Používate AI pro cokoliv?

3
21.3.25 22:39

Používate AI pro cokoliv?

Ahoj všem, koukám po různých pracích na internetu z domu. To co mne zajímá, je nápad, jak využít AI pro běžné práce, co se dají sehnat na internetu. :P
Co hlavně hledám, jsou AI co jsou zdarma. Nemáte někdo nějaké tipy? Na tyhle aplikace, co jsou zdarma.
Mám třeba tento seznam: https://www.freeaifor.xyz/
Ale hledám další služby zdarma, co mohu použít.
Máte někdo zkušenost s podobnými službami a využitím v práci? 8o
Je to trochu mimo klasické emimino, ale čekám, že tu jsou i technické maminy, nebo se míllím? :)
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
obet.stalkingu
21.3.25 22:48

AI je úplně blbá. Onehdy jsem hledal písničku a žádná z asi šesti AI mi ji nenašla. Přitom jsem klip i jazyk písně (portugalština) popsal dobře. Jestli takhle radí se vším, tak to musí být naprostá katastrofa.

• Citovat
  • Upravit
9771
22.3.25 05:15

Jo, naučila jsem se AI používat. Chce to umět, jak se ptát. Někdy trvá, než dám pořádně otázku, ať vymáčknu víc informací. Pak čekám, že mi nadá, jak nadala ta verze v USA studentovi, že se má jít zabít. Zatím vytěžilo vše, co jsem potřebovala. Používám základní a neplacené verze. Dost usnadní práci a čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5387
22.3.25 06:43

No hlavně spousta firem AI vidí jako bezpečnostní riziko a používání AI tools má nějak nastavene, aby nedošlo k úniku dat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
22.3.25 06:59

V práci používám hodně. Hlavně na přepisy a formátování textů. V angličtině je skvělá, ale češtinu už taky docela umí. Dobré je, že so ji jednou naučím, už si pamatuje. Kamarádům naplánovala celý itinerář cesty do Ománu - včetně přejezdů, ubytování. Museli to samozřejmě kontrolovat, ale prý to udělala takřka bezchybně a ušetřila jim spoustu času. Za mě jako všechny nástroje - bezvadný sluha, ale špatný pán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15177
22.3.25 07:10
@carsa494 píše: Více

Prosím tě, jakou máš a jak si to pamatuje? Zrovna včera na školení ohledně pc nám školitel říkal, že se jedná vždy o novou konverzaci a co jste probírali s AI dřív, tak to nikde ona nemá uloženo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
22.3.25 08:50
@Kfětoslava píše: Více

Obyčejný chatbot GPT - verze free. Tam přeci máš jednotlivé konverzace. Takže na každé téma mám samostatnou konverzaci a když chci řešit jiné téma, otevři novou, když chci pokračovat v tom původním, jdu do původní. A tam je ta historie uložena. Je to úplně easy. Mám třeba i layout jednoho dokumentu, který se opakuje, tak jsem jí ho tam nahrála a ona už ví, že ho má používat a připravuje mi dokumenty přesně v tom layoutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.25 08:53

Maily zvládá bravurně - přelouskáni složitých dokumentu do jednodušší podoby zvládne taky bez problému.
Používám i na cestování - tipy na zajímava, nevšední místa. Pomůže i s itinerářem jako takovým.
Používám i pro počítání osobního rozpočtu a přehledu mých investic :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.3.25 08:55

@carsa494 na maily je třeba právě gpt skvělý, protože si pamatuje styl (formu) v jakým píšu a udělá víceméně skvělou šablonu, kterou jen zkopiruju a upravím max pár slov

• Citovat
  • Upravit
9771
22.3.25 09:22
@Kfětoslava píše: Více

Většinou používám na PC, abych zrovna text překlopila do Wordu nebo někam, kam zrovna potřebuji. Ale mám staženou aplikaci v mobilu (ChatOn Al). Černá ikonka. Mám teda zdarma verzi, takže umožní pouze omezený počet otázek denně. Ale ukládá v historii vše. Prvně jsem si vše přeposílala sama sobě do WhatsApp. Pak jsem zjistila, že vlastně vše je uloženo. Verze v počítači jsem nezkoumala, jestli ukládají. Tam nepotřebuji, když si vlastně sama někde přenesu, zpracuji a uložím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
22.3.25 09:23
@Anonymní píše: Více

Ale úplně se jí věřit nedá, kolega se ptal na nějakou otázku ohledně daní a poradila mu špatně. Ale chápu, že postupně vyvíjí a učí se nové věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22047
22.3.25 10:05

V praci pouzivame hodne firemni. A sama jsem si vycvicila jednu verzi tak, aby mi urychlila praci mne primo na miru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
22.3.25 10:34

AI není vhodná na faktická témata, protože si hrozně vymýšlí. Je lepší ji použít na kreativní dotazy typu vymysli, co dělat s dětma, co uvařit… Nebo témata, kde můžeš jednoduše ověřit, že je informace správná.

Slovy klasika: V tom, čemu rozumím, dává AI úplně zcestné odpovědi. Ale v otázce věcí, kterým nerozumím, odpovídá výborně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15177
22.3.25 10:40

Obecně platí, co AI neví, to si vymyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15177
22.3.25 10:42
@Kelsey1 píše: Více

Historii u toho mám taky. My používáme v práci u Microsoftu Copilot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...