Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,muzete mi poradit,jak nejlip setrit bily povlak na jazycku mimca po kojeni?Me to nejak nejde ![]()
Ahoj,
může to být moučnivka a na tuhle potvoru nám zabrala jen fialová Genciána/snad jsem to napsala dobře/.Niki se to dělalo hodně první 2 měsíce,pak se to uprailo a bylo v pohodě.Pozor na fialovou-dostane se všude.
Ahoj Naďa
Dagi tak mamina mi rikala, ze jsou na to dobre ostruziny.Ze se ma rozmackat a potirat ten jazycek.Jde to pry i z listi, ale to je slozitejsi, musi se dobre oprat a vymackavat.No zkuste to za to nic nedas.Tak drzim palce at to mate holky brzo za sebou.Pa Monys
DAGI,
pokud to má jen besprostředně po kojení a pak to vymizí, tak to neřeš, nestírej, pokud má ten jazýček hoooodně bílý pořád, můžeš tu genciánku zkusit, tak 2× denně, ona teda moc nepomůže, pokud vím od podobně „postižených“ pomůže rozdrcený celaskon a potírat, my to praktikovat nemuseli. Jo a když si namočíš, mírně, tu kosmetickou tyčinku na čištění oušek apod., tak se tou genciánkou ani nijak moc nezaprasíte.
Každopándě se raději poraď s dr., on už ti řekně, nakolik je to akutní, pokud by to moučnivka byla musíš i ošetřovat bradavky více, dudlíky vyvařovat, jinak je to začarovaný kruh. Nás to trápilo jen týden.
tak hodně zdaru
sany
Ahoj bílí povlak na jazýčku je při kojení normální mi ho měli také a ničím jsem se nesnažila ho sundat dolů ani by mě to nenapadlo!!!!!Dr. říkala že je to normální takže já být tebou nechám to být.Po nějakém čase to samo zmizelo
Eli