10 měsíční dítko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
53
24.8.05 10:53

10 měsíční dítko

Ahoj maminky. Máme téměř 10měsíční dcerku,která zatím neleze po 4, ale plazí se jako had a je rychlá jako blesk.Na 4 se staví jen u schodů a u nějaké překážky.Taky se zatím nějak nezajímá o chůzi.Ale to je zatím předčasné, vím. Máte taky některá takový problém? Malá si zatím ani sama nesedne. Byli jsme 2× u fyzioterapeutky na rehabce,říkala, že malá je šikovná a máme s ní cvičit (spíš ji motivovat) podle Bobatha.Ale malá se u toho vzteká a nespolupracuje, takže je to zbytečné.
Díky.Hanula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1718
24.8.05 11:07

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35313
24.8.05 11:36

Ahoj,
nase Julda uz sice chodi kolem nabytku a drzi se jednou rukou, ale presne to, co popisujes, delala jeste pred sesti tydny. Pak se najednou jeden den sama po:,–(ila, druhy den si klekla a treti zacala lezt, za dalsi dva dny si stoupla a za dalsi tyden zacala chodit kolem nabytku.

Takze bud v pohode, muze to byt kazdou chvili.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
24.8.05 12:00

Hani, ani nevíš jak ti závidím a 30× denně bych si to s tebou vyměnila.
Ten můj rarach od 10m chodí, teď už jenom běhá a já nevím, kde mi hlava stojí. Pořád řeším karamboly, bebínka.......

Já chci taky chvilku klídku :D :D

Ono to přijde a ještě s láskou budeš vzpomínat. Zatím si užívej a nenech se vykolejit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.8.05 12:03

Ahoj maminy,
je to opravdu hodne individualni. Nase batole zacalo chodit v 15ti mesicich. Pred tim chvili lezl po ctyrech (uz si to moc nepamatuju, je to skoro 10 let), a do te doby se plazil po brise rychlosti blesku - hezky doma vytiral :lol: Skoro do roka. Ale sedel.
Mel to proste vsechno ruzne na preskacku. Taky jsme chodili na nejake cviceni, kdyz byl hodne malinkej.
No a dneska - je z nej fotbalista, a jestli chodil v 10ti, 12ti nebo 15ti mesicich je opravdu docela jedno, ze jo ? :lol: 8)
Ahoj
Lenoska

• Citovat
  • Upravit
53
24.8.05 12:19

HOlky,díky.Taky si to furt opakuju, že každé dítě je jiné, ale takové ty narážky a řeči, co děti už mají umět a ten či onen už leze a je mladší než naše malá mi hodně lezou na nervy a pak si říkám, jestli nedělám něco špatně, že malá neleze a nechodí.Vytírá krásné podlahy (denně je špinavá a to jsem dosti pořádná ženská), dlažbu atp.:o) Taky nemáme ani zub. :o) NEvím proč nás Dr. poslal na rehabku, když jiná maminka to měla stejné (její syn si sedl v roku a začal chodit kolem postýlky taky v roku) a ji neposlal. Naše malá má slabé ručky a prostě to tělíčko neudrží. A mamka mi říkala, že my jsme s bráchou nelezli vůbec, zato brzo chodili, protože jsme byli furt zavření v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
24.8.05 12:29

A ještě: je fakt, že naše malá později pásla koníčky, později se otáčela na bříško a zpět, pak hodně dlouhou dobu jen válela sudy a k přemísťování jí to stačilo, tak teď jí asi zatím stačí jen plazení rychlostí blesku. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
24.8.05 12:32

Ahoj Hanulo, bud v klidu. Ja jsem rehabka, cvicim s detmi Vojtovu metodu a muj syn v deviti mesicich take nedela tabulkove, to co jine deti. Ale zas jine veci umi driv. Ono je lepsi, kdyz si treba nestoupa, nez aby to delal spatne a na spicky. Jinak v tech tabulkach je to proste zprumerovane. Nekdo to umi trochu driv a nekdo pozdeji. Rehabka tve dite videla a urcite te uklidnila, ze je to zdrave dite. Jinak byste necvicili jen bobatha, ale i Vojtu a to je teprve revu. I kdyz pokud neni nazbyt, je to skvela metoda, ktera opravdu pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
24.8.05 12:38

Ahojky,

vůbec si z toho nic nedělej 8) . Naší dcerce bude 5.září 11 měsíců a neplazí se, neleze, ani nestojí, jen se na bříšku otáčí kolem dokola a taky se dokáže o trošku posunout v sedu. Doktorka říká, že je to v pohodě a že je naopak dobře, že je takhle rozvážná. Ona je totiž naše Nika hrozně opatrná.
Tohle téma už se tu několikrát rozebíralo. Je fakt, že lidi v mém okolí mají taky takové ty otázky typu: „ona ještě neleze, ani nechodí?“, ale já si jich nevšímám. Verunka zase umí jiné věci - a je jich opravdu spousta, je bystrá, taky vypočítavá :lol: . Ale důležité je, že je zdravá a chození jí stejně nemine :lol: ! Akorát je teď větší klid - nemusím ji nikde honit :lol: .

Měj se moc krásně a uvidíš za pár dní, týdnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
24.8.05 12:41

Ahoj Hanulo,

máme doma podobný případ. Taky se začal docela pozdě obracet -v 6,5 měsíce na bříško i zpět. Od té doby válí sudy a jako přemisťování mu to stačí. Docela nedávno se začal plazit a trochu se pohupuje na kolínkách. Sám si nesedne. V kočáře se teda přitáhne, tam už ho ve vodorovné pozici neudržím, ale že by se po:,–(il, když je na zemi?? Ani náhodou :!
Na rehabilitaci nechodíme - podle Dr. mámé líné mimi. Teda fakt je, že je to pohodář :wink: Byly doby, kdy mě to taky trochu znepokojovalo, ale teď už to neřeším.
Tak buď v pohodě, oni se to někdy naučí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
24.8.05 13:12

Taky se pripojuju do klubu opatrnych( nemotivovanych? :) ) deti. Nas syn tez petri k tem netabulkovym, hodne veci dela se skluzem, ale nas dr. to nikdy nevyhodnotil jako nutne k rehabilitaci. Ted momentalne slychame udivene dotazy, jak to, ze jeste nechodi (+ soucitne pohledy :evil: ). Vydrzte, vsak ony si deticky zacnou lezt, obchazet nabytek, az se jim bude chtit.

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
24.8.05 14:04

Mamče, díky.Pomůžou takové příběhy jako jsou naše.malá je jinak živá jako drak, chvíli na klíně neposedí.Ale v kočárku sedí ukázkově, nemusí být připásaná.Ale ležet tam už nebude.To si furt sedá a sedá.Snad se to za pár dní, týdnů změní.V úterý budeme mít 10 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
2.9.05 18:06

mimísek

:D Ahoj, našemu malému je zítra také 10 měsíců a neleze vůbec. Sedí s pomocí od konce 5 měsíce a sám začal v 6 a půl. Je to asi jediné co dovede.Krásně vyskakuje, natahuje se, převaluje se, ale lézt se mu nechce, ani dozadu ani dopředu a tak jsem zvědavá kdy začne. Kamarádky malá začala lézt v 8 měsíci jen dozadu a v 10 už se jí to podařilo dopředu a chodit začala v 11 měsíci, tak jsem zvědavá na našeho cvrčka… on je trošku línej, když ho dám na čtyři a držím ho, tak chvilinku drží a pak bum a ruce se mu rozjedou a jen leží, nožičkama se odstrkuje, ale nikam to nejde.....
Doktorka mi ale na to nic neřekla, řekla že začne sám až bude chtít…

Pa pa Janina a Tomík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.12 20:14

Tak naše mala ma taky deste mesícu a je to velký rychlík sice nemáme ani jeden zub ale už chodíme.. každe dítko je jine.. jednou chodit budou všechny. mala začala se vsím stracne brzo v týdnu pasla koníčky.. ve 4mesících sedela.. a od 5-6lezla.. a no je to s ní fičak, jsem si to miminkovské období moc neužila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí