Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všem, koukám po různých pracích na internetu z domu. To co mne zajímá, je nápad, jak využít AI pro běžné práce, co se dají sehnat na internetu. ![]()
Co hlavně hledám, jsou AI co jsou zdarma. Nemáte někdo nějaké tipy? Na tyhle aplikace, co jsou zdarma.
Mám třeba tento seznam: https://www.freeaifor.xyz/
Ale hledám další služby zdarma, co mohu použít.
Máte někdo zkušenost s podobnými službami a využitím v práci? ![]()
Je to trochu mimo klasické emimino, ale čekám, že tu jsou i technické maminy, nebo se míllím? ![]()
Díky
AI je úplně blbá. Onehdy jsem hledal písničku a žádná z asi šesti AI mi ji nenašla. Přitom jsem klip i jazyk písně (portugalština) popsal dobře. Jestli takhle radí se vším, tak to musí být naprostá katastrofa.
Jo, naučila jsem se AI používat. Chce to umět, jak se ptát. Někdy trvá, než dám pořádně otázku, ať vymáčknu víc informací. Pak čekám, že mi nadá, jak nadala ta verze v USA studentovi, že se má jít zabít. Zatím vytěžilo vše, co jsem potřebovala. Používám základní a neplacené verze. Dost usnadní práci a čas.
No hlavně spousta firem AI vidí jako bezpečnostní riziko a používání AI tools má nějak nastavene, aby nedošlo k úniku dat…
V práci používám hodně. Hlavně na přepisy a formátování textů. V angličtině je skvělá, ale češtinu už taky docela umí. Dobré je, že so ji jednou naučím, už si pamatuje. Kamarádům naplánovala celý itinerář cesty do Ománu - včetně přejezdů, ubytování. Museli to samozřejmě kontrolovat, ale prý to udělala takřka bezchybně a ušetřila jim spoustu času. Za mě jako všechny nástroje - bezvadný sluha, ale špatný pán.
@carsa494 píše: Více
Prosím tě, jakou máš a jak si to pamatuje? Zrovna včera na školení ohledně pc nám školitel říkal, že se jedná vždy o novou konverzaci a co jste probírali s AI dřív, tak to nikde ona nemá uloženo ![]()
@Kfětoslava píše: Více
Obyčejný chatbot GPT - verze free. Tam přeci máš jednotlivé konverzace. Takže na každé téma mám samostatnou konverzaci a když chci řešit jiné téma, otevři novou, když chci pokračovat v tom původním, jdu do původní. A tam je ta historie uložena. Je to úplně easy. Mám třeba i layout jednoho dokumentu, který se opakuje, tak jsem jí ho tam nahrála a ona už ví, že ho má používat a připravuje mi dokumenty přesně v tom layoutu.
Maily zvládá bravurně - přelouskáni složitých dokumentu do jednodušší podoby zvládne taky bez problému.
Používám i na cestování - tipy na zajímava, nevšední místa. Pomůže i s itinerářem jako takovým.
Používám i pro počítání osobního rozpočtu a přehledu mých investic ![]()
@carsa494 na maily je třeba právě gpt skvělý, protože si pamatuje styl (formu) v jakým píšu a udělá víceméně skvělou šablonu, kterou jen zkopiruju a upravím max pár slov
@Kfětoslava píše: Více
Většinou používám na PC, abych zrovna text překlopila do Wordu nebo někam, kam zrovna potřebuji. Ale mám staženou aplikaci v mobilu (ChatOn Al). Černá ikonka. Mám teda zdarma verzi, takže umožní pouze omezený počet otázek denně. Ale ukládá v historii vše. Prvně jsem si vše přeposílala sama sobě do WhatsApp. Pak jsem zjistila, že vlastně vše je uloženo. Verze v počítači jsem nezkoumala, jestli ukládají. Tam nepotřebuji, když si vlastně sama někde přenesu, zpracuji a uložím.
@Anonymní píše: Více
Ale úplně se jí věřit nedá, kolega se ptal na nějakou otázku ohledně daní a poradila mu špatně. Ale chápu, že postupně vyvíjí a učí se nové věci.
V praci pouzivame hodne firemni. A sama jsem si vycvicila jednu verzi tak, aby mi urychlila praci mne primo na miru.
AI není vhodná na faktická témata, protože si hrozně vymýšlí. Je lepší ji použít na kreativní dotazy typu vymysli, co dělat s dětma, co uvařit… Nebo témata, kde můžeš jednoduše ověřit, že je informace správná.
Slovy klasika: V tom, čemu rozumím, dává AI úplně zcestné odpovědi. Ale v otázce věcí, kterým nerozumím, odpovídá výborně ![]()
Obecně platí, co AI neví, to si vymyslí.
@Kelsey1 píše: Více
Historii u toho mám taky. My používáme v práci u Microsoftu Copilot