Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky,
napište mi, prosím, od kdy jste při vaření začaly použítat tuky, oleje, másla atd. V knížce o zdravé výživě píšou, že rostlinné tuky nejsou pro děti vůbec vhodné. V kuchařkách pro mimina je používají. Přiznám se, že z toho mám trochu zmatek. Synovi je 9,5 měsíce a chtěla bych mu už vařit i něco jiného než jen zeleninové polívky, ale nevím jestli to není ještě brzo.
Díky
Klarisa
Ahoj Klariso,
mam stejne stareho syna a do zeleninovo-masovych obidku mu davam trochu oleje. Nejdriv sem zkousela olivovy, ale je moc chutove vyrazny. Pak sem slysela v tv doktorku mluvit o tom, ze repkovy olej je na 99 procent stejne kvalitni a nema ten „ocas“ a je pro miminka tedy nekdy prijatelnejsi.
Muze se davat i normalni maslo, margarin moc ne.
Tak pa a dobre chutnani! ![]()
Eva
Ahoj,
také přdávám do zeleninových příkrmů olej, tak lžičku olivového, Anetce nevadí. Ale můžeš ho nahradit třeba slunečnicovým. Jednou týdně dám místo oleje stejné množství másla.
Silvie
Ahojky, mému malému je také 9m a teprve teď mi konečně začal papat zeleninku v podobě polívek. Sice nemá rád kousky, protože neví co s nimi a tak mu to mixuji, ale jsem šťastná, nemohla jsem ho na zeleninu naučit a teď ji baští, a přidávám do ní tak půl lžičky slunečnicového oleje a nic se neděje, papá to dál.Jinak jsem zkusila i Hipp příkrm zeleninový s krůtím masem a po rozmixování to baštil hned, bylo to i dobře ochucený, tak to musím zkusit uvařit, protože kupovat skleničky mi přijde moc drahý.......
pa pa Janina a Tomášek 9m