Používáte choditko?

Anonymní
29.12.24 10:16

Používáte choditko?

Ahoj. Používáte choditko nebo používali jste choditko pro kojence? Neřešte jaký to má dopad pro dítě nebo ne… to mě nezajímá nebo spise vim to. Děkuji za vase odpovedi.

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
317
29.12.24 10:23

V žádném případě, nebudu dětem ničit záda, dbáme na zdravý životní styl, hodně pobytu venku, zdravý pohyb od miminek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11813
29.12.24 10:23

Nepoužívala, ale občas byly u babičky v takovém tom hopsatku když hlídala. A mladší ten si dělal chodítko ze židle..tlačil jinored sebou a šel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16232
29.12.24 10:27

Nelíbí se mi to ani, za mě je to blbost :think: Sedět může dítě v židli a na stolku mít hračky, nebo přímo na chůzi jsou jiné věci. Syn neměl nic z toho a nikomu to nechybělo :pankac: Snad nejhorší výmysl jsou ty hopsadla do dveří 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
29.12.24 10:30

Ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
29.12.24 10:40
@Anonymní píše: Více

V žádném případě nepouzivala! Neměli jsme ani ohradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
29.12.24 10:42

Ono je strašně těžký pro dítě používat něco, u čeho neřeším, jaký to má na něj dopad :think: Většina rodičů totiž přesně dopad svého konání na dítě řeší. Ale pokud to neřešíš a je ti to jedno… holt každý to máme nastavené jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16232
29.12.24 10:51

Kdysi tu byla diskuze k choditku, už nevím přesně, možná kde někdo koupil daně chodítko. Když bylo víc názorů, že by bylo lepší koupit něco vhodnějšího, už byly pomalu nadávky, že chodítko bylo vždycky a že ho prostě chce a nic ji nezajímá :mrgreen: Docela b, mě zajímalo, jaké teda vzala a kolik času bylo využíváno, jen tak pro zajímavost :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30310
29.12.24 10:52

Používali jsme jen aktivní chodítko. Když ho neměli tlačili stejně židli, tak tam to bylo jedno. Takové to vysítko mi nesmělo domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
29.12.24 10:53

Ne, klasické chodítko jsme neměli. Chvíli měl syn od FP takovou tu zebru jak se tlačí před sebou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 11:18

Ne to škodlivé ne, ale u všech šesti dětí jsme používali něco takového, ale většina chodila kolem toho roku. Některé později, tak věřím že jim pak toto trošku pomohlo. Hlavně je bavil ten hrací panel :)

• Citovat
  • Upravit
35743
29.12.24 11:35

Měli jsme to co dítě tlačí před sebou a stejně to nechtěli. To v čem dítě visí bych nikdy nepořídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
29.12.24 11:40

Je důležité si uvědomit, že chodítko není od toho aby tam batole bylo nonstop. Já ho používala u prvního pouze v období mezi lezením a stavěním u nábytku. A to max když byl vzhůru, já dělala domácí práce a neměla čas u vysávání, vaření a podobně, kontrolovat co kde je a vyvádí.. tudíž jako spestření her. A můžu říct že první syn byl nadšený ten v tom utíkal. (Vybírala jsem chodítko aby dosáhl na zem) a do chodítka dala až když celou ploškou nohy byl schopný na zem dosáhnout. Z mého pohledu má dítě jen pomáhat na nohy a chránit před pádem na zadek. Malej v chodítku seděl chvilku a jak pochopili odrážení tak v něm začal se stavět a spíš běhat ale neseděl u toho. Problémy s páteří nemá je mu 13 a asi díky chodítku mi chodil sám brzo a to už v 8 měsících. U druhého až do něj doroste, taktéž budu dávat do chodítka. A hlavně když jsem chodítko řešila u prvního, sám pediatr mi řekl „odrostli jsme na něm všichni“ pokud tam není celý den nevidí v tom problém. Prý jsou horší šátky, kde dítě bez možnosti hybností nohou je zašátkovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.24 11:44

@Ady2024 ono není výhra, aby dítě brzy chodilo, ale důležité je, aby dlouho lezlo a dobře se zpevnilo…holt někomu je přednější úklid a hlavně ať dítě nepřekáží :-(

• Citovat
  • Upravit
3030
29.12.24 11:46

@Ady2024 : hele každého věc, ale pan doktor se zasekl v čase, já třeba dost zásadní problém s páteří mám a stejně tak spousta lidí, kteří v chodítka odrostli, i když osobně si myslím, že to je vždy kombinaci spousty různých vlivu a jeden se z toho vytahuje těžko (mi dva bráchové, co v tom vyrostli taky, jsou ok, stejně tak jak spousta dalších lidi).
Na druhé straně, v nějaké formě šátku nebo nosítka travily mimina naprostou většinu času nejspíš tisíce let vývoje našeho druhu, takže bych tipla, že to bude našemu vývoji podstatně přirozenější, jen „moderni“ západní „veda“ to kolikrát nechce vidět a neuvědomuje si, jak moc je poplatna spíš společenským požadavkům, než tomu, co je pro nás prirozene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí