Syndrom náhlého úmrtí kojence

513
23.8.05 21:13

Syndrom náhlého úmrtí kojence

Ahoj všem,
před chvíli jsem četla na jednom serveru článek maminky, které nedávno zemřelo miminko na SIDS. Je mi z toho teď strašně smutno.
V listopadu minulého roku se nám narodila dcera. V té době jsme měli doma nakoupenou chůvičku k hlídání dechu Nanny od Jablotronu. Jsem moc vděčná za to, že tento výrobek existuje. Poprvé se nám rozhoukal alarm, když byly malé dva týdny. Z postele jsem vyskočila jak laňka, a to i po nástřihu hráze. Malá spala na zádičkách, usnula asi tak tvrdě, že se zapomněla nadechnout. Podruhé se nách chůvička rozhoukala ve čtyřech měsících. Když jsem s ní trochu zatřásla, ani se neprobudila. Spinkala dál, jako by se nic nedělo. Naposledy jsme houkaly před několika týdny. Vždy jsem byla ráda, že se to stalo, když malá spala v postýlce. V poslední době totiž vyžaduje uprostřed noci spaní s námi.
Má někdo stejné nebo podobné zkušenosti? Prosím podělte se, budu ráda. Děkuji, Ella

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
378
23.8.05 21:23

Ahojky Ello,
my jsme Nanny koupili když byly malému 4 měsíce. Od jednoho měsíce nám spinkal na bříšku a ve 4 měsících nám doktorka kvůli tomu vynadala. Od té doby jsem já nespala a pořád malého kontrolovala. Přenaučit na spinkání na zádech se nám nepovedlo - asi to má po nás, oba s manželem spíme na břiše. Tak jsme pro jistotu a pro klid koupili Nanny a nelitujeme toho. Malému teď bude 7 měsíců a naštěstí ani jednou nehoukala. A doufám, že ani nebude. Rozhodně to nejsou vyhozené peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
23.8.05 21:43

Souhlasím s tebou, že to nejsou vyhozené peníze. Jen při představě, že by tady malá s námi již nebyla, mi ještě teď naskakuje husí kůže. Těm, co tuto věcičku vymyslely, bych líbala ruce.
Ať ti malý ve zdraví roste a nezpůsobuje takové šoky, jako ta naše nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
23.8.05 21:45

Ello,

ze zkušeností holek tady z Emimča vím,že Nanny často ,,řve,,i když je miminko zcela v pohodě a dýchá-prostě falešný poplach.
Taky se dle dr.stává zcela běžně že úplně malé mimča se nadechnou až po 20-30 sekundách :roll:

Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
24.8.05 09:08

Ahoj holky, me nanny take vyplasila, mela jsem ji od zacatku, malej se narodil brzo, tak to bylo nezbytne, ve 3mesicich jsem si jela vycistit hlavu od starosti, na hory samozrejme s prckem, bylo to uplne super, na tyden sumava no parada, az jednou…byla jsme zrovna v koupelne, malej uz spunkal, tak jsem mela privrene dvere aby ho nerusilo svetlo, a do te tmy se rozhoukala nanny, krve by se ve me nedorezal, letela jsme k nemu, zacala jsme s nim trast (strasne jsem se lekla 8O )
a malej se rozplakal, a usnul, hlidala jsme ho celou noc, sedela jsem a premyslela, jestli opravdu nedychal nebo jestli to bylo tak ze houkala jen tak, nebylo to prijemne, sama v hotelu, daleko od domu, no a od te doby se to nastesti nestalo a doufam, ze nestane.....vsem nanny vrele doporucuju.
hezky den m+m :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
24.8.05 10:03

ahojky

něco mě na tom zaráží. Vždycky se píše o falešným poplachu u Nany … divný. Asi má menší časovej interval toho potenciálního „nedýchání“. My máme babysense II. a alarm zní jen tehdy když malýho vyndám a nechám to omylem zapnutý… podložka je tak citlivá, že když v opačném konci postýlky než je podložka , úplně jemňulince tlačim jedním prstem do matrace,tak se nesepne ala¨rm, což je super, jelikož prcek se vždycky odsune někajkam ke kraji, kde už podložka nezasahuje a kdyby měl pokaždý sepnout alarm tak by mě jeblo.o)))

ale souhlasím, jsem moc ráda že ho máme.

Oba dva i Michala i monitor.o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
24.8.05 10:06

Ahoj všem,

když jste u alarmu: čekám mimi za 2 měsíce a dost vážně jsem o něm uvažovala (ne o chůvičce co s ní slyšíte jen plačící mimi, ale přímo o tady těch „dýchacích senzorech“). Jednak se chci zeptat kolik je druhů a taky kolik který stojí…?

Ale zá:,–(ní otázka, co mi vrtá hlavou :oops: když to začne pískat a třeba hrozí že mimi nedýchá, co se s ním dělá (s tím miminkem…)?
Omlouvám se, ale opravdu nevím.

Olivia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
24.8.05 10:29

Ahoj holky,

my jsme Nanny používali takřka rok, ale naštěstí ani jeden falšený alarm. Jedině jsem si musela zvyknout, že když mrňouse vyndám, musím alarm vypnout. Často se mi stávalo, že jsem s ním mezitím odešla třeba do koupelny a pak musela letět zpátky a vypnout vřískající alarm. Takže u nás spokojenost, rozhodně nelituju, že jsme monitor dechu koupili. Ze začátku jsem byla v noci tak unavená, že jsem si mnohdy hned nedokázala uvědomit, jestli je dítě v postýlce nebo ho ještě mám na kojení u sebe, takže stačil pohled na blikající světýlko u postýlky a byla jsem v klidu. Navíc jsem taková ta úzkostná matka, co se chodí dívat, jestli dítě dýchá (nevím, nějaký podvědomý pocit), takže jsem uvítala, že ho „hlídá“ někdo za mě.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
24.8.05 10:54

Olivia,

pokud sepne alarm, tak se ma z ditetem zatrepat nebo udelat neco, aby se leknulo. Teda aspon tak nam to rikali na kurzu. Terik a Charlie 9m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.8.05 11:33

Angel Care

Ahojky,
my mame Angel Care, coz je chuvicka a desticka na snimani dechu v jednom. I presto se chodim na mrnouska divat a sleduju, jestli dycha. Toho se proste asi uplne nezbavim.
Jinak Angel Care tady v CR stoji kolem 5 tis. Kc, coz je dost drahy. Mam ale tip: lze ho objednat pres Internet v USA a i s poplatkem za dopravu vam ho poslou za 125$, cca 2800 Kc. Ne vsechny eshopy zasilaji do Evropy a do Cech, ale jeden jsme prece jen nasli. Ale bohuzel si nepamatuju ktery, objednal to manzel. Snad bych to mohla jeste zjistit.
 Marki

• Citovat
  • Upravit
695
24.8.05 11:36

Re: Angel Care

Anonymní píše:
Ahojky,
my mame Angel Care, coz je chuvicka a desticka na snimani dechu v jednom. I presto se chodim na mrnouska divat a sleduju, jestli dycha. Toho se proste asi uplne nezbavim.
Jinak Angel Care tady v CR stoji kolem 5 tis. Kc, coz je dost drahy. Mam ale tip: lze ho objednat pres Internet v USA a i s poplatkem za dopravu vam ho poslou za 125$, cca 2800 Kc. Ne vsechny eshopy zasilaji do Evropy a do Cech, ale jeden jsme prece jen nasli. Ale bohuzel si nepamatuju ktery, objednal to manzel. Snad bych to mohla jeste zjistit.
 Marki

Jen jsem se zapomnela zaregistrovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
24.8.05 12:29

Ahoj Ello a ostatní maminky,
my jsme meli babysense a také se nám stalo, ze to houkalo pro nic za nic. Ale i tak jsem byla ráda, ze ji máme. Ta jistota za to stojí.
Pouzívali jsme ji do té doby, nez se Petrik zacal pohybovat po postýlce.
Alca a Petr 15 mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
24.8.05 12:44

Ahoj Elli,

taky už nám 2× monitor zahoukal a dodnes nevím, jestli to byl falešný poplach nebo měl malý fakt dechovou pauzu - to ty dětičky mohou mít. Vždycky když jsem doběhla, byl OK, spal. Kdyby náhodou byla ta apnoe, doporučuje se dostatečná taktilní stimulace - poplácat zadeček, masírovat tělíčko… no jako při porodu. Pro ty, kteří ještě nanny nemají - návod k resuscitaci je přiložený, je dobré pro vlastní klid duše si ho trošku projít, ale věřím, že ho nikdo v praxi nepoužijeme!

Viťka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
24.8.05 13:31

Ahoj,my jsme měli Jablotron a naštěstí nespustil ani jednou,když byla dcera v postýlce.Stalo se mi taky několikrát,že jsem dceru vyndala a zapomněla ho vypnout,ale aspoň jsem tak vždy otestovala jeho funkčnost:-)Jinak jsem se někde dočetla,že když alarm spustí,tak se dítě tím leknutím samo rozdýchá (v lepším případě),což by vysvětlovalo ty „plané“ poplachy.Na druhou stranu-snad to byly opravdu jen plané poplachy.Bubo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
24.8.05 13:31

Nám nanny taky párkrát houkala, až jsem si pořádně přečetla návod a tam píšou, že by ta snímací deska neměla ležet přímo na roštu, ale na nějaké podložce, takže jsme do obou postýlek pořídili desky z překližky a na tom máme snímací podložku a na ní matraci. Máme 2, jedna je nanny a druhá asi baby sence, teď nevím, děti spí, tak se ńejdu podívat. U té baby sence máme 2 podložky, u nanny jen jednu. Používám je dodnes, i když holkám už je 18 měsíců, ale nedávno měla jedna teploty skoro 39,5 a jak jsem byla za chůvičku ráda. Teď v noci se nám občas nanny spustí, protože holky jsou strašný cestovatelky a leží úplně jinak, než jak je položím. Ale to v pohodě vstanu a vím, že se nic neděje. Vůbec nevím, kdy se chůviček zbavím, mám s nima dobrej pocit. Ale holky je nemůžou mít pořád, je to do 15 kg, zatím máme skoro 10 kg.
Martina a kvíďata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky