Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, dceři bude 6 měsíců, nehraje si s hračkami, boucha do nich směje se na ne povídá si s nima ale proste je neuchopi,
Uplne normalne, to je hra.
Ci myslis, ze z kociek spravi vezu, posklada obrazky? Nieee mozno tak o 4 mesiace 🙂
@Magic Unicorn ne to určitě ne! ale nedrží ty hračky v rukou neprehazuje si je nestrká do úst
To divné je, když to řeknu blbě - vše „žrát“ má už dlouho, ručičky si jedla?
Má vhodné hračky, které dokáže unést, šly by uchopit? Jaké hračky má?
To je v pořádku, každé miminko se vyvíjí jinak. Zkuste jí dát lehčí hračky do ruky a jemně ji motivovat, časem se to zlepší. Pokud máte obavy, můžete se poradit s pediatrem.
No a co ostatní věci? Umí se otočit na bříško? Hraje si takhle na bříšku, nebo tím myslíš, že leží na zádech a mlátí do hraček?
@Barevné klubíčko otáčí se na obě strany, na bříško jen s pomoci,
@Dasa801 píše: Více
Já bych radši zašla. Tohle plus to, že nechytá hračky, nedává do pusy… Nemusí to nic znamenat, třeba má jen čas. Ale já bych pro svůj klid šla to zkonzultovat.
@Barevné klubíčko píše: Více
tak v šesti měsících je preventivka, ne. Tak to tam může (a měla by) řešit. Ne na netu.
@vokishka píše: Více
Klubíčko nežije zde, tak neví.
Já bych zašla i na fyzio, respektive já jsem šla, když se mi otáčel přes prohnutí a občas si namohl krček a měl hlavičku na bok. Zaplatila jsem, nechala dítě překontrolovat a mela jsem klid. Tohle jsou velké odhady.
@Barevné klubíčko doktorka rikala že je v poradku že je linejsi, na rehabilitáce chodíme ma slabší brisko, no jeste si zájdeme na neurologii