Potrestaly byste cizí dítě?

Anonymní
24.8.22 23:05

Potrestaly byste cizí dítě?

Chodí k nám prakticky denně soused. Je mu 6, stejně starý jako jedno z našich dětí. Že se nikoho na nic neptá už jsem si zvykla. Ale že mi šestileté cizí dítě bude ustavičně něco ničit, škodit a nabádat k tomu mé děti, z toho úplně rostu. :cert: Zakázat mu vstup na pozemek prakticky nejde, děti jsou zvyklé spolu trávit čas, zas jim nechci zakazovat kamaráda a dívat se na sebe celý život divně přes plot. Na druhou stranu, proč bych si to měla nechat líbit. :think: Chlapeček prostě nemá žádné mantinely v chování. Několikrát do týdne řešíme, že běhá v domě v botách, válí se špinavý v postelích, šplhá po skříních, vleze do špajzky a sní tam libovolné jídlo nebo vyloženě záškodničí, nedávno nám naházel věci z chodby ven, do bláta. Děcka se tak různě přemisťují, blbnou, přiznávám, že prvňákovi prostě nestojím celé odpoledne za zadkem jak ročnímu batoleti, takže na tohle prostor najít může. Nicméně by mě nenapadlo, že něčeho takového je šestileté dítě schopno. Jako jak si to může dovolit? Vždycky, když ho při něčem takovém přistihnu, udělám velmi důraznou přednášku, že takhle tedy NE a jestli by neposlechl, nemůže k nám chodit. On udělá vyděšený výraz a má se rychle k odchodu. A do hodiny je zpátky. :zed: A teď otázka - co byste s takovým dělali? Rodiče ho nepotrestají. Já už toho mám plné zuby. Udělat to mé dítě, tak si to za rámeček nedá. A hlavně, jak tomu zamezit? To je pořád něco. Některé místnosti už si zamykám a přesto vymýšlí nové a nové lumpárny… Hrají si tak, že absolutně všechno v pokoji vyhází na hromadu, včetně matrací…on pak uteče a uklízí to za trest mě děti (protože se samozřejmě taky podílí, ale vím, že takhle uhozené nápady bez něj nemají). :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
121
24.8.22 23:11

Řekla bych mu ať si tohle dělá doma. A nebrala bych si servítky, je to tvoje domácnost. Nebo ať si tvé děti chodí hrát k sousedům. Děti jsou děti, ale v 6ti letech už musí něco o slušném chování vědět.
Máš nervy se železa, u mě by už koukal přes plot :pocitac: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
24.8.22 23:12

Nepotrestala, ale nepustila ho přes práh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
24.8.22 23:12

No tak já bych zakázala vstup. Ať si spolu klidně hrají - venku na hřišti, na procházce - kde mate možnost. Ke mně domů by nesměl. Cizi dítě bych netrestala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
24.8.22 23:14

Vykazala bych ho a nepustila zpet, detem vysvetlila proc, pokud by protestovaly, mohly by si hrat u nich nebo venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
24.8.22 23:15

My mame pravidlo, ze kamaradi jsou jen na zahrade. Maji tam spoustu hracek, herních prvku a na posezení pergolu. Wc maji k dispozici zahradni. Pres to nejede vlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
24.8.22 23:18

Donutila bych ho, aby dal do pořádku, co zašpinil nebo rozházel. Došla bych pro něj domů, když by utekl. Pokud by neposlechl, řekla bych mu, že k nám určitý počet dnů nemůže a opravdu bych ho, když by se objevil dříve, poslala domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
24.8.22 23:24

Omlouvám se sama ještě děti nemám, ale nedá mi to se nevyjádřit.
Potrestala bych ho tak, že by mi nesměl do domu. Dětem bych řekla proč a basta. Ať si hrají venku na zahradě. Nebo tvé děti chodí k němu. Ale k tobě domů prostě ne!!! Tvůj dům tvá pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
24.8.22 23:37
@Anonymní píše:
Chodí k nám prakticky denně soused. Je mu 6, stejně starý jako jedno z našich dětí. Že se nikoho na nic neptá už jsem si zvykla. Ale že mi šestileté cizí dítě bude ustavičně něco ničit, škodit a nabádat k tomu mé děti, z toho úplně rostu. :cert: Zakázat mu vstup na pozemek prakticky nejde, děti jsou zvyklé spolu trávit čas, zas jim nechci zakazovat kamaráda a dívat se na sebe celý život divně přes plot. Na druhou stranu, proč bych si to měla nechat líbit. :think: Chlapeček prostě nemá žádné mantinely v chování. Několikrát do týdne řešíme, že běhá v domě v botách, válí se špinavý v postelích, šplhá po skříních, vleze do špajzky a sní tam libovolné jídlo nebo vyloženě záškodničí, nedávno nám naházel věci z chodby ven, do bláta. Děcka se tak různě přemisťují, blbnou, přiznávám, že prvňákovi prostě nestojím celé odpoledne za zadkem jak ročnímu batoleti, takže na tohle prostor najít může. Nicméně by mě nenapadlo, že něčeho takového je šestileté dítě schopno. Jako jak si to může dovolit? Vždycky, když ho při něčem takovém přistihnu, udělám velmi důraznou přednášku, že takhle tedy NE a jestli by neposlechl, nemůže k nám chodit. On udělá vyděšený výraz a má se rychle k odchodu. A do hodiny je zpátky. :zed: A teď otázka - co byste s takovým dělali? Rodiče ho nepotrestají. Já už toho mám plné zuby. Udělat to mé dítě, tak si to za rámeček nedá. A hlavně, jak tomu zamezit? To je pořád něco. Některé místnosti už si zamykám a přesto vymýšlí nové a nové lumpárny… Hrají si tak, že absolutně všechno v pokoji vyhází na hromadu, včetně matrací…on pak uteče a uklízí to za trest mě děti (protože se samozřejmě taky podílí, ale vím, že takhle uhozené nápady bez něj nemají). :zed:

Můj dům, moje pravidla. Slušně a úměrně věku bych mu řekla a vysvětlila, že u nás doma se uklízí, věci neváží do bláta, atd…a pokud to nebude akceptovat, tak k vám prostě nebude chodit. Tečka.
Neposlouchá, poruší, příště až přijde ať si jsou u nich nebo nikde.

• Citovat
  • Upravit
74217
24.8.22 23:40

Nepotrestala bych fyzicky. Ale vychovala bych ho, když doma to nedělají. Takže by poprvé a důrazně slyšel, že u nás se zouvá. Pokud to nebude dodržovat, tak vyfasuje vysavač a mop. Do postele by vlezl jednou špinavý. Pak by tu postel převlékal. Vůbec bych se s ním ne.rala.
Můj dům. Moje pravidla. Buď je budeš holkomku nevychovaný dodržovat nebo sem nechoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24714
24.8.22 23:43

Netrestala bych, ale domů by k nám už nesměl. K nám domů taky chodíval za bráchou kluk ze sousedství. Jednou ho máma načapala, jak jí leze do peněženky, a od té doby měl utrum, kamarád nekamarád. Proč by měl někdo vychovávat cizí dítě? :nevim:

Příspěvek upraven 24.08.22 v 23:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.8.22 23:53
@Anonymní píše:
Chodí k nám prakticky denně soused. Je mu 6, stejně starý jako jedno z našich dětí. Že se nikoho na nic neptá už jsem si zvykla. Ale že mi šestileté cizí dítě bude ustavičně něco ničit, škodit a nabádat k tomu mé děti, z toho úplně rostu. :cert: Zakázat mu vstup na pozemek prakticky nejde, děti jsou zvyklé spolu trávit čas, zas jim nechci zakazovat kamaráda a dívat se na sebe celý život divně přes plot. Na druhou stranu, proč bych si to měla nechat líbit. :think: Chlapeček prostě nemá žádné mantinely v chování. Několikrát do týdne řešíme, že běhá v domě v botách, válí se špinavý v postelích, šplhá po skříních, vleze do špajzky a sní tam libovolné jídlo nebo vyloženě záškodničí, nedávno nám naházel věci z chodby ven, do bláta. Děcka se tak různě přemisťují, blbnou, přiznávám, že prvňákovi prostě nestojím celé odpoledne za zadkem jak ročnímu batoleti, takže na tohle prostor najít může. Nicméně by mě nenapadlo, že něčeho takového je šestileté dítě schopno. Jako jak si to může dovolit? Vždycky, když ho při něčem takovém přistihnu, udělám velmi důraznou přednášku, že takhle tedy NE a jestli by neposlechl, nemůže k nám chodit. On udělá vyděšený výraz a má se rychle k odchodu. A do hodiny je zpátky. :zed: A teď otázka - co byste s takovým dělali? Rodiče ho nepotrestají. Já už toho mám plné zuby. Udělat to mé dítě, tak si to za rámeček nedá. A hlavně, jak tomu zamezit? To je pořád něco. Některé místnosti už si zamykám a přesto vymýšlí nové a nové lumpárny… Hrají si tak, že absolutně všechno v pokoji vyhází na hromadu, včetně matrací…on pak uteče a uklízí to za trest mě děti (protože se samozřejmě taky podílí, ale vím, že takhle uhozené nápady bez něj nemají). :zed:

Pouštím k nám jen ty děcka, co se umí chovat. Tečka. Nezajímá mě cizí dítě, co nerespektuje pravidla mého domu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
25.8.22 01:39

Zakázala bych aby chodil dovnitř…resp. vydala bych asi univerzální zákaz pro všechny…ať jsou na zahradě a když budou chtít třeba napít tak jim pití doneseš…max na WC bych jim dovolila…nebo ať si odbehnou domu…švagrová to tak taky musela udělat…dcera ji s kamarádkama kramarila ve skříních, špercích…apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45712
25.8.22 02:08

My mame se sousedy pravidlo ze deti se navstevuji jen na zahrade a je to ok. Nijak bych ho netrestala ale do domu bych ho rozhodne nepoustela. A zaroven zakazala mymu chodit k nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
25.8.22 02:31

Děti nemám, ale toto bych teda netoleroval. Kluka bych potrestal tím, že už by k nám do domu prostě nesměl. Ať si hrají venku nebo u něj doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí