Používáte choditko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3032
29.12.24 11:51

Jinak k dotazu, měli jsme doma takové to aktivní, co děti tlačí před sebou, neco ve stylu jak uz tady je obrazek, ale stejně je to nějak moc nebralo…vím, že je bavilo mlátit do těch cudliku, spíš ve fázi l, když ještě lezly/klecely, občas se s tím pokusily projít, ale spíš je to děsilo, jak jim to ujizdelo pod rukami a stejně s tím po pár krocích někde nabouraly…a po tom, že jsem viděla, jak neteř lítala v tom klasickém jak biliardova koule, nepoužívá bych ho už jen z hlediska bezpečnosti, i kdybych si tím vývojovým hlediskem nebyla jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
29.12.24 11:55

Chodítko jsme neměli ale takový ten pultík co se tlačí. Jak se malý začal stavět soupal pořád že židli a posouval kancelářský křeslo. Hrozne se rozciloval když jsme mu to vzaly.Tak jsem z bazaru ten den jela pro chodítko.2 týdny s nim blbnul a pak se pustil od nabytku.Bylo mu 15m kdy udělal první krůčky.
Nesnáším kdyz někde vidím děti v 10m jak mají dokrivene kotníky a hopsaji v těch sedačkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
29.12.24 12:06

Ne. Za mě je to zbytečný krám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
29.12.24 12:27

Ne, nikdy jsem nepoužívala chodítko, navíc dcera sama chodila od 10 měsíců,
a nechápu, že se na to dnes vůbec někdo ptá, někdo používá,
už když jsem byla mimino já, tak se vědělo, že je to škodlivé, nějací příbuzní to mámě donesli, ona mě v tom vyfotila, aby pro ně měla jako důkaz, že to používáme, a vyhodila to na smeťák - tak opravdu nechápu za víc jak 30 let jak nějaká matka to může používat :cert: :cert: :cert: :cert: za mě kráva, a to urážím ten roztomilý skot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
29.12.24 12:30

@Beruska999999

Jo je to každého věc, já osobně neznám nikoho v širokém okolí kdo má kvůli chodítku problémy.. takže možná proto, na to koukám že je to úplně v pohodě.. a je asi opravdu rozdíl jak se používá, pokud v něm bude mímo celý den 2 měsíce v kuse to je to asi špatně, já chodítko budu dávat i u druhého dítka teď, a vždy formou hrou že si tam půl hodinky zablbne a já si mezi tím připravím oběd.. jelikož nepoužívám ohrádky a podobně je to pro mne lepší že si za mnou doběhne v chodítku sám, než abych ho nechala dělat co chce během třeba vaření.. já tedy ani jedno dítě nešátkuju a toho se děsím zase já, jelikož většina mámin kolem mě šátkovala i u těch domácích prací a pak si polovina stěžovala že dítě nedokáže být samotné, a je to také asi případ od případu a ne každé..jako to chodítko. A takto by se mohlo řešit hromada věcí, od hraček až po tom kde mimčo spí, zda dávat či nedávat mimču do postýlky hračky, hnízdečka apod.. vždy na to nebude jednotný názor. Co jsem četla někde já, je že ani to chodítka jak dítě před sebou tlačí není ideální jelikož u toho zapojuje jiné svaly než by při chůzi samotné mělo, což je asi fakt tlačit něco před sebou s rukama před sebou a i ten krok musí být pak jiný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
29.12.24 12:33

@stinga

Jo já kráva jsem :lol: zdravím.. a víte proč? Protože zkušenost špatnou s vodítkem nemám a neznám, proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
29.12.24 12:36
@Ady2024 píše: Více

tak si počkej, až tvoje děti budou mít 30 a víc a budou běhat po doktorech s bolestí zad, to se teď fakt nepozná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
29.12.24 12:38

Tak protoze uz minimalne 20 let ze vsech koutu ctes, jak moc je to pro deti nevhodne, tak ne, nepouzivala a zakazovala jsem takove napady i babickam. Zrovna tak jako posazovani nesediciho ditete (u nas se fakt striktne klubickovalo), tahani za ruce, vselijaka domaci sedatka, ohradky, jidelni zidlicky pro nesedici dite, visítka atd. Priznam se, ze jsem nic podobneho ani nevidela, jak v domacnostech kamaradek, tak treba v hernickach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.24 12:42

Jenom že to nevíš. Má máma taky tvrdila, že jsem chodila brzy a problémy s páteří nemám. To většinou znamená jenom to, že dítě nemá skoliózu. Přitom jsem problém s páteří měla. Ale do 30ti to nikdi neřešil. Mámy jsou slepé, neumí takové věci poznat. Na tvém místě dám nejdřív dítě zkouknout fyzioterapeutovi a teprve pak mám prohlášení, jak chodítka škodlivé nejsou.

• Citovat
  • Upravit
15820
29.12.24 12:50

Ne, nikdy, ani to tlačící. Je to naprostý nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
29.12.24 12:53

@stinga

Prosím vás, já v chodítku byla také, můj muž také, sestřenice, bratranci, všichni a nikdo problém nemá. Pokud však už mimčo má problém od narození či v rodině (na což se ptají i na kyčlích po narození) se problém vyskytl tak bych se už obávala, ale pokud chodítko využijí na období od 6 do 7-8mesice na půl hodinky až hodinku celkem z celého dne, tak tam problém opravdu asi jen tak nevznikne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
29.12.24 13:00
@Anonymní píše: Více

Je to každého věc, a ve 30 letech už vám stoprocentně žádný lékař neřekne, že máte problémy z chodítka! Tam už to bude o pohybu, celkové kondici, sezení a práci. Neboť chtěla bych teď hned si přečíst od někoho lékařskou zprávu kde je napsáno máte skoliózu, kyčle a podobně kvůli chodítku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
29.12.24 13:05

ale však klidně svým dětem páteř znič, je to tvoje zodpovědnost, tvoje děti, kdybys je při tom vaření raději dala do té ohrádky, udělala bys 100× líp, ale tvůj boj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
29.12.24 13:06
@Zmatka píše: Více

ví se to víc jak 30 let, když moji rodiče to už věděli, a to nebyl internet a žili jsme na vesnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
29.12.24 13:09

Můj synovec v chodítku byl a vždycky to s ním v plné rychlosti napral někam do nábytku nebo stěny, párkrát to převrhnul, jaký byl rapl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí