten druhý chytne nebo ne.

Třeba by se ségra taky ráda usmířila, ale teď se bojí, že by to vypadalo, že za tebou přilezla jenom, abys jí půjčila věci na mimino :wink:

Vidím to podobně. Určitě bych nabídla sestře setkání někde na kávě ve městě - neutrální půdě. Netahala do toho rodiče ani nikoho jiného. Prostě si s ní zkusila promluvit a ono to vyplyne samo. Také souhlasím s Bohunkou, pokud máš zájem na smíru a ne na „vítězství“… Přeji, ať vám to dobře dopadne.

Jinak věci bych případně poslala až jak setkání dopadne. Jen tak asi ne, mohla by ti je třeba poslat zpátky a bylo by to „zazděné“. Potřebujete si především spolu promluvit a pak si myslím bude vše ok.

Hodně štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.4.11 10:47

Nic bych neposílala ani poštou ani přes rodiče.Možná by to pochopila tak že čekáš jestli si to veme a pak že jí vpálíš že si to vzala že nakonec ona potřebovala tebe.Zavolala bych jí.Poblahopřála a věcičky jí mile nabídla.
Udělej ten první krok.Jednou by si mohla litovat že si to neudělala.
Já moc nechápu když je v takto blízské rodině taková napnutá atmostféra,proto že u nás se drží při sobě za jakékoliv události a nehádáme se a nehádali jsme se,ale kdyby se to stalo tak i když sem paličatá taky bych ten první krok udělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
3.4.11 11:40

Asi bych zvážila proč jste se pohádaly,hodně by mě mrzelo,že na moje miminko ona nijak nereagovala :cry: Asi bych jí nic neposílala a ani se neozvala…A kdyby už jsi se ozvala tak bych se neozývala s tím,že mám věci na miminko.Počkej ať ona sama ti řekne že je těhu…

Já mám taky sestru,ale u nás je finální rozkol.Přijdu si jako když jí nemám a je mi to vlastně jedno :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
3.4.11 12:16
verenika píše:
Asi bych zvážila proč jste se pohádaly,hodně by mě mrzelo,že na moje miminko ona nijak nereagovala :cry: Asi bych jí nic neposílala a ani se neozvala…A kdyby už jsi se ozvala tak bych se neozývala s tím,že mám věci na miminko.Počkej ať ona sama ti řekne že je těhu…Já mám taky sestru,ale u nás je finální rozkol.Přijdu si jako když jí nemám a je mi to vlastně jedno :roll:

Nerozumím tomu, jak někdo může napsat, že je mu jedno jestli má sourozence nebo ne :nevim:
Ona ukřivděná ješitnost a hrdost je jedna věc, ale přátelství, sourozenecká láska, solidarita a pomoc věc druhá…Pokud by zakladatelka žila jen tím, že na ni se sestra podívat nepřišla, nereagovala… vůbec tuhle diskuzi zakládat nemusí a má jasno.
Něco jsme si udělaly = konec vztahu… ale o tomhle život není…
Pokud zakladatelka řeší a chtěla by půjčit je to jak psala Bohunka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
3.4.11 13:00

Navli nesuď druhé když o tom nic nevíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
3.4.11 13:06
verenika píše:

Nechtěla jsem soudit, jen toto myšelní, cítění nechápu :nevim:
Ale, přeji ti, aby tvá cesta byla ta pravá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
3.4.11 13:08
Navli píše:
verenika píše:
Nechtěla jsem soudit, jen toto myšelní, cítění nechápu :nevim:
Ale, přeji ti, aby tvá cesta byla ta pravá :hug:

Taky bych chtěla mít „normálního“ sourozence,bohužel…je to citlívý téma.A řešíme zakladatelku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
poletucha poletava
3.4.11 18:56

No pohádaly jsme se kvůli penězům můj přítel jím půjčil 150tis a mohly nám to splácet 1000kč ale sestra po měsíci řekla že jsme ji nic nepujcili tak nam nic vracet nemusi a vsude vykladala ze vsechno co mame tak ze nam to daly pritelovo rodice jak jsme bydlely spolu premluvila me ad si vemu pujcku ze ji bude platit a neplatila musela jsem to zacalovat ja poskrabaly nam auto znicily domovni dvere proste same naschvaly nejdriv jsem to resila v klidu ale pak postvala naseho otce proti me a tim me to nastvalo

• Citovat
  • Upravit
17310
3.4.11 19:01

A vrátili vám ty peníze vůbec?Já už bych po mé vlastní zkušenosti nikomu v rodině nepůjčila :-? Nejdřív by jste měly vyřešit tohle,nebo jestli jsi jí schopná tu půjčku odpustit :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
3.4.11 19:08

Zuzko-tak ten důvod proč spolu nemluvíte je opravdu hodně ošklivý a řekla bych že i zásadní.A nevím,zda a jak tuto situaci vyřešit.
Peníze přítelovi splácí?Nebo jste o ně přišli?A přítel nesepsal nějakou smlouvu?Nebo neměl svědky na předání peněz?A půjčku,kterou sis pro sestru vzala jsi splatila a sestra jen peníze shcrábla?
Asi budou opravdu hodně zadlužený,ale nevím,zda jsou ochotný to navenek přiznat a snažit se zjednat nápravu.Pokud ne,tak se stejně mezi vás bude mísit to,že vás připravila o hodně peněz a stejně to nikam nepovede.
A kdo je u nich tolika nezodpovědný?Sestra?Nebo její přítel?Pokud přítel,tak je šance,že ho sestra jedn ou prokoukne,uvědomí si co způsobila a vztahy se napraví.Pokud je vina většinou sestra,tak si stejně nikdy nic neuvědomí a nic se na vašem vztahu nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin